ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Wonen in Frankrijk – Droomseizoen van 2018, op naar 2019! – Wouter Koziolek

Favoriet Favoriet
Wonen in Frankrijk – Droomseizoen van 2018, op naar 2019! – Wouter Koziolek

Al bijna een jaar wonen Wouter en Kiek, bekend van hun bedrijf Lot Experience, in Frankrijk. De plannen worden uitgebreid en er komt volgend jaar zelfs een extra grote boot bij. Kortom: het gaat ze goed af in het zuiden! In deze blog kijken Wouter en Kiek terug op het jaar 2018, waarin hun gasten talloze vissen wisten te vangen. Bijna tien veertigers, talloze dertigers en zelfs de topvis van de Lot op 67,6 pond komen op de mat. Wat een Tinderdate op Salagou twee jaar geleden al niet voor gevolgen had!

Een groot aantal gasten kwamen op bezoek bij Wouter en Kiek en gingen het avontuur aan op de Lot!

De meeste vissers beleefde een toptijd op deze brute rivier!


Wouter vertelt: Dat we het naar ons zin hebben hoef ik jullie inmiddels niet meer uit te leggen. Het is bijzonder om dit te mogen doen samen. De voldoening om gasten hier thuis aan de Lot te mogen ontvangen en met één van onze boten op pad te sturen is groot.

Dit soort blije gezichten: daar doen Wouter en Kiek het voor!

Daar gaan de volgende gasten weer!

Steeds meer toffe mensen weten ons te vinden en we houden er alleen maar leuke herinneringen en contacten op na. Door dit alles hebben we besloten om nog een boot te maken, in samenwerking met Arynboats. Nu kunnen we nog beter inspelen op de wensen van de klanten en zijn we nog flexibeler!

Mooie vangsten voor Joep en Stefan op de stuw van Lot Experience.

Daniël is er voor de tweede keer, en vangt weer een reeks aan grote schubs bij ons achter!

De boten op de hogere stuwen. Voor iedereen een mogelijkheid in dit gebied!

Op het moment van schrijven zijn beide boten op het water. Eentje op ons eigen stuwstuk en eentje hogerop, bij Bouzies in de buurt. Er wordt lekker gevangen en we kunnen ons goed voorbereiden voor de wisseldag en de vrijdagavond, als mensen bij ons komen slapen om zaterdag fris de boot op te stappen.

De mannen van Dutch Bait Company hebben flink huisgehouden op de Lot…

…en wisten een flink aantal veertigers te vangen!

De topvis van de Lot: maar liefst 67,6 pond!

Wintervissen op de Lot

Dat het seizoen in Frankrijk over het algemeen langer duurt dan in het noorden is logisch, maar is het mogelijk om op de rivier te vissen in de winter? Jazeker, ook dat is mogelijk! Doordat het stuwstuk van Lot Experience gereguleerd wordt door twee gigantische barrages, stroomt het nooit erg hard. Je hebt hier ook erg diepe stukken die de stroming onderbreken en waar de vissen lekker in de luwte kunnen liggen.

Ook in de winter is het mogelijk om te vissen op de Lot!

De watertemperatuur zakt ook bijna niet lager dan 10 graden tot aan januari. Met een kacheltje in de boot ben je spekkoper! Boudewijn en ik hebben in november nog een brute sessie sessie gevist op ons stuk en in de winter gaan we ook weer kijken wat de rivier te bieden heeft. Whole year long baby!

Wouter heeft zelf al diverse wintervissen gevangen!

We dachten veel alleen te zijn

In de tijd dat we hier wonen hebben we naast onze gasten ook veel familie en vrienden mogen ontvangen. Heel erg leuk dat iedereen de moeite heeft genomen om ons op te zoeken! Mooie tijden en hilarische momenten.

Terwijl de vrouwen idyllische dorpjes bezoeken…

…gaan de mannen op sightseeing tour!

Kiek struint met haar moeder graag de markt af.

Nadat we dit jaar ongeveer elk weekend familie en vrienden over de vloer hadden willen we dat volgend jaar toch anders gaan inplannen. Een beetje tijd voor jezelf is ook wel lekker!

Heerlijk als de familie twee weken op bezoek komt!

Ook met de huisbaas/buurvrouw kunnen Wouter en Kiek het goed vinden!

Soms zitten ze om 11:00 al met de buurvrouw aan de whisky…

Om even tot rust te komen zijn Wouter en Kiek lid geworden van de plaatselijke tennisvereniging!

Tinderdate aan de Oevers van Salagou

De eerste Tinderdate die ik met Kiek had was een hele speciale. We waren aan het appen terwijl ik in Salagou aan het vissen was. Ik stuurde wat foto’s van de omgeving en maakte een grapje om hier af te spreken. Na een superleuk telefoontje besloten we om het gewoon te doen! Zaterdagochtend om 05:00 heb ik mijn kamp afgebouwd en me snel even gedoucht en geschoren bij de camping. Vervolgens heb ik inkopen voor een BBQ gedaan en Kiek in Montpellier van het vliegveld gehaald.

De ideale eerste Tinderdate: vissen op Lac de Salagou!

‘s Avonds zaten we heerlijk bij een kampvuurtje en zijn we een heel weekend samen op Lac de Salagou verbleven. We hebben zelfs nog twee mooie vissen gevangen, waaronder een mooie dertiger spiegel! Nadat we ons avontuur in Nederland hadden voortgezet en twee lange reizen door Colombia en Indonesië te hebben gemaakt hebben we de knoop doorgehakt om samen een bruut avontuur aan te gaan in Zuid-Frankrijk.

Tijdens de eerste Tinderdate van Wouter en Kiek…

…kwamen er zelfs nog twee prachtige vissen op de mat!

Inmiddels wonen we al bijna een jaar aan de Lot. Ik had nooit gedacht dat we zo snel onze draai zouden vinden! Het is allemaal koning en als kers op de taart verwachten we ook nog een kleintje. Perfect in deze mooie en vooral rustige omgeving! We voelen ons hier thuis en begin april komt ons extra gezinslid. Lekkere timing: VOORJAAR!

Goed nieuws uit het Franse land: Wouter en Kiek krijgen een gezinsuitbreiding!

Lot Experience in 2019

Naast het succesvolle seizoen van 2018 zijn we druk bezig met het komende seizoen van 2019. Het mooie is dat we zo flexibel zijn dat alles ook mogelijk is. In 2019 zorgen we dat er één boot op de ‘hoger gelegen’ stuwen beschikbaar is en ook gaan we weer op tour. De boten gaan ook op meren in de regio varen! We hebben veel geïnvesteerd: onlangs hebben we een Disovery gekocht (een SUV) om onze trailer op de meest onbegaanbare stukken in het water te rijden.

Betrouwbaar oudje: Land Rover Discovery 2 voor de glibberige trailerhellingen!

We hebben inmiddels ook al een tijdje een nieuw anker systeem, wat erg goed werkt. Voor de hoger gelegen stuwstukken hebben we een aantal 2,5 pk viertakt buitenboordmotoren aangeschaft en een mooi zonnescherm voor de warme dagen ontworpen. Voor de unieke beelden uit de lucht (die je waarschijnlijk al voorbij hebt zien komen) hebben we een drone aangeschaft. Op pad gaan om beelden te maken van de omgeving is bijna net zo leuk als vissen!

‘Slimme’ ankers die niet opgetild worden als je in de boot loopt…

…en benzinemotoren met een grote actieradius, om snel te kunnen voeren!

Verbreding

Jezelf verbreden en ontwikkelen hoort bij het ondernemerschap. Aangezien Kiek TV producer is, heeft zij veel ervaring met film- en videowerk. We starten dan ook ons eigen mediabedrijf! Meerdere opdrachten in de regio zijn inmiddels verzilvert en we willen ons ook op de Nederlandse markt manifesteren. Er zijn genoeg bedrijven (of bedrijfjes) die wel een boost kunnen gebruiken! Het is mooi om ook dit samen uit te voeren, aangezien we elkaar goed aanvullen.

Zwetend achter de laptop: dat gaan we in de toekomst vaker zien bij Wouter en Kiek!

In de toekomst:

Wat je van Lot Experience kunt verwachten in 2019? Onder andere het volgende:

  • Een hele dikke winactie
  • Een jaaroverzicht van 2018: een hele gave videocompilatie van Kiek en Wouter, die weergeeft hoe zij het Franse leven beleven en wat er allemaal gebeurd is in het afgelopen jaar
  • Video: ‘Tales From the River Lot – Part 2’. Boudewijn en Wouter zijn twee weken op het stuwstuk van Lot Experience aan de slag gegaan. Begin februari komt de video live!

Een bezoekje bij Lot Experience is zeker de moeite waard. Wacht niet te lang en plan ‘m vast in!

Het volgend blog gaat over wintervissen en de voorbereiding op het seizoen van 2019. In de tussentijd kun je de dagelijkse updates uiteraard weer volgen op Instagram, Facebook en natuurlijk ons Youtube kanaal! Om warm te lopen kun je hieronder de video van Tales From the River Lot Part 1 nog eens bekijken:

Wouter & Kiek

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl