Voorjaarsvissen: Roy Martens en Jeroen van der Eerden op Graviè Carp’Avenir

Favoriet Favoriet
Voorjaarsvissen: Roy Martens en Jeroen van der Eerden op Graviè Carp’Avenir

In dit artikelen zien jullie een gave fotodump van de voorjaarssessie van Roy Martens en Jeroen van der Eerden. Eind april trokken zij samen richting de Alpen, om daar op Gavière Carp’Avenir te vissen. Het werd een sessie die de mannen niet snel zullen vergeten!

Het werd een onvergetelijke sessie!


Roy en Jeroen aan het woord: In de laatste week van april is het weer zover: de voorjaarstrip naar Frankrijk staat op het punt van beginnen! Zoals ieder jaar gaan we een week vertoeven in het Franse land en voor het eerst gaat onze trip richting de Alpen. Op zo’n 100 kilometer van Genève ligt een mooie grindafgraving genaamd Gravière Carp’Avenir, van 15 hectare groot.

Zoekt en gij zult vinden!

Karpers spotten en gelijk vangen

Tijdens de avond van aankomst hadden we al wat karpers gespot dus daar werden de eerste hengels snel tactisch weggelegd. Na nog geen uur was het al raak en lag er een prachtige koi op de mat! Nog geen uur later kwam een flinke steur van 32 kilo even gedag zeggen. Je kan je vistrip slechter beginnen…

Na nog geen uur lag de eerste vis al in het net!

Flitsende start, stroef vervolg

Na de snelle eerste aanbeten bleef het tot de volgende morgen stil, toen een 14 kilo schub een 20mm snowman niet kon weerstaan.

Na een visloze nacht was deze schub meer dan welkom.

Door het prachtige weer tijdens het paasweekend werden de vissen wat passief en waren de aanbeten schaars. Dan zelf maar op en top genieten van het weer!

Ook het genieten is een belangrijk onderdeel van de visweek.

Vanaf maandag maakte de zon steeds meer plaats voor af en toe wat wolken en trok de wind al voorzichtig aan. Dat resulteerde gelijk in zes aanbeten die dag, waaronder de eerste dertiger voor Jeroen!

De eerste dertiger van de sessie is een feit!

Weersverandering zorgt voor actie

De aantrekkende wind, die uiteindelijk 24 uur lang windkracht zes werd, zette de vis aan tot azen. In de dagen die volgde bleven de aanbeten komen en kwamen er zowel overdag als ’s nachts meerdere vissen uit.

De weersomslag zorgde voor actie, waaronder deze bak.

Tussen de kleine vissen door werden er ook wat gewichtige exemplaren gevangen!

Jeroen ving telkens de wat kleinere slag vissen, dus gaf Roy zijn beurt van de bakkenhengel aan Jeroen. Deze hengel van de stevig aangevoerde kantstek vertrok niet vaak, maar het was bijna altijd een dikke bak. Ook deze keer hing er een lange massieve spiegel aan de andere kant van de lijn!

De bakkenhengel deed het opnieuw: een langgerekte spiegel van ruim 22 kilo!

Inmiddels is het al donderdag en staat de teller op 30 vissen. Het weer wordt nog slechter en we krijgen een flinke bak regen over ons heen. De karpers blijven rustig doorazen en het meer laat ons één van haar parels zien.

Een prachtig gekleurde en beschubte koi!

Ook ’s nachts komen er nog enkele mooie vissen op de kant…

…en er zitten wat grotere jongens tussen!

De kers op de taart!

Hoewel de teller al op veertig vissen staat, ontbreekt voor Roy nog die ene mastodont.

Op zoek naar die ene grote bak…

De laatste dag werd de voerstrategie wat aangepast en gingen er nog enkele kilo’s boilies per hengel te water in de hoop om nog één grote vis te strikken.

De eerste aanbeet die volgt is van een kleine, maar puntgave spiegel.

En dan de laatste ochtend om 05.00 een volle fluiter met een gruwelijke bak van 23,6 kilo als gevolg! #kersopdetaart

Na een week genieten en hard werken weten we uiteindelijk 42 vissen te landen met een paar hele mooie exemplaren er bij. Het was een top week en we kunnen nu al niet wachten op de voorjaarssessie van 2020!

Op naar de volgende sessie!

Roy en Jeroen

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl