Waarschuwing: Het nieuwe boek van Alijn Danau leidt tot slaaptekort!

Favoriet Favoriet
Waarschuwing: Het nieuwe boek van Alijn Danau leidt tot slaaptekort!

Waarschuwing!

Ben jij een karpervisser die een boek maar moeilijk weg kan leggen als ‘je er helemaal in zit’..? Nou, koop dan NIET het nieuwe boek Bloed, Zweet & Granen van de Belgische karperlegende Alijn Danau. Ga je komend weekend naar Carp Zwolle, loop dan SNEL langs de stand van het VBK en bestel het boek ook zeker niet in de webshop van uitgeverij Westerlaan!

Bloed, Zweet & Granen

Maarrr, ben jij nieuwsgierig naar hetgeen Alijn de afgelopen vijf jaar heeft uitgespookt aan de waterkant? Wil je weten welke topvissen hij heeft gestrikt? Ben je klaar voor karperlectuur van de bovenste plank? Dan raden wij, na het lezen van het 440 pagina’s dikke meesterwerk, aan dat je wél naar de VBK stand gaat of het boek online bestelt! Wij kregen namelijk twee exemplaren van Alijn z’n nieuwste pennenvrucht binnen op de KWO Redactie en holy shit wat hebben we genoten!

Wat kun je verwachten?

Wij kunnen hier een heel relaas neertypen met hetgeen je in het boek gaat lezen, maar is het niet leuker om een video te bekijken waarin Alijn himself zijn boek introduceert?

Wat vonden wij er van?

Zoals je uit de eerste twee alinea’s wel hebt kunnen opmaken hadden we moeite met het wegleggen van het boek. De enige reddingsboei was dat het boek is opgedeeld in 12 hoofdstukken. Daardoor werd het dichtklappen van het boek nog enigszins mogelijk gemaakt, want door de unieke en vooral boeiende schrijfstijl van Alijn wil je eigenlijk gewoon doorlezen.

Wat ook een grote lees-toch-door-prikkel is: de verhalen waarmee Alijn strooit hebben hoofdrolspelers waar vrijwel iedere karpervisser van slag raakt. De Belgische meester heeft namelijk véél achter de grootste karpers van België aangezeten. Meerdere vissen van (ruim) boven de 30kg sieren het boek en telkens wist Alijn ons mee te zuigen in zijn jacht naar de desbetreffende topvis. Een kwaliteit die maar weinigen is gegeven!

“Mooi al die dikke vissen, maar leer ik nog wat uit het boek?” is een vraag die wij al kregen. Het antwoord hierop is: de oplettende lezer zal zeker enkele tips & tricks uit de hoofdstukken kunnen filteren. Bloed, Zweet & Granen is echter geen handboek waardoor je opeens meer karpers gaat vangen. Nee, dit boek koop je omdat je meegezogen wilt worden in de visserij van één van de allerbeste schrijvers die het karperwereldje rijk is!

Dit boek koop je omdat je meegezogen wilt worden in de visserij van één van de allerbeste schrijvers die het karperwereldje rijk is!

Danau Only? No!

Net zoals in zijn eerdere boeken heeft Alijn enkele co-auteurs gevraagd om een bijdrage te geven aan zijn boek. Een gasthoofdstuk schrijven voor een boek van Alijn lijkt ons niet echt een opdracht die je zomaar even afvinkt. Des te meer respect hebben we voor Geert Ooms, Gunther Poelmans en Stef Michiels want alle drie hebben ze een uniek verhaal neergepend.

Ondanks zijn bekendheid weet Geert nog altijd goed ‘onder de radar’ te opereren. Dat dit zijn vruchten heeft opgeleverd is een understatement…

Dat het de afgelopen jaren stil was rondom Gunther Poelmans was had zo z’n redenen. GP was namelijk in een compleet nieuw avontuur gedoken. Na jaren van strijden in Frankrijk besloot hij het roer om te gooien en zijn heil in Duitsland te gaan zoeken. We kunnen alvast verklappen dat het succes hem aldaar niet kwam aanwaaien. Maar goed, des te mooier is het als de naald van de wijzer uiteindelijk wél over de magische grens gaat, toch? 😉

Naast de verhalen van Geert en Gunter is de bijdrage van Stef Michiels ook geen kinderachtige. Met Alijn duikt hij namelijk in de geschiedenis van het karpervissen. Dit hoofdstuk zal niet voor iedere visser een meerwaarde zijn, het is een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar het is wel leuk om eens wat meer kennis op te doen van de ‘early years’ van onze hobby.


Winactie!

Kort samengevat: Bloed, Zweet & Granen is wederom een fantastisch boek waar Alijn duidelijk veel tijd in heeft gestoken. De verhalen lezen extreem lekker weg en zowel de fotografie als de illustraties zijn van hoge kwaliteit. (Om over de karpers maar te zwijgen, daar loopt het water direct van in je mond…) Er is maar 1 nadeel: je wilt blijven lezen…

Het leuke is: omdat Alijn twee exemplaren opstuurde hebben we er eentje over! En die gaan we middels een Facebookverloting weggeven! Winnen is heel eenvoudig! Ga naar de actie op de KWO Facebookpage en vertel in een comment waarom JIJ het boek moet winnen. De karpervisser die de meest creatieve comment dropt wint het boek! Veel succes 🙂

Klik op de afbeelding om naar de winactie te gaan.


Facts over het boek

  • Het boek is te koop op Carp Zwolle: op VBK stand, op de Shimano stand en bij CC Moore. Daar kun je het boek scoren in een packagedeal: 1 camo bucket + 3kg Odyssey boilies + 100ml Odyssey bait booster + 1 potje Odyssey white pop-ups) voor €74,99.
  • Uiteraard is Bloed, Zweet & Granen ook online te bestellen.
  • De verkoopprijs is €45,-.
  • Het boek bevat 12 hoofdstukken, in totaal 440 pagina’s.
  • Het boek gaat voornamelijk over Alijn’s Belgische visserij, maar bevat ook een hoofdstuk over Frankrijk.
  • Vangsten zoals Bizon, Giraf, The Real Thing, Play, Spanjaard, MP, The bEast, El Negro, Jorre en Italian komen voorbij.
  • Er zijn drie gasthoofdstukken van Geert Ooms, Gunther Poelmans en Stef Michiels.

Een van de giganten die uitgebreid aan bod komt in het nieuwe boek van Alijn.

Klik hier om het boek te bestellen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl