ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tips voor het vroege voorjaar met Raymarine – In drie stappen naar een slimme tactiek!

Favoriet Favoriet
Tips voor het vroege voorjaar met Raymarine – In drie stappen naar een slimme tactiek!

In deze tijd van het jaar zijn de vissen niet overal makkelijk te vangen. Om je kansen te vergroten laten de mannen van Raymarine je in dit artikel zien hoe je in drie stappen een mega effectieve tactiek hanteert in het vroege voorjaar!


Stap 1: Bodemstructuur in kaart brengen

Team Raymarine aan het woord: Nu de winter langzaam ten einde komt is het van belang om op zoek te gaan naar afwijkende structuren in de bodem, zeker op dieper water. Ga bijvoorbeeld op zoek naar taluds, plateaus en richels. Dit zijn de plekken waar de vissen graag rondhangen! Bij het zoeken naar deze bodemstructuren kan een dieptemeter natuurlijk niet ontbreken. Hiermee breng je supersnel een water in kaart en weet jij waar jouw aasje gedropt moet worden.

Je hoeft niet altijd onderaan een talud te vissen, erbovenop kan ook lonen!

Stap 2: Passieve vissen lokaliseren

Nu je weet waar de vissen zich ongeveer ophouden kun je kijken of je ze daadwerkelijk kunt spotten met de dieptemeter. Vaar meerdere keren per dag over de potentiële hotspots heen en kijk of je ze ziet liggen. Bekijk de onderstaande afbeeldingen om hier een beeld bij te krijgen. De techniek is er, dus maak er dan ook gebruik van! Als je de vissen in deze periode kan vinden, dan zijn ze vaak ook te vangen.

JACKPOT!

Stap 3: Prikkelen met aas

Een dieptemeter alleen brengt de vis natuurlijk niet op de kant, al maakt het je vissersleven wél makkelijker! Zeker als je dit combineert met aas waarmee je de karpers kunt triggeren tot een aasopname. Probeer eens wiebelend aas zoals maden en wormen of opvallende kleuren zoals geel (nep mais). Ook een zwaar gesoakte single hookbait ook lonen!

Opvallende kleuren kunnen een karper net die éne trigger geven tot een aasopname.

Al met al heb je zo in drie stappen een slimme tactiek ontwikkeld die zeker wat extra vissen op de kant brengen. Haal er je voordeel uit!

Succes!

Team Raymarine


Meer informatie over de dieptemeters vind je op de site van Raymarine. Volg ze ook op hun Facebookpagina en Instagram-account!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl