Word KWO member

Wroeten in ‘de Walen’ – Op expeditie met Chris de Clercq

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

We kennen Chris de Clercq bijna allemaal wel van zijn succesvolle videoreeks ‘een nachtje doen met…‘. Naast allerlei buitenlandse avonturen vist deze fanatiekeling ook graag in het zuiden van België, waar hij flink wat nieuwe waterstelsels heeft ontdekt in Wallonië. In dit artikel vertelt hij over de eerste ontdekkingsreis in dit gebied, samen met vismaat Joeri!

Chris heeft zijn hart verloren aan de (grote) Franse meren, maar in dit artikel blijft hij dichter bij huis 🙂


Chris aan het woord: Het is een publiek geheim dat ik de laatste jaren mijn vissersgeluk regelmatig in Wallonië (het zuidelijke, voornamelijk Franstalige deel van België) ga zoeken. Tijdens mijn wekelijkse nachtje heb ik vooral behoefte aan rust. Die elementen vind ik aan één van de vele in onbruik geraakte kanaaltjes wiens rol zich beperkt tot stil getuigen van het rijke industriële verleden van Zuid-België. Sommige van die oude waterwegen zijn uitgegroeid tot ware pareltjes  der natuur met een hele bijzondere atmosfeer waar het aangenaam vertoeven is. Met wat geluk zwemmen er ook nog eens een handvol karpers rond waarvan de herkomst één groot mysterie is. Iedere aanbeet is dan ook een verrassing van formaat en dat geeft een enorme kick!

Bij dit avontuur gaat Chris samen met Joeri op pad!

In dit verhaal neem ik jullie mee in de eerste kennismaking met een -voor mij althans- onontgonnen stuk Waalse regio. Niet meteen mijn eerste keuze qua looks, maar toch ben ik nieuwsgierig naar die grijze, grauwe vlek op de kaart; een troosteloze stad met uitgestorven dorpjes rondom, maar ook heel wat hoopgevende blauwe lijntjes op de kaart!

Er staan heel wat hoopgevende blauwe lijntjes op de kaart!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook