ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Visveilige start van 2021 – PB Products introduceert nieuw lood!

Favoriet Favoriet
Visveilige start van 2021 – PB Products introduceert nieuw lood!

Al enkele jaren lang hebben de mannen van PB Products het visveilige Hit & Run systeem op de markt. Kort geleden bereidde ze hun assortiment uit met nieuw inline lood en daar zit nu ook een bijzondere wartelvariant bij! Vis jij anno 2021 nog niet met een visveilig systeem? Dan is dit hét moment om over te stappen!

De veiligheid van de vissen is anno 2021 iets dat elke karpervisser hoog in het vaandel moet hebben!

PB Products mannen vertellen: Heb jij je goede voornemens voor 2021 al bepaald? Wat ons betreft is verantwoord vissen een voornemen dat ieder jaar bovenaan het lijstje van karpervissers mag komen te staan. Vis jij nog niet met een visveilig systeem? Lees dan snel verder om alles te weten te komen over onze Hit & Run systemen.

De Hit & Run systemen van PB Products zijn voor veel karpervissers niet meer weg te denken uit hun standaarduitrusting.

Ook vertellen we je over de nieuwe loodrange die we dit jaar op de markt brengen. Deze is nét even anders dan je bij de concurrentie gewend bent, dus lees snel verder!

De nieuwe range wartelloden is anders dan je wellicht gewend bent!

Visveilig vissen

Het bijzondere aan onze Hit & Run loodsystemen is het feit dat de onderlijn NIET aan de leader zit vastgeknoopt. In plaats daarvan gebruiken we een lus die aan de inline insert of de loodclip zit bevestigd, zoals op de onderstaande afbeelding is te zien.

Met de unieke Hit & Run clips zit je onderlijn niet aan je leader vastgeknoopt.

Het idee achter dit systeem is dat op het moment dat er onverhoopt lijnbreuk voorkomt, de vis in het ergste geval alleen met de rig blijft zwemmen. De leader en eventuele (tientallen) meters lijn raakt de vis eenvoudig kwijt doordat deze door de wartel kunnen glijden. Als je precies wil weten hoe dit systeem werkt, kijk dan de onderstaande video waarin Michiel Pilaar het systeem uitlegt. Wat ons betreft een MUST voor 2021!

Nieuwe lood

Eerder dit jaar introduceerde we de vernieuwde Hit & Run inline loden die voorzien zijn van een unieke coating. Door de ‘barsten’ die in de coating te zien zijn is je lood nóg beter gecamoufleerd en zullen zelfs de meest schuwe karpers je lood niet zien liggen. De coating is enorm stevig en heeft een matte look, zodat je lood niet gaat glinsteren als de zon erop schijnt in ondiep water.

Het nieuwe inline lood is verkrijgbaar in drie kleuren.

Uiteraard kun je met de insert die bij het inline lood zit een visveilige montage maken, doordat je je onderlijn niet aan de leader vastknoopt maar een lus systeem gebruikt.

Dankzij de unieke en gepatenteerde insert van PB Products vis je volledig visveilig!

Wartellood

Na de introductie van het inline lood kon ook een wartelvariant met het nieuwe camo patroon niet achterblijven. Deze loodjes zijn verkrijgbaar in drie kleuren (weed, silt en gravel) en in zeven gewichten (35, 56, 71, 92, 113, 135 en zelfs 155 gram).

Wat dit wartellood bijzonder maakt is het feit dat het oog verticaal op het lood zit, zoals je in de video kunt zien. Kies je ervoor om de wartel er af te knippen en het lood met de eerste ring aan je lead clip te bevestigen, dan blijft je montage mooi plat liggen. Zonder wartel heb je minder speling en dus een snellere, directere inhaking!

Als de ring van het lood horizontaal zit bevestigd gaat je loodclip rechtop staan op de bodem…
…maar dankzij de verticale ring van het PB Products lood heb je hier geen last van!

De producten zullen naar verwachting in de komende weken bij je lokale PB Products dealer komen te liggen. Ga ze daar zeker eens bekijken!

Bekijk ze nu bij jouw lokale PB Products dealer!

PB Products


Meer weten over de producten van PB Products? Check dan de website en volg ze ook op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl