ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vijf tips hoe je met de Xplore baitboat meer vis kan vangen!

Favoriet Favoriet
Vijf tips hoe je met de Xplore baitboat meer vis kan vangen!

Het is geen geheim meer dat het vissen met een voerboot je visserij een flinke boost kan geven. In dit artikel geven de mannen van Berns Baitboats vijf tips hoe je met hun handgebouwde Xplore voerboot meer vissen kunt vangen!


De mannen van Berns Baitboats aan het woord: De voerboot heeft haar kracht inmiddels dubbel en dwars bewezen in de karpervisserij. Vele vissers gaan niet meer van huis zonder hun voerboot! Het paradepaardje uit ons assortiment is de handgemaakte Xplore voerboot, die je ongetwijfeld extra vis kunnen opleveren. Hieronder geven we je vijf tips waardoor je deze voerboot slim kunt inzetten!

Meteen een goede indruk krijgen van de Xplore voerboot? Check dan de bovenstaande video!

Tip 1: Snel een gemakkelijk diepteverschillen vinden

Eén van de voornaamste voordelen van de Xplore voerboot, in combinatie met een Raymarine Dragonfly of Toslon fishfinder, is dat je er snel een eenvoudig plateaus en andere onregelmatigheden in de bodemstructuur mee kunt vinden.

De Xplore voerboot werkt nauw samen met diverse fishfinders!

De Raymarine Dragonfly is de meest gedetailleerde fishfinder voor op voerboten. Dankzij de DownScan en Chirp technologie zijn onder andere planten, vegetatie en obstakels onder water zeer duidelijk zichtbaar. Met de sonar is het mogelijk om ook de hardheid van de bodem te bepalen en bovendien kun je aanwezige vissen zien!

Als je de downscan en chirp functie combineert krijg je enorm veel inzicht in de onderwaterwereld!

Met de Wi-Fish applicatie van Raymarine kun je bovendien je smartphone of tablet ombouwen tot een ware dieptemeter.

Tip 2: Nauwkeurige waypoints maken

Wil je de exacte positie van de voerboot zien op de kaart? Door middel van het speciaal door ons ontwikkelde Berns High Precision GNSS System is het mogelijk om op je tablet en/of smartphone de exacte positie te zien! Daarnaast is het mogelijk om met slechts één druk op knop een nieuwe waypoint op te slaan. Opgeslagen waypoints zijn eenvoudig op te halen en te bekijken.

Met het GNSS systeem zie je exact waar je voerboot op het water dobbert!

Het GNSS Systeem

In tegenstelling tot andere voerboot GPS navigatiesystemen werkt Berns Baitboats met het GNSS Systeem.

Via de app kun je eenvoudig nieuwe waypoints opslaan.

GNSS werkt met meerdere satelliet systemen (GPS Amerika, Galileo Europa, Glonass Rusland, Beidou China). GNSS kan in totaal tot wel drie keer zoveel satellieten ontvangen dan een ‘gewone’ GPS! De nauwkeurigheid van het GNSS systeem is daardoor ook vele malen hoger dan GPS systemen.

Met GNSS drop je je rig ook in het donker of tijdens slecht weer keer op keer op exact dezelfde plek!

Tip 3: Afstandsvisserij

Grote afstanden overbruggen wordt met de Xplore baitboat enorm eenvoudig. Je kunt vele malen grotere afstanden overbruggen dan wanneer je werpend vist! Bovendien kun je, zeker op grotere afstand, een stuk nauwkeuriger vissen.

Lange afstanden overbruggen zijn geen probleem voor deze lichte krachtpatser.

Op wateren waar boten niet zijn toegestaan kan de Xplore baitboat ook uitkomst bieden. Vis je veel op grotere afstand, dan kunnen we je aanraden om voor een witte variant te gaan in plaats van de black edition. Deze is op grote afstand een stuk beter te zien!

Vis je vaak op grote afstand? Kies dan voor de opvallende witte kleur!

Tip 4: Eenvoudig bijvoeren zonder te verstoren

De Xplore baitboat vaart zo goed als geruisloos door het water, waardoor je je de voerstek nagenoeg onverstoord kan benaderen. Ook gaan de voerkleppen zonder geluid open. Dit heeft als grote voordeel dat je gemakkelijk en nauwkeurig kunt bijvoren, zonder dat je de vis verstoort en ze wegzwemmen!

Eén van de grote voordelen van de Xplore voerbot: hij is nagenoeg geruisloos!

Tip 5: Obstakelvissen

Vis je graag dicht tegen obstakels aan? Ook dan kan de Xplore baitboat jouw visserij flink gemakkelijker maken! Met de voerboot kun je gemakkelijk onder een overhangende boom of strak tegen een lelieveld aan vissen. Je rig drie keer in de boom gooien terwijl je dat lastige stekje probeert te bereiken is voorgoed verleden tijd!

Het vissen tegen obstakels aan wordt super eenvoudig met de Xplore voerboot!

Nog niet overtuigd? Op onze website bekijk je het volledige overzicht van de specs van de Xplore voerboot. Wist je bijvoorbeeld dat deze voerboot nog geen vijf kilo weegt, inclusief de accu?! Meer specs zie je hier.

Op de website vind je ook diverse voordeelpakketten!

Tot ziens op onze website!

Het team van Berns Baitboats


Meer weten over de voerboten van Berns Baitboats? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl