ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vooruitblik Spiegel Magazine 41

Favoriet Favoriet
Vooruitblik Spiegel Magazine 41

spiegel magazine cover


Nucleaire karpers – Kristof Eyckens

In de winter van 2006 stond Kristof Eykens voor de eerste keer aan de oevers van dit water. Hij was op slag verliefd, want het water had een magische uitstraling. Over het water hing een dichte mist die werd veroorzaakt door het lozen van warm water, wat toen nog gebeurde. De dampende schoorstenen en grote fabrieksgebouwen die Kristof boven de bomen zag uitsteken, versterkten zijn bijzondere gevoel. Dit water had iets en hier moest en zou hij zijn zijn lijnen natmaken.


PVA-zakjes – Jon ‘Shoes’ Jones

In tegenstelling tot wat veel karpervissers denken, zijn PVA-zakjes is in alle jaargetijden in te zetten. Jon ‘Shoes’ Jones gebruikt PVA-zakjes voor bijna alle facetten van zijn visserij. Het kan een zeer effectieve methode zijn en als je de trucjes kent, is succes bijna verzekerd. Jon geeft kleine tips die een groot verschil kunnen maken.

spiegel magazine 2


Deeg – Jan Brauns

Goede ideeën ontstaan in de praktijk. In dit artikel brengt Jan Brauns het in vergetelheid geraakte deeg onder de aandacht. Deeg is en was altijd al een zeer goed karperaas, vraag het maar eens aan je grootvader. Boilies zijn niet voor niets ontstaan uit deeg! De truc is het deeg zodanig in te zetten dat het in onze moderne karpervisserij gecombineerd kan worden met boilies. Karpers houden van het zachte, goed smakende en licht verteerbare deeg en Jan speelt daar handig op in.

spiegel magazine 3

Kikvorsperspectief aan het kanaal – Bart Haaring

In tegenstelling tot vismaat Kelvin heeft Bart Haaring niets met de kanaalvisserij. Volgens hem zijn het oversized slootjes, waar je de montage onderhands naar de overkant kunt gooien. Hij is altijd een puttenvisser geweest, maar tijdens een wandeling langs het kanaal verandert zijn mening. Hij wordt gegrepen door een warm, gespannen en onverklaarbaar gevoel. Bart raakt in de ban van het kanaal!

spiegel magazine 4

The Italian job – Remon de Zeeuw

Voor de diashows van Sjakie en de Polderboys probeert Remon de Zeeuw zoveel mogelijk landen te bezoeken. Daarom was Remon aangenaam verrast dat zijn vriendin Anouk voorstelde om eens naar een ander land dan Frankrijk, Engeland of België te gaan. De keuze viel op Italië. Dat is niet alleen het land van pasta, pizza, Ferrari en mooie landschappen, maar ook van schitterende maagdelijke karpers.

spiegel magazine 5

Mind your moves – Dennis Dordregter

De tijden waarin je als enige karpervisser achter de schubben van jouw favoriete prooi aanzat, liggen ver achter ons. De meeste wateren om ons heen worden over het algemeen druk, zo niet heel erg druk bevist en de karpers kennen het klappen van de zweep. Maar is de dressuur nu de oorzaak van het moeilijker kunnen vangen van je favoriete prooi of zijn er ook nog andere oorzaken aan te wijzen? Dennis Dordregter geeft uitleg.

spiegel magazine 6


Terug naar het begin – Steven Dekeyzer

Na drie Franse weken en enkele sessies op een Belgisch syndicaatwater, heeft Steven Dekeyzer zin om in het najaar korte sessies te maken. Sessies van maximaal acht uur moeten voldoende zijn om een karper op de mat te brengen. Daarnaast mag het uitgekozen water niet te ver van zijn huis liggen. Stekkennis en de kans op een mooie vis leiden Steven naar een water waar het in het begin van de jaren negentig voor hem begon.

spiegel magazine 7

Great taste – Andy Caekaert

Voor Andy Caekaert begint het met een telefoontje van goede vriend Niko die meedeelt dat hij een vergunning heeft voor een van de betere syndicaatwateren van België. De reglementen laten toe dat hij een keer een gastvisser mag meenemen. Dat ziet Andy uiteraard wel zitten. Samen prikken ze een datum en juli lijkt een geschikte maand. Het wordt echter geen memorabele zomer en de zon laat lang op zich wachten, maar dat mag de pret niet bederven.

spiegel magazine 8

Spiegel Newzzz

spiegel magazine 9

Parkvijvers – Alan Blair op pad met de redactie

Het is nog vroeg in de ochtend en langzamerhand wordt het drukker in het park. Wandelaars, joggers en kinderen die naar school fietsen, zorgen voor leven in de brouwerij. Ook enkele karpervissers maken gebruik van Rochford Park en een van hen is Alan Blair. In de parkvijver zwemmen karpers tot ongeveer dertig pond en daarom is het water zeer populair bij lokale karpervissers. Alan hoopt enkele vissen te vangen en de redactie van Spiegel Magazine is daarbij aanwezig.

spiegel magazine 10

Seizoen 2012 – Richard de Klein

In de lente van het vorige jaar vist Richard de Klein zijn eerste nacht op een nieuw water. Hij weet er weinig van en voelt dan ook een gezonde spanning. Richard is gestopt met roken en daarom neigt de spanning de ongezonde kant op te gaan. Toch houdt hij vol en rijdt hij zijn dealers in de vorm van tankstations voorbij om ‘rookloos’ te gaan vissen.

spiegel magazine 11

Wenteling op de Maas – Raf Swinnen

Rivierkarpers spreken tot de verbeelding van iedere karpervisser. De omstandigheden op een grote rivier zijn ruig, de stroming hard en de karpers groot en sterk. Een van de rivieren waar de afgelopen jaren karperhistorie is geschreven, is de Maas. Deze 950 kilometer lange regenrivier ontspringt in Frankrijk, stroomt vervolgens door België en mondt in Nederland uit in de rivierdelta alvorens het water de Noordzee instroomt. Raf Swinnen is een riviervisser in hart en nieren en heeft zijn hart voor eeuwig verpand aan de machtige Maas.

spiegel magazine 12


De vluchtige tijd – Dirk Cuyx

Wegens een chronisch gebrek aan tijd zijn meerdaagse sessies voor Dirk Cuyx een zeldzaamheid geworden. Zijn leven wordt gedirigeerd door het uptempo van de Westerse maatschappij en daarom is hij aangewezen op korte sessies van enkele uren. Dat betekent dat hij geen boilievelden creëert, geen experimentele ‘doet ie het of doet ie het niet stok’ inlegt en geen tentenkamp meer opzet. In plaats daarvan komt hij eerder aan, incasseert hij sneller, vertrekt hij vroeger en hangt dan thuis zijn onthaakmat, weighsling en landingsnet te drogen.

spiegel magazine 13

Het wel en wee van een kop vol acne – Vik Debouvere

Waar is de tijd van de puist? Waar is de tijd van de woelige hormonenspiegel die soms stormachtige vormen aannam en zijn weerslag had op de huid? Weinigen liepen er in die tijd puistloos bij. Dit was vooral te wijten aan de hormonen, maar ook aan te vet eten en een alom ongezonde levensstijl. Ook Vik Debouvere was zo en kon de lokroep van het frietkot niet weerstaan. Toch werd hij door zijn gulzige mond en het vette eten slechts zelden gekweld door puisten, maar des te meer door eczeem. Ook dat was geen meisjeslokker. Tal van dermatologen heeft Vik versleten, totdat hij er eentje tegenkwam die zijn vak verstond.

spiegel magazine 14

Op bezoek bij De Tacklebox

spiegel magazine 15

De Line-Aligner rig – Pieter van de Werfhorst

Deze keer geeft Pieter van de Werfhorst inzicht in zijn meest gebruikte onderlijn en legt hij uit waarom hij voor deze rig kiest. Volgens hem moet je inspringen op wisselende omstandigheden en is het niet mogelijk om met één rig de complete karpervisserij uit te oefenen. Door de jaren heen heeft Pieter wel geleerd dat het inspringen op situaties incidenteel is en dat je voor het gros van de omstandigheden met de Line-Aligner rig uit de voeten kunt.

spiegel magazine 16

Lac Serreire 3.0 – Eddy Norder

Het is begin februari als Robert Valkeneer, marketing manager van Pure Fishing, een e-mail stuurt naar het JRC/Gulp! Carp team en de Gulp! Carp Army Nederland. Op uitnodiging van Bas van Klaveren van The Carp Specialist kan een selecte groep karpervissers Lac Serreire bevissen. In de laatste week van maart hebben wij het hele meer voor onszelf. Het complex is eigendom van de bekende Engelse karpervisser Bob Davis.

spiegel magazine 17

Naast al deze artikelen en rubrieken is er nog veel meer te lezen in Spiegel Magazine 41. Spiegel Magazine 41 verschijnt half juni 2013. Lees meer op hun website en LIKE de Facebook pagina

Spiegel Magazine is meer dan alleen maar een magazine. Ook op het gebied van kleding staan ze hun mannetje met lekkere hoodies tegen nette prijzen. Er zijn twee verschillende designs in meerder kleuren en uiteraard in alle maten.

SM_KLEDING.jpg

 Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.  

In deze preview zien we dat komende Spiegel Magazine werkelijk bomvol zit! Topartikelen over o.a. de Maas, Frankrijk en Nederland komen voorbij. Uiteraard ook weer veel Spiegel Newzzz!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl