ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Weinig tijd, slim vissen! Nederlandse (target)visserij met Jeffrey van Osch

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Jeffrey van Osch kennen we van zijn eerdere blogs! Van vissen op Lac de Salagou tot het bevissen van klein, afgesloten water; niets is Jeff te gek. Omdat hij ook nog eens een vader rol moet vervullen naast een fulltime baan, is vistijd spaarzaam en kostbaar.

Jeffrey kiest er dus voor om optimaal gebruik te maken van de middelen die hij heeft en dat pakte ook de afgelopen maanden goed goed uit! Lees snel verder hoe deze ‘fishing daddy’ zijn visserij tot in detail uitstippelde op een water vlakbij huis…


Jeffrey aan het woord: Het is een idyllisch water! Goed verstopt en omringt door grote oude overhangende bomen die de tand des tijd hebben doorstaan. Hier en daar hangen flinke takken in het water. Een water met stokoude bewoners, een water dat je karper hart spontaan sneller laat kloppen, een water met charme!

Links, rechts..

Overal takken!

Het is een koude dag in maart als ik besluit om enkele uurtjes te gaan vissen. Het zonnetje doet erg zijn best en overtuigd mij om mijn spullen bij elkaar te rapen. Zoals elk jaar ga ik vol goede moed richting het water, al is het enkel en alleen om aan het water te zijn. De afgelopen winter was een taaie, vorige maand was het landschap nog bezaaid met een wit deken van sneeuw en ik realiseer me dus dat het water nog ijskoud moet zijn! Een kleine verkenningsronde om het water doet me nogmaals herinneren hoe streng de winter wel niet is geweest en dat het nog wel erg vroeg in het jaar is. Alles is kaal, drassig en afgestorven. Desondanks weet ik toch twee flinke brasems te vangen en klinkt het geluid van de beetmelder mij als muziek in de oren.

Ik besluit nog een aantal weekjes te wachten tot het water wat warmer is, het zal niet het eerste jaar zijn dat ik mijn ‘drive’ dood vis door te snel en te fanatiek te gaan vissen!

Sfeervolle pluimen in het riet laten zien welke tijd van het jaar het is.

We zijn enkele weken verder en ik ben terug aan het water. Het kwik geeft inmiddels de eerste dubbele cijfers aan en dat is voor mij het teken dat het seizoen nu echt begonnen is. Zodra ik aan het water sta bekruipt me het gevoel dat enkel een karpervisser kent; verse bloesem geur en een zacht zuidwesten windje langs je oren, de eerste prille groene knopjes aan de bomen en het gezang van enkele vogeltjes op de achtergrond.

Scherp vissen is het belangrijkste.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1