ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Wereld back-up dag: vier voordelen van het KWO Logboek!

Favoriet Favoriet
Wereld back-up dag: vier voordelen van het KWO Logboek!

Op ‘wereld back-up dag’ staan wij als karpervissers stil bij hoe belangrijk vangstgegevens wel niet zijn. Deze kunnen namelijk van cruciaal belang zijn om belangrijke verbanden te leggen. In deze update leggen we jullie uit hoe het KWO Logboek helpt bij het verzamelen van deze gegeven en hoe jij meer kunt gaan vangen met de inzichten die je opdoet!


Zaken als temperatuur, luchtdruk en windrichting kunnen cruciaal zijn om onze onderwatervrienden achterna te gaan. In de KWO App hebben we het KWO Logboek staan, Mark legt in onderstaand filmpje uit hoe dit in zijn werk gaat!

Aan het KWO Logboek zijn dus enorm veel voordelen verbonden. Gegevens zijn belangrijker dan je denkt, succes heeft vaak niet alleen met geluk te maken, maar ook met andere factoren. We sommen een aantal belangrijke voordelen voor jullie op.

Alles wat je ingeeft in het KWO Logboek is enkel door jou in te zien!

#1: Locatie

Stel je gaat kanaalvissen in Frankrijk en je vist op tal van stekken. Op sommige stekken vang je niets, op andere stekken vang je een paar vissen en op een paar stekken gaat het helemaal los. Hoe handig is het dan dat je via de kaart in het logboek al je exacte stekken kunt opslaan?

kanalenstelsel Frankrijk
Een kanaal heeft vaak heel eentonige vormen waardoor het niet makkelijk is om die juiste meter terug te vinden.

Kanalen zijn vaak heel eentonig qua verloop waardoor de exacte stek terugvinden lastig kan zijn. Ook op grote wateren kan dit uiteraard goed van pas komen, zeker omdat je de afstand van de kant en de diepte kan ingeven. Hierdoor vind je jouw stek makkelijk terug als je weer eens naar het water afreist.

groot meer Frankrijk
Op zulke wateren een stekje terugvinden kan behoorlijk lastig zijn.

#2: Efficiëntie

Als jij de tijd en datum van jouw vangst invoert, voegen wij de specifieke weerdata van dat moment toe. Denk aan de luchtdruk, maanstand, temperatuur, windrichting en nog veel meer. Op die manier kan jij makkelijker verbanden leggen en je sessies nog beter inplannen. #WINWIN

KWO Logboek efficiëntie
Bij invoer van datum en tijd, worden de overige weerdata automatisch toegevoegd.

Op bepaalde wateren zal je misschien een verband vinden tussen luchtdruk en het aantal vangsten. Andere vangsten matchen dan wellicht met een bepaalde windrichting op een bepaalde stek. Met de gegevens uit de weerdata kun je dus heel makkelijk je sessies plannen!

#3: Alle informatie op één plek

Het feit dat je al je informatie op één plek hebt, is misschien wel het grootste voordeel. Geen gedoe meer met notities in je mobiel of in een notitieboekje dat niet tegen water kan. Je hebt alles overzichtelijk bij elkaar en wij als karpervissers hechten daar toch wel veel belang aan. Download de app via onderstaande button!

KWO Logboek Link to App Store
KWO Logboek Link to Google Play

Wat ook heel mooi is, is dat je altijd foto’s terug kan kijken van gevangen vissen op een bepaald water. Zo hoef je niet altijd een heel eind terug te scrollen in je mobiel, maar heb je ze mooi bij elkaar.

#4: Statistieken

Een handig item om sneller verbanden te leggen is de functie ‘statistieken’. Als je hier op drukt krijg je een lijst van je vangsten in onderstaande categorieën:

  • Soort karper
  • Dagdeel
  • Gewicht
  • Aas
  • Onderlijn
  • Luchtdruk
Michiel Pilaar vangst karper
Statistieken zorgen ervoor dat je sneller verbanden kan leggen.

Daarnaast benadrukken we nog even dat ALLES privé blijft. Alles wat je ingeeft is enkel door jou in te zien andere karpervissers kunnen er dus niet bij! Zolang je member blijft gaan de gegevens niet verloren. Geen enkel probleem dus wanneer je mobiel in het water keldert tijdens je sessie, je gegevens blijven veilig in de app staan.

KWO App KWO Logboek installeren
Het KWO Logboek stel je gemakkelijk in via de KWO App!

Laat die vangsten maar komen!

KWO Redactie


Download de app door op de button hier onder te klikken!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl