ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vissen in de Balkan – Tips & Tricks met Maik Roeleveld

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iedereen kent wel de filmpjes, foto’s en ruige verhalen over het vissen in de Balkan. Onze eigen Pilaar en Hofman beleefden er al de nodige avonturen! Maar hoe zit het eigenlijk precies met die visserij daar? Hoe pak je dat aan, en waar begin je? In dit artikel geeft ervaringsdeskundige Maik Roeleveld ons een aantal handige tips en tricks over de visserij in de Balkan!

Vissen in de Balkan kan fantastisch zijn!


Maik aan het woord: Enkele jaren geleden zaten we met een paar vrienden te bakkeleien over een water in de Balkan, het befaamde Bled. Destijds nog redelijk onbekend bij de mainstream vissers. Het leek ons wel gaaf om daar, op dat machtige blauwe water, een paar lijnen nat te maken!

Het leek ons wel gaaf om op Bled onze lijnen nat te maken!

Maar hoe onderneem je zoiets dan? Tsja, dat was voor ons ook een vraag. Dus toen heb ik de ‘stoute’ schoenen maar aangetrokken en één van de personen gebeld die daar is geweest. De meester van de ADHD visserij: mister Michiel Pilaar.

Bled: een machtig water!

Waardevol advies

Michiel was heel behulpzaam, en nadat de nodige informatie was uitgewisseld zijn we de auto gaan volladen en 1200 kilometer gaan rijden. Op naar het ‘onbekende’, voor ons op dat moment toch zeker! Eenmaal aangekomen was de visserij taai. Totaal anders dan op de filmpjes die we over Bled hadden gezien. Gelukkig ben ik nogal een praatgraag persoon en zodoende kwamen we aan de babbel met een local. We proefden al snel dat de lokale vissers een grote hekel hebben aan de zogenoemde ‘fucking gypsies’. Pas toen hij zeker wist dat we Nederlanders waren en dat we de natuur en de vissen respecteren, ging het grote fotoboek open. We zagen vissen om van te watertanden: het complete bestand van Bled kwam langs!

Aan rondtrekkende zigeuners hebben de locals een hekel. Geef duidelijk aan dat je respect hebt voor de natuur en de vissen!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook