ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Door weer en wind – Deel 4

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Zo, het is half november en met de regen van de afgelopen weken is de watertemperatuur flink gekelderd. De karpers raken meer en meer in de ‘winter modus’ en het lijkt steeds lastiger om als visser je slag te slaan. Echter, tóch liggen er nog kansen in het diepe najaar en daar gaan we het over hebben in het vierde (en laatste) deel van Door weer en wind.

najaar-mark-hofman-kleuren-bomen

In het diepe najaar verandert er niet alleen veel boven water…

Als je naar buiten kijkt dan denk je al snel:

" Brrrr, wat koud. De karpers doen waarschijnlijk niets meer!"

Maar vaak zitten wij (de karpervissers) meer in een passieve wintermodus dan de karpers zelf! Terwijl het vaak niet zo hopeloos is als het lijkt. Vissers met een hond en/of een onverwarmde vijver komen meerdere keren per dag buiten en voelen direct hoe warm/koud het nu écht is. Vaak voelt het zachter aan dan het lijkt als je vanuit je warme huis naar buiten staart. Of het valt je op dat de vijvervissen zich plots veel actiever gedragen dan ze normaal doen. Houd deze zwemmende barometertjes dan ook in de gaten, al dan niet in de vijver van je buurman… Actieve vis in de vijver duidt maar al te vaak op actieve karpers in jouw favoriete water!

ijsselmeer-uitzicht-karpervissen

De rust keert terug aan de waterkant

Wanneer de oevers laat in het najaar (eind november / begin december) aardig verlaten raken wil er nog wel eens – of beter gezegd steeds vaker met de klimaatsverandering – een zachtere periode aanbreken. Echter, veel vissers hebben dan de hengels al in de kast gezet of zijn bezig met ‘lijken smijten’, lees; snoeken pesten. Met relatief warme nachten en met stabiele zuid/zuidwest of westenwind is het zeker de moeite waard om nog eens een gokje wagen! Onze vrienden liggen hoogstwaarschijnlijk nog helemaal niet zo honkvast in hun ‘winterhol’ als menigeen denkt!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook