ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vijf items die niet mogen ontbreken op jouw buitenlandse trip!

Favoriet Favoriet
Vijf items die niet mogen ontbreken op jouw buitenlandse trip!

De grenzen zijn op veel plekken weer open en dat betekent dat we in ieder geval weer kunnen vissen in Frankrijk. Hoog tijd om vijf items op te sommen die niet mogen ontbreken tijdens jouw vistrip!


1. Het ANWB pakket

Reis je af naar Frankrijk, dan moet je verplicht een aantal producten meenemen. We hebben de producten hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidshesjes (bestuurder verplicht)
  • Verbanddoos (niet verplicht, wel aan te raden)
  • Brandblusser (niet verplicht, wel aan te raden)

De bekende alcoholtester is sinds mei 2020 niet meer verplicht (bron).

Reis je af naar Frankrijk of België, dan moet je verplicht een aantal producten meenemen.

Wanneer je naar België afreist dan gelden daar bijna dezelfde regels als in Frankrijk. Naast de gevarendriehoek en veiligheidshesjes, zijn ook de verbanddoos en brandblusser verplicht.

Vergeet ook niet om een wegenwacht abonnement af te sluiten. Vraag maar aan Hofman waarom dat handig kan zijn 😉

Naast de verplichte producten die mee moeten in de auto is het ook handig om een wegenwacht abonnement af te sluiten. Het laatste dat je wilt is naast de weg staan met je spullen, zonder de hulp van de wegenwacht. Ook raden we aan om een reservewiel mee te nemen, iedereen kan wel een band verwisselen en zo zit je immers ook weer sneller aan de waterkant!

Bandje verwisselen en snel weer naar de waterkant!

Mileusticker

Tegenwoordig heb je ook in een aantal gebieden van Frankrijk en België een mileusticker nodig om door heen te rijden. Voor Frankrijk kan je op deze kaart kijken waar een milieusticker nodig en de sticker bestellen kan hier. Het kost je ?4,21 en een boete daarentegen is een stuk duurder, namelijk ?68. In België hebben alleen de plaatsen Antwerpen, Gent en Brussel een milieuzone. Er is geen registratieplicht voor Belgische en Nederlandse kentekens, maar kijk wel of jouw auto Antwerpen in mag. Voor meer informatie over België klik je hier.

2. Paspoort

Na alle drukke voorbereidingen en spanningen voor je buitenlandse vistrip kan het voorkomen dat je niet zo snel aan je paspoort denkt. Deze wil je zeker niet vergeten, want dit kan een hoop gezeik voorkomen aan de grenspoorten! Kijk ook even naar de datum tot wanneer jouw paspoort geldig is, een nooddocument loopt namelijk erg op in de kosten… Geld dat je beter kunt gebruiken voor de benzine, aas, materiaal en boodschappen 😉

Vergeet je paspoort niet!

Kijk dus goed naar de geldigheidsdatum, want in een paar jaar kan je pasfoto er heel anders uitzien 😉

3. Vergunning (openbaar water)

Weet jij al in welk gebied je wilt gaan vissen? Bestel hier dan alvast een vergunning voor Frankrijk. Ook vind je op deze website de meeste regels omtrent het nachtvissen, aantal hengels en het opzetten van een onderkomen. Om het jullie nog makkelijker te maken hebben we de volgende twee artikelen geschreven:

Deze rakker wil je liever niet teveel op je stekken zien…

4. Dieptemeter / peildobber

Of je nou voor een weekend, midweek of week naar het buitenland gaat, een dieptemeter is een onmisbaar item. Hierdoor heb je snel een beeld van wat er zich onderwater allemaal afspeelt. De structuur van de bodem breng je in kaart, je weet waar de obstakels en waterplanten bevinden en uiteraard de diepte. Allemaal punten waar je later in de sessie op kunt inspelen. Zo benut je de vistijd optimaal! Combineer deze informatie met de huidige weersomstandigheden en je weet waar je je sessie moet beginnen.

Een dikke obstakelstek! Zou de vis hier opgestapeld liggen..?

Niet in het bezit van een dieptemeter? Geen paniek! Dan hebben we de peildobber nog. Met een peildobber en lood kun je ook al veel inzicht krijgen in de diepte en boomstructuur. Ook eventuele obstakels en planten zal je snel achterhalen. Heb je een boot? Ga dan ook zeker

De meeste bekende merken hebben een peildobber in het assortiment, dus neem er zeker eentje mee als je in je lokale hengelsportzaak staat.

5. AAS!

Sommigen hebben het vast al meegemaakt; karpers zitten volledig op het voer, maar na een aantal dagen is al het aas op… Wat nu!? De dichtstbijzijnde viswinkel bezoeken? Of laat je het aas opsturen, zoals MH dat wel eens deed? Dit kan voorkomen worden door voldoende aas mee te nemen. Liever iets te veel dan te weinig! Alles wat je teveel meeneemt kan weer mee terug. Zo heb je gelijk weer een extra reden om in Nederland te gaan vissen 😉 Nog een extra tip: neem verschillende aassoorten mee. Staar je niet blind op boilies en vergeet partikels ook zeker niet!

Nog een extra tip: neem verschillende aassoorten mee.

Varieer ook in verschillende smaken, soorten en diameters, dit kan namelijk meer karpers aantrekken op jouw voerstek. Denk er wel aan dat het behoorlijk verschilt wanneer je op een betaalwater of openbaar water vist. Veelal heb je op betaalwateren meer regels en minder voer nodig dan op openbare wateren.

Hoeveel aas neem jij mee? MH en MP in ieder geval genoeg!

Overige tips

Naast een ANWB pakket, paspoort, dieptemeter/peildobber en voldoende aas zijn er nog wel meer dingen die niet mogen ontbreken. Het spreekt voor zich dat hengels, molens, tent, stretcher, slaapzak, carp care en klein materiaal tot jouw visuitrusting behoren. Echter zijn er ook een aantal dingen die vaak vergeten worden… Denk bijvoorbeeld aan extra batterijen. Het kan maar zo dat je hoofdlamp, beetmelders, ontvanger of lamp ineens leeg is. Als je dit vooraf meeneemt scheelt dat weer een ritje naar de Intermarché!

Extra batterijen komen altijd van pas!

Het is ook handig om naast je banksticks een rodpod mee te nemen, je weet immers nooit op welke stek je precies terechtkomt! Af en toe kom je op de stek aan en merk je dat de grond keihard is. Neem daarvoor een rubberen hamer mee, anders krijg je de tentharingen nooit in de grond. Tot slot benoemen we nog de extra kleding. Het weer kan namelijk maar zo omslaan en je wil dan niet een week in dezelfde (natte) kleding doorbrengen 😉

Van tevoren weet je nooit hoe de stek eruit ziet!

We hopen je met deze punten al een eindje op weg te helpen voor jouw volgende sessie. Veel succes op jouw buitenlandse trip!

KWO Team

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl