ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vissende Vader – Rollercoaster

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In de levensloop van iedere karpervisser zijn er momenten dat de dwang om te vissen wat af zwakt. Bekende voorbeelden zijn: het eerste vriendinnetje, een periode met vorst, de aanschaf van een brommer, maar de bekendste van allemaal is toch wel: de visser in kwestie plant zich voort…

Ook onze eigen Michiel Pilaar is nu écht de klos. Na een jarenlange focus op het karpervissen te hebben gehad verschuift het epicentrum van zijn gedachten meer en meer naar het nieuwe leven dat er aan komt. Voor de KWO Community zal hij een blog gaan bijhouden over het vaderschap en alle perikelen die hierbij komen kijken. Voor andere ‘vissende vaders’ misschien zeer herkenbaar en voor veel jeugdige lezers wellicht een kijkje in de toekomst…

Vrijheid

Ieder nieuw leven begint met een activiteit waar veel vissers, en overigens ook veel niet-vissers, van houden: de paringsdans tussen man en vrouw. Ik zal eerlijk zijn, ook ik ben een liefhebber, echter… om mijn vrijheid te behouden werd er altijd een veiligheid ingebouwd. Ikzelf hoefde hier weinig aan te doen, vriendinlief slikte altijd heel netjes de pil: een hormonenbom ervoor zorgde dat het ouderschap steeds maar werd uitgesteld.

Jaren kropen voorbij en ik genoot maximaal van al het moois dat het leven te bieden had. Vanaf 2003 bleek Frankrijk mijn ‘holy grail’ en meermaals per jaar trok ik Zuidwaarts om achter de bakken aan te gaan uit een diverse scala aan wateren. De enige verantwoordelijkheid die ik had was of er genoeg geld op de rekening stond om zowel de hypotheek als diesel te kunnen betalen. Dat waren nog eens jaren!

Vrijheid is; een bruut water ontdekken en binnen 3 maanden in de auto stappen om er te gaan vissen!

Vrijheid is; een bruut water ontdekken en binnen 3 maanden in de auto stappen om er te gaan vissen!

In 2010 kwam de kinderwens van Tamara al eens ter sprake maar uiteindelijk startte zij een deeltijd HBO opleiding en ik koos ervoor om met Mark en Jos te bouwen aan Karperfilmpjes.nl en later ook KWO. Echter, in 2014 studeerde mijn dame af, vroeg ik haar ten huwelijk en diezelfde avond stopten we met alle anticonceptie. Beiden waren we klaar voor een nieuwe levensfase en een kindje zou hier perfect in passen.

"Ja, als hij gelukt heeft mag hij nog 2 keer per jaar gaan vissen."

“Ja, als hij geluk heeft mag hij nog 2 keer per jaar gaan vissen.”

“Een lange adem”

Echter, de oh zo gewenste zwangerschap bleef uit. De huisarts kon er zijn vinger niet achter krijgen en zo kwamen we in een medische molen terecht waar je niet jaloers op hoeft te zijn. In het anderhalve jaar dat volgde zag ik haast meer ziekenhuizen dan Gregogy House. Een behoorlijk pittige tijd.

Dit zorgde voor verdriet bij mij en tranen bij mijn vrouw. Ik wilde mezelf groot houden en liet geen traan waar ze bij was. Dat was mijn manier om haar te steunen. Vervolgens kreeg ik dan weer te horen “toon eens wat meer emotie”. Hormonen, het doet wat met een vrouw. Zeker als ze dagelijks ingespoten moeten worden!

zwanger-hormonen

Diverse behandelingsmethoden gingen voorbij en de artsen zeiden “dit is een traject voor koppels met een lange adem”. Ik vergeleek de te bewandelen route naar succes met het vangen van een targetvis, iets wat door mijn ega niet helemaal begrepen werd.

Tegenslagen zijn er in verschillende 'zwaartes', dit is niet iets om jezelf druk over te maken.

Tegenslagen zijn er in verschillende ‘zwaartes’, dit is niet iets om jezelf druk over te maken.

Maanden verstreken, maar toch zette zij door, cyclus na cyclus was er teleurstelling en in juli moest ik zelfs mijn Franse trip verzetten. Juist in het weekend dat ik samen met Jeroen ‘down south’ zou gaan bleken de dagen waarop er een procentuele kans was op een bevruchting. Tsja, daar sta je dan. Ga dan je vismaat maar eens bellen; “joh, ik kan niet naar Frankrijk want er moet gen**kt worden”… Gelukkig begreep Jeroen het en verschoven we de sessie een week.

Arme Mark

Deze Franse mini trip zou overigens geen groot succes worden. Knollen en een nazi van de Garde de Peche verstoorden een vooraf opgestelde planning met veel, en vooral grote, karpers. Echter: het was heerlijk om er even écht tussenuit te zijn, zeker in het bijzijn van een goede vriend.

Jeroen had maximaal begrip en we schoven de 'knollentrip' gewoon een weekje op!

Jeroen had maximaal begrip, een echte vriend.

Een aantal weken later lag ik op een vrijdagse ochtend met mijn telefoon te ontwaken. Je kent het wel: de wekker is gegaan, je vrouw of vriendin (of vriend) is al uit bed en zelf wil je jouw warme bedje niet verlaten… Het checken van het laatste (karper)nieuws is dan een goed excuus om nog éven te blijven liggen. Dit was echter van korte duur, want Tamara kwam de slaapkamer in met een thermometer. Tenminste, dat dacht ik. “Heb je koorts schatje?” “Nee, het is positief!” Waarna de tranen over haar wangen liepen van blijdschap.

Toen vielen er wat kwartjes en vrijwel direct zei ik Tamara “arme Mark, hoe moet hij nu nog grote karpers vangen?” “Ach, die red zich wel” antwoordde mijn ega en zo is het ook.

Het komt wel goed met MH Holidays!

Het komt wel goed met MH Holidays!

Blijheid met de rem er op

De blijdschap om de zwangerschap was er wel, maar omdat het voortraject zó taai was geweest waren zowel Tamara als ikzelf toch nog redelijk gereserveerd. Later zou ze zeggen “ik wilde wel blij zijn, maar uit zelfbescherming kon ik pas juichen (en genieten) toen we de bevestiging kregen dat alles gezond was.”

Dit moment was tijdens de 20 weken echo. Met afstand het meest bijzondere moment van mijn leven! Voor de lezers die nimmer een zwangerschap van dichtbij hebben meegemaakt: bij de 20 weken echo wordt er zeer uitgebreid naar de gezondheid van het kindje gekeken. Zeg maar, of alles erop en eraan zit! Er wordt dan met een dieptemeter over de buik van de vrouw gevlogen, iets was je kunt volgen op een groot scherm. Popcorn erbij en genieten maar!

"Het is een druk mannetje..." Vreemd, ik was zelf altijd zo rustig ;-)

“Het is een druk mannetje…” Vreemd, ik was zelf altijd zo rustig 😉

“Zozo, het kindje is wel heel erg druk” zei de dame met de dieptemeter, “hij gaat van links naar rechts”. Tamara moest lachen en toen de scan-mevrouw bevestigde dat het een jongetje was rolden de tranen over mijn wangen. Zó mooi!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook