ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Wintertips van Originals – Locatie, melkpellets en vaker inwerpen!

Favoriet Favoriet
Wintertips van Originals – Locatie, melkpellets en vaker inwerpen!

De winterperiode is niet bij iedere karpervisser even populair en volgens de mannen van Originals is dat zonde! Ook in de winter valt er namelijk prima te vangen, mits je de juiste techniek en tactiek gebruikt. In dit artikel geven ze enkele tips om in de koudere maanden extra kans te maken op een toffe wintervis!


De Originals mannen vertellen: De kerstvakantie is begonnen, dus hoog tijd om er lekker op uit te trekken! De karpers begeven zich momenteel in de wintermodus maar met een paar simpele tips & trics zijn ze absoluut vangbaar. In dit artikel geven de consultants van Originals je enkele slimme tips om je wintervisserij te perfectioneren.

De Originals mannen hebben al eerder bewezen dat je ook in de winter nog prima kunt vangen!

Locatie, locatie, locatie!

Het is voor iedere wintervisser belangrijk om te weten dat karpers zich in de winter minder verplaatsen dan in andere jaargetijden. Meer dan ooit is het in de winter dus belangrijk dat je ‘op de vis zit’. Een goede dieptemeter helpt je bij het zoeken van de karpers en vooral een downscan is een enorm pluspunt in deze tijd van het jaar. Speur met zo’n dieptemeter vakkundig de bodem af en wanneer je op symbolen stuit die op karper lijken (meestal zichtbaar als kleine ‘bolletjes’ die gegroepeerd dicht tegen de bodem aan liggen), dan zit je op goud!

Met een dieptemeter met downscan functie ben je ongetwijfeld in het voordeel!

Heb je geen luxe dieptemeter dan is er geen man overboord. Wij gooien dan simpelweg wat vaker een hengel in en verplaatsten deze na en uurtje zonder beet! Simpel uitgelegd vis je dan drie keer naast de vis en bij de vierde keer werp je je haakaas midden in een schooltje karpers. Wedden dat het dan bingo is? Mits je de juiste rig en het juiste aas gebruikt natuurlijk! 😉

Thimon Dokter met een winterse bak. Thimon weet als geen ander hoe belangrijk je locatie in de winterperiode is!

Pellets met melkeiwitten

Qua aas doen wij in de winter dingen net iets anders dan in andere jaargetijden. Allereerst halveren we onze voerhoeveelheden (de karpers hebben immers weinig voedsel nodig) en we kiezen voor attractiever aas. Tijdens het voorvoeren van de stekken gebruiken we uiteraard boilies, maar tijdens het instant vissen maken we veel gebruik van pellets, pop-ups en liquids.

In de winter voeren we weinig en kiezen we voor attractief aas!

Met name de Milky Banana Quick Response Pellet is een killer in de winter. Deze unieke pellet lost ook in koud water supersnel op, dus dat is enorm pluspunt ten opzichte van veel andere aassoorten. Veel attractiever dan deze pellet ga je het waarschijnlijk niet vinden. Bijkomend voordeel zijn de verschillende diameters in een zak. Het zorgt ervoor dat zowel de vorm als de oplostijd ietwat varieert, en dat is op veel dressuurwateren een pluspunt!

Tijdens het instant vissen heb je met de oplosbare pellets een streepje voor!

Vloeibare melkeiwitten?

Vloeibare melkeiwitten? Jazeker, ze bestaan en ze zijn één van de beste karpertriggers in de winter. De Belgische Originals aasmaker Luc Pluckers weet dat als geen ander en één van zijn ‘parels’ is de High Concentrated Amino Trigger. Deze vloeistof bestaat voor een groot deel uit vrij aminozuren en vloeibare melkeiwitten.

Melkeiwitten behoren tot de beste karpertriggers op de markt! Tegenwoordig koop je ze gewoon in een flesje, klaar voor gebruik 😉

Kortom: een karpermagneet van jawelste waarmee je vooral in de winter in het voordeel bent. Je kunt deze liquid het beste gebruiken om je boilies en pop-ups in te soaken. De soak trekt dan lekker in het aas en zal onder water langzaam alle lokstoffen vrijgeven.

Martin Post vist al jarenlang ’s winters door en mede dankzij de Milky Banana Range is hij met regelmaat erg succesvol!

Volharden loont

Wintervissen is vaak een kwestie van doorzetten en volharden. Uiteindelijk zal je doorzettingsvermogen worden beloond en wij kunnen je verklappen dat poseren met een ijskoude winterkarper een onbeschrijfelijk gaaf gevoel geeft. Ga ervoor, want voor je het weet staat het voorjaar weer voor de deur.

De Milky Banana Range leent zich perfect voor de wintervisserij! Klik op de afbeelding om te bestellen en je hebt het aas binnen enkele dagen in huis.

Succes!

Team Originals


Meer weten over de Originals mannen? Voor de laatste vangsten en productnieuwtjes check je de Instagrampagina, Facebook en natuurlijk de website!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl