Word KWO member

Vissermannen – Remond van Dijk

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Balans, dat is waar het om draait voor Remond van Dijk. Zijn verslaving naar het vissen beheerst continu zijn gedachtes, echter; ten faveure van zijn gezin onderdrukt hij van tijd tot tijd de drang om naar het water te gaan. Tijdens zo’n moment van ‘onderdrukking’ kroop Remond in de pen en met veel gevoel dropte hij onderstaand artikel op het digitale papier. Een kijkje in de belevingswereld van een fanatieke vissende vader..!

" Gaan we vanavond nog een serie kijken? "

Er valt een stilte. ‘Ehum… ja is goed maar ik wil eigenlijk eerst nog even…’  Wederom die stilte. Ze weet het, ik weet het. Ik zie haar kijken, hoor haar zwijgen. Ze zucht, gaat verder met haar bezigheden, ze weet niet beter, en ik eigenlijk ook niet. Stiekem wil ik niet, één beurt overslaan, één keer verzaken. Maar ik kan het niet, ik moet en zal de honger stillen van enkele beren die in de donkere diepten met smart op mij liggen te wachten. Lippen zo groot waar zelfs ‘Rolling Stones’ frontman Jagger jaloers op zou zijn, schuimen de bodem af op zoek naar mijn ronde lekkernijen welke ik daar met veel liefde volgens vast stramien laat zakken.

Ronde lekkernijen…

Ik beloon ze voor hun trouwe wachten, dresseer ze om juist op deze plek met smart op mij te wachten. Maar dit alles vanzelfsprekend niet voor niets. We hebben immers een afspraak, een deal of noem het simpelweg een date; zij mijn lekkere balletjes, ik hun ‘heavy weight’. Welnu, gewichten zijn binnen mijn beleving van ondergeschikt belang maar zo nu en dan bezwijk ook ik aan vetzucht en hunker ik naar een vette hap! Ik blijf echter wel realistisch, hier op het grote water liggen de beren niet opgestapeld. Een hoge twintiger of wellicht een lage dertiger voldoet. Ik ben snel een tevreden man.

Groot of klein, altijd fijn.

Woensdag is het gehaktdag

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook