ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Wereld boekendag: vier karperboeken die je gelezen moet hebben!

Favoriet Favoriet
Wereld boekendag: vier karperboeken die je gelezen moet hebben!

Het is anno 2021 bijna niet meer voor te stellen, maar nog niet zo lang geleden waren brieven en boeken de enige manier om kennis te vergaren. Door de jaren heen is er veel geschreven over de karpervisserij en op ‘wereld boekendag’ staan we daarom stil bij vier karperboeken die iedere karpervisser gelezen moet hebben. Je checkt ze in deze update!


1. Het Grote Karperboek

Het grote karperboek van Rini Groothuis is het boek dat met Rini als pionier aan de grondslag ligt van de moderne Nederlandse karpervisserij. In het boek komen alle aspecten binnen het kapervissen naar voren en worden achtergronden zoals het hoe en het waarom duidelijk uitgelegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als de opkomst van de hair-rig, een uitvinding die nu niet meer weg te denken is. Dit boek is ook in 2021 nog een absolute must-read voor iedere karpervisser!

Het Grote Karperboek van Rini Groothuis is een boek dat iedereen gelezen moet hebben!

2. Bloed, Zweet en Granen

Als er iemand is waar we veel respect voor hebben, dan is het wel Alijn Danau. Deze Belgische karpervisser én schrijver heeft talloze artikelen en inmiddels 5 boeken op zijn palmares staan. Al tientallen jaren vist hij vol passie op de door allen zo geliefde schubs en spiegels en dat doet hij met bovengemiddeld succes!

Deze Belgische karpervisser én schrijver heeft talloze artikelen en inmiddels 5 boeken op zijn palmares staan.

Het boek ‘Bloed, Zweet en Granen’ omvat een periode van vijf jaar van het vissersleven van Alijn Danau waarin hij diverse monsterkarpers heeft gevangen. Dit vijfde boek gaat voornamelijk over de passie die karpervissen heet en is vooral een pure vertaling van Alijn’s belevenissen. Het boek is dus het lezen meer dan waard!

Dit boek is het lezen meer dan waard!

3. Sprekende Hengels

In het boek ‘Sprekende Hengels’ van Ernesto Kamminga wordt uitgelegd hoe je als karpervisser echt succesvol kunt worden. In dit boek lees je onder andere hoe je selectief achter de grootste karpers van het water aan kunt gaan en wordt het gedrag van onze gevinde vrienden nauwkeurig beschreven.

‘Sprekende Hengels’ is misschien wel het meest leerzame karperboek ooit!

Werkelijk alles wordt hierin door Ernesto beschreven en geheimen worden blootgelegd. ‘Sprekende Hengels’ is misschien wel het meest leerzame karperboek ooit!

‘Sprekende Hengels’ bevat bijna 300 pagina’s aan relevante informatie over het karpervissen!

4. Karper in zicht

Een karperboek dat vrij recent verschenen is ‘Karper in zicht’ van Rob Schneider. Rob is een van de pioniers van het moderne karpervissen en is naast karpervisser en schrijver ook een getalenteerd tekenaar. In de acht hoofdstukken brengt hij al zijn kennis en ervaring samen en probeert hij het gedrag van de karper te verklaren. Ook geeft Rob Schneider zijn visie op aas en staat het boek vol met leuke verhalen en anekdotes.

40 jaar ervaring komt samen in het boek ‘Karper in zicht’ van Rob Schneider!

Al met al is dit boek een absolute aanrader voor de karpervisser die graag wat achtergrondkennis wil opdoen en toepassen in zijn visserij!

Veel leesplezier!

KWO Redactie


De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl