Visvakanties bij De Vissende Hollander – Zes mooie bestemmingen op een rijtje

Favoriet Favoriet
Visvakanties bij De Vissende Hollander – Zes mooie bestemmingen op een rijtje

De Vissende Hollander, boekingsbureau voor allerlei visreizen, heeft een aantal mooie visbestemmingen op een rijtje gezet. Erg handig voor wanneer je nog opzoek bent naar een heerlijke visvakantie in binnen- of buitenland. Reclin de Gries, die ALLES weet over de bestemmingen, brengt een zestal wateren graag onder jouw aandacht. 


‘Die hard fishing’ in het buitenland

Reclin vertelt: Het is voorjaar, dat betekent dat veel vissers weer de vakanties gaan inplannen. Bij de Vissende Hollander hebben we een flink arsenaal aan waters, met voor ieder wat wils. Zo kun je vissen in allerlei landen op waters van enkele tot duizenden hectaren, maar ook dichtbij huis blijven. We beginnen met twee bestemmingen voor de avonturiers.

Voor wie niet vies is van een uitdaging kan zeker op de Lot terecht!

Riviervissen met Lot of Carp, Frankrijk
Ga vissen op een van de bekendste en mooiste rivieren in Frankrijk! De Lot, wie kent deze schitterende rivier niet qua naam. Bij Lot of Carp is het mogelijk om een compleet verzorgd pakket te boeken. Vanaf de oevers óf vanuit een compleet ingerichte karperboot, onder begeleiding van niemand minder dan Joachim Stelma. Hij woont aan de Lot en vist er al jaren, kent de rivier op zijn duimpje en helpt jou graag om een topsessie te beleven. Wees er snel bij, want dit jaar zit al bijna vol!

Extrema Fishing, Spanje
Over ‘die hard’ gesproken. Wie van niemandsland houdt, ruige natuur en groot water moet zeker kijken bij Extrema Fishing in Spanje. In Extremadura liggen drie enorme stuwmeren, waarvan Orellana de mooiste bewoners heeft aan karper. Verder zwemmen er mega snoeken, black bass en de amerikaanse kanaalmeerval. Ook hier is het mogelijk om een complete karper uitrusting te huren en/of een huis aan het water.

Orellana staat bekend om de fantastisch mooie en oersterke karpers.

De karpers zijn giga sterk en de gevechten zijn dan ook langdurig. Voor de karper visser natuurlijk een ongekende droom. Wanneer je door het kristal heldere water de vis vanuit de boot weer de diepte in ziet schieten.

‘Back to Nature’ vissen in Nederland

Voor wie niet ver wil reizen zijn er natuurlijk ook prachtige opties in Nederland. Wanneer je kans maken op mooie grote vissen, genieten van de natuur én graag een eigen boot wil gebruiken zijn onderstaande wateren een mooie optie.

Zó wil je wakker worden, en dat gewoon in Nederland!

Carpfarm Lake, Assen
In het hoge noorden van Nederland, tussen Groningen en Meppel ligt het prachtige Carpfarm Lake verscholen tussen de bomen. Het meer is tien hectare groot en biedt plaats voor maximaal negen vissers. Het is een zandafgraving tot vijftien meter diep waar in het verleden de wegen van en naar de stad Groningen mee zijn aangelegd.

Carpfarm Lake opent zijn deuren maar een paar maanden per jaar, te weten juni tot en met september. Het is een schitterend water waarbij strategie en tactiek bovenaan het lijstje staan. Door het heldere water, brede rietkragen en de diepte van het water biedt het voor veel vissers een hele mooie uitdaging!

De Ganzenkuil, Nijmegen
De Ganzenkuil is net zo’n mooi water. Terug de natuur in en genieten van het weidse uitzicht op het water. Het bestand aan vissen is uitstekend te noemen. Er zijn hele mooie oude donkere strijders te vangen. Maar ook zijn er de afgelopen jaren mooie karpers uitgezet op een gemiddeld gewicht van zestien kilo. Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar de groei van deze mooie vissen.

Er zijn hele mooie donkere strijders te vangen zoals deze schitterende spiegel.

Ook op de Ganzenkuil mag je een eigen boot mee nemen. En op het maar liefst negentien hectare tellende water worden slechts zes vissers toegelaten. Hierdoor kun je geheel je eigen ding doen en prachtig drillen vanuit de boot, waarbij je de vis uit de diepte ziet verschijnen. Altijd erg spectaculair!

Exclusief weg met het gezin én hond

Tournesol, Frankrijk
Wij Nederlanders mogen graag onze hond mee op vakantie. Die behoort gewoon tot het gezin. Tournesol heeft een mooie grote mobile home geplaatst aan het water dat je volledig voor jezelf hebt. Het water is 1,5 hectare en wordt bevolkt door mooie karpers. Het totale perceel is maar liefst 18 hectare gesitueerd op het Franse platteland van Limoges. U kunt hier genieten van de rust en de schitterende omgeving door te vissen, fietsen, zwemmen, paardrijden, paintball, et cetera. Optimaal genieten met het hele gezin!

Etang de la Tour, Frankrijk
Last but not least is deze mooie locatie die gevoed word door een rivier. Het water is ongeveer 1,2 hectare en omgeven door 1,5 hectare aan land. Er zijn drie stekken gecreëerd lang de waterkant om vanaf te vissen. Een stek bevindt zich op de kant waar ook de accommodatie is. En twee stekken op Etang de la Tour bevinden zich aan de overkant. Ondanks de gecreëerde stekken mag je zelf bepalen waar je exact wilt zitten en vissen, aangezien er ook hier exclusieve huur van het complex is.

Etang de la Tour is perfect voor het gezin, je hond mag mee, speeltoestellen voor de kids, stacaravan voor extra luxe en een heel viswater voor jezelf!

Tot snel!

De Vissende Hollander


Dit waren ze, zes bestemmingen met voor ieder wat wils. Wil jij meer weten, kijk dan op de website van De Vissende Hollander en volg ze op Facebook en Instagram!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl