ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Voorjaarstactieken op Engelse circuitwateren – Life On The Road #6 – Gaz Fareham

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In alweer zijn zesde blog van ‘Life on the Road‘ vertelt Gareth ‘Gaz’ Fareham uitgebreid over zijn voorjaarsaanpak op de moeilijke circuitwateren in de UK. In deze blog dus niet alleen smakelijk leesvoer, maar ook volop tips van deze die-hard karpervisser!


Gaz vertelt: Op moment van schrijven zijn we hier in de UK nog steeds in lockdown. Helaas dus nog geen nieuwe sessies of roadtrip avonturen voor mij. Gelukkig lijkt het erop dat dit ieder moment kan veranderen en dat vissen weer wordt toegestaan. In tussentijd ben ik wel toegekomen aan dingen die anders niet in mijn drukke planning passen.

Door de lockdown kwam ik aan dingen toe die er normaal nooit van komen!

Normaal gesproken vis ik zo’n twee tot vier nachten per week voor het gidsen en de filmsessies. Verder probeer ik eens in de maand een roadtrip te plannen op het vasteland. Naast schrijven, editten, het runnen van Subsurface en het gezinsleven blijft er normaal dus nauwelijks tijd over. Hoewel de lockdown zwaar was, is het dat opzicht wel een mooie gelegenheid om ander werkt toe te komen.

Na de lockdown kan Gaz zijn visserij weer oppakken!

Een tactische benadering

Omdat ik nog niet kan schrijven over nieuwe avonturen wil ik dit keer wat vertellen over mijn aanpak en technieken. Jaren heb ik gevist op de moeilijke circuit wateren in de UK. Deze wateren zijn moeilijk, hebben vaak een klein bestand en worden zwaar bevist. Dit alles zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor een halfzachte aanpak. De meeste vissers op deze circuitwateren doen er alles aan om de concurrenten een stap voor te blijven. Het leid ertoe dat het vissen op dit soort wateren een echte uitdaging is, want naast de geslepen vissen moet je dus ook de concurrentie voor zien te blijven!

Als je zulke vissen wilt vangen in de UK, zul je de concurrentie voor moeten blijven!

Hoewel mijn aanpak in Europa heel anders is dan in de UK probeer ik wel dezelfde denkwijze te hanteren. Daarnaast werk ik even hard voor de sleutelfactoren van het vangen, zoals locatie, het vinden van stekken en de voerstrategie. Niet zo lang geleden heb ik iets geschreven over een algemene aanpak. Ik zal dus proberen hier nu wat dieper op in te gaan en te beschrijven hoe ik verschillende watertypes aanpak.

Naast de geslepen vissen moet je dus ook de concurrentie voor zien te blijven!

Hopelijk kunnen jullie er wat van leren en is het interessant met betrekking tot je eigen visserij. We trappen af met de UK…

Enkele sleutelfactoren bepalen het verschil tussen vangen of blanken…

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook