Word KWO member

Voer voor discussie: het afvijlen van je weerhaak

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het slijpen van je haak is al jarenlang een hot topic in de karpervisserij waar veel over is geschreven. Een minder besproken topic over de haak is het afvijlen van je weerhaak. We kwamen afgelopen week een Facebook bericht tegen waarin dit onderwerp werd aangehaald. Zijn weerhaken misschien te groot en onnodig, en heeft het vijlen daadwerkelijk zin? We doken wat dieper in dit onderwerp.


De auteur van het bericht op Facebook, Laurens Maasland, is van mening dat weerhaken groter zijn dan nodig. Daardoor zou een vis minder kans hebben om bij eventuele lijnbreuk de rig kwijt te raken, met alle gevolgen van dien. Laurens schrijft:

“Weerhaken zijn zelfs anno 2017 vaak onnodig groot. Ze geven de vis bij eventuele lijnbreuk weinig kans om de rig kwijt te raken. De weerhaak op de klauwhaak maat 8 (zie de linkerfoto hieronder) is qua formaat een ‘standaard’ weerhaak maar in mijn ogen alsnog veel te groot! De hoeveelheid kracht die je bij zo’n weerhaak moet zetten tijdens het onthaken is soms gewoon belachelijk.”

Links de onbehandelde ‘standaard’ weerhaak en rechts de gevijlde weerhaak. Duidelijk een stuk kleiner! Foto: Laurens Maasland

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook