ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Voorjaarsrelease van Korda: ‘High end’ schoenen, waterdichte caps en nieuwe end-tackle!

De productontwikkeling bij de Korda mannen staat niet bepaald stil en opnieuw komen ze met een gave reeks producten. Vanaf nu kun je nieuwe high-end schoenen, waterdichte petten, handige leaders én nieuwe variaties op een kant-en-klare rig verkrijgen!


Speciale ‘HIGH END’ schoenen voor vissers!

De mannen van Korda aan het woord: De nieuwe Kombat Boots zijn door Danny Fairbrass ontworpen als replica van de high-end wandelschoenen die hij eerst tijdens het vissen droeg. Daarbij heeft hij enkele extra features toegevoegd om ze perfect te maken voor vissers, zonder een al te heftig prijskaartje.

De Kombat Boots van Korda zijn door Danny ontworpen…
…en voorzien van enkele slimme extra features!

Waterdicht

De schoenen zijn ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit en zien er tevens stijlvol uit. Het materiaal heeft waterdichte kwaliteiten en zal je droog houden als je door nat gras loopt, in ondiep water stapt of door een plas heen moet. De zolen zijn ontwikkeld voor grip en duurzaamheid en het gekozen profiel geeft houvast op de verschillende oppervlakten die je aan de waterkant tegenkomt. Zo zijn ze verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: Olive en Brown. Je kan dus kiezen welke look het beste matcht bij jouw visoutfit!

De nieuwe schoenen zien er niet alleen stijlvol uit, ze houden je voeten ook perfect droog!

Lange afstanden

De Kombat Boots zijn ook goed te gebruiken voor het lopen van grotere afstanden. Ze geven precies de steun die je nodig hebt, waardoor je amper zal merken dat je ze aan hebt. Veel wandelschoenen zijn lastig snel aan of uit te trekken. Speciaal voor vissers zijn deze schoenen zo ontworpen dat je er snel in kan stappen als je bijvoorbeeld midden in de nacht beet krijgt. Er is ook gekozen voor speciale, platte veters die niet snel los raken. Dit voorkomt dat je er mogelijk over struikelt of dat ze door de modder slepen.

De Kombat Boots zijn ontworpen om langdurig gedragen te worden…
… waardoor het lopen van lange afstanden je makkelijker af gaat.

Danny Fairbrass legt uit: “De schoenen zijn gestyled als een high fashion wandelschoen die ik jaren terug in Italië heb gekocht (voor een pak meer geld dan dat deze kosten). Ze zijn voorzien van leer en hebben ook een waterdicht membraan, je kan er zo mee in het water staan als je wilt. Sommige mensen hebben mij gevraagd of de schoenen extra warm zijn. Dat zijn ze niet en daarvoor zijn ze ook niet ontworpen. De focus ging uit naar een praktische, waterdichte schoen met flink wat grip. Indien je ze combineert met een combinatie van waterdichte en merino sokken zullen ze echter zorgen voor flink wat isolatie tijdens de koudere maanden.”

Vanaf nu liggen deze schoenen bij jouw lokale Korda dealer!

Ready Tied Spinner Rig – Nieuw met een KRANK haak

De meeste vissers zullen wel gehoord hebben van de Spinner Rig. Hij is al geruime tijd prominent aanwezig in onze video’s en ook favoriet bij diverse van onze teamleden. Heb je zelf niet het vertrouwen of simpelweg de tijd om zelf de rig te knopen? Dan is deze kant en klare uitvoering de perfecte oplossing. Ze bestaan uit een 5,5 inch Boom onderlijnmateriaal, gecombineerd met een Kurv Shank of een Krank haak. Door middel van Krimps is er gezorgd voor een zeer betrouwbare én sterke verbinding.

De kant en klare spinner rigs zijn nu ook verkrijgbaar met Krank haak.

Aan het uiteinde van de rig is er een lus die het mogelijk maakt de onderlijn snel in een quick-change systeem of wartel te monteren. De onderlijn kan ook makkelijk hergebruikt worden door eenvoudig de haak te wisselen. Kant en klaar zijn de rigs verkrijgbaar met een haakmaat 4 en 6 in zowel uitvoeringen met als zonder weerhaak. Elke verpakking bevat één enkele, complete rig.

Zowel in barbed (met weerhaak) als barbless (weerhaakloos).

Tom Dove vertelt: “Dit is de meest efficiënte rig die ik ooit heb gebruikt! Ik werp hem met maximaal vertrouwen uit en dat is te danken aan het feit dat de rig overal aan voldoet. Hij haakt enorm goed en het is ook nog eens mogelijk de haak te vervangen zonder een nieuwe onderlijn te hoeven knopen.”

Snel en gemakkelijk je rig vervangen middels een lus.
Tom Dove zet de onderlijn met veel vertrouwen in.

Kant en klare Heli-Safe leaders

De populaire Dark Matter leaders zijn voorzien van ons Heli Safe System en kunnen gebruikt worden in combinatie met zowel reguliere onderlijnen als chod rigs. De leader is voorzien van stukken tungsten die helpen om hem goed naar de bodem te laten afzinken. Tevens is het Chod Safe System aangebracht om ervoor te zorgen dat bij een eventuele lijnbreuk de onderlijn makkelijk los kan komen. Een Quick Change Ring Swivel maakt het mogelijk de onderlijn snel te wisselen.

Een systeem dat je in (bijna) alle omstandigheden kunt inzetten.

De DM Heli-Safe Leader komt in zowel één meter als 50 centimeter in ons gamma. Dit geeft je voldoende ruimte om de positie van de bovenste kraal aan te passen indien je op een zachte (modder)bodem of op wier vist. Dit zal zorgen dat een goede aaspresentatie mogelijk is. De korte uitvoering van de leader komt goed van pas op (betaal)wateren die een beperking van de maximale leader lengte in hun reglement hebben opgenomen of wanneer maximale werpafstanden vereist zijn.

Middels de kraal bepaal jij zelf de afstand tussen de rig en het lood.

Het uiteinde van de leader heeft een lus waar de hoofdlijn aan vastgeknoopt kan worden. Voor eenvoudig wisselen is het aan te bevelen een lus in lus verbinding te gebruiken. Het Dark Matter leader materiaal is erg schuurbestendig, heeft een trekkracht van 40lb en kan gematched worden met elk type bodem. Het is verkrijgbaar in een Clear, Weed en Gravel kleur en elke verpakking bevat een enkele leader.

Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Bescherm jezelf en help anderen!

Dit is nog niet alles: naast de schoenen en end-tackle items komen er namelijk ook nog waterdichte petten en hoedjes aan! Hierbij zit een Burgundy gekleurde Kool Cap die deel uitmaakt van de speciale Kool range. Deze range is in het leven geroepen om vissers kleding aan te bieden die goed beschermt tegen de zon, comfortabel en koel zit tijdens de warme maanden en daarnaast ook bijdraagt aan een goed doel.

De Burgundy Kool Cap zit niet alleen koel en comfortabel, maar….
…beschermt je hoofd ook tegen de zon!

Vijftig procent van de winst van de items uit deze range gaat namelijk naar het Lennox Kinder Kanker Fonds. Dus bescherm jezelf en help daarmee anderen vooruit!

Succes met jullie voorjaarsvisserij,

Team Korda


Vanaf nu zijn de nieuwe Korda items bij jouw lokale winkelier te verkrijgen. Op de hoogte blijven van alle (product)nieuwtjes? Volg de mannen dan op Facebook en check ook de Korda brandpage op KWO!

Bekijk ook