Topvideo: Winterse flashback naar de Rhône – Bakken rossen met Joachim & Chris

Favoriet Favoriet
Topvideo: Winterse flashback naar de Rhône – Bakken rossen met Joachim & Chris

Veel karpervissers trekken gedurende het visseizoen een of meerdere weken richting Frankrijk om hun succes te beproeven. Er zijn er echter maar weinig die ook in de winter een sessie plannen in het ‘beloofde land’ wat karpervissen betreft, wat natuurlijk ook niet zo gek is met het schaarse aantal vrije dagen in een jaar. Joachim en Chris dachten hier anders over, want in het onderwijs heb je tóch vrij. Waarom dan niet gaan vissen, ook al is het februari? In deze flashbackvideo nemen ze jullie mee naar een sessie in 2016.


Joachim vertelt: Het is alweer een paar jaar geleden dat we voor het eerst ook in de winter naar Frankrijk gingen. Vóór 2015 zaten we in de mei-, zomer- en herfstvakantie wel non-stop in Frankrijk, de winter sloegen we echter over. Maar waarom eigenlijk? De temperaturen zijn zéker in het zuiden gewoon prima in februari. Een goede slaapzak is altijd wel een must gezien de koude nachten, een korte broek echter ook ;-).

Koude nachten, warme dagen in Zuid-Frankrijk.

Rivieren

Omdat we in deze tijd vooral op rivieren aan het vissen waren besloten we ook in de winters hier door te gaan. Onze gedachte was simpel: karpers moeten blijven zwemmen in stromend water, dus verbruiken ze energie en dus moeten ze blijven eten. De Rhône stond net als een jaar eerder in 2015 op het programma. Vooraf hadden we al een flink aantal stekken in kaart gebracht die we af zouden rijden.

De winter is misschien wel mijn favoriete seizoen op de rivier.

Stekken

Naar wat voor stekken ben je dan op zoek?

…vraag je jezelf misschien af. Nou eigenlijk was onze selectie vrij eenvoudig: daar waar geen stroming staat en het water warmer is. Ook op de Rhône zijn karpers namelijk passiever in kouder water en als het dan hard stroomt, wat niet ongebruikelijk is in de winter, dan moesten de karpers in onze ogen wel massaal de zones buiten deze stroming opzoeken. Dus zochten we met behulp van Google Earth al enkele armen en kommen op waar de stroming geen vat op heeft. Ook keken we alvast waar de befaamde energie centrales liggen die misschien wel warm koelwater zouden lozen. Je kent de verhalen wel van vroeger bij La Maxe…

Warm water lozen is er helaas op veel plekken niet meer bij in Frankrijk…

Keep searching

Vissen in de winter is op de Rhône echt prachtig. In die paar keer dat ik nu geweest ben was het eigenlijk elke keer een succes en zijn we eigenlijk zelden andere vissers tegen gekomen. Ik kan het dus iedereen aanraden om in de winter eens naar de rivier te gaan! Kijk daarbij altijd van te voren even op deze site om te zien hoe de stroming is. In principe geldt hoe meer stroming, hoe makkelijker de vis te vinden is! Maar ik ga jullie niet langer ophouden: leun lekker achterover en ga met ons mee naar februari 2016!


Enthousiast geworden over het (winter)vissen op de grote rivieren? Joachim en Chris maakten ook een film van hun eerste keer in februari. Deze check je in deze update. Volg Joachim ook op Facebook en Instagram om nog meer vette riviervissen te zien!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl