Xplore Baitboat: betrouwbaar, compact en compleet met opties

Favoriet Favoriet
Xplore Baitboat: betrouwbaar, compact en compleet met opties

De mannen van Berns Baitboats timmeren de afgelopen 3 jaren met de Xplore handmade baitboat al flink aan de weg. De Xplore Handmade Baitboat is een compact en licht gewicht voerboot. Standaard en zonder meerprijs wordt deze voerboot al zeer compleet geleverd met onder ander Intelligent Power lithium-ion accu, verstraler, digitale voltmeter en RVS drukschakelaar.


Marcel van Berns Baitboats vertelt: De Xplore Handmade Baitboat wordt volledig met de hand in onze werkplaats gebouwd met uitsluitend de betere onderdelen uit de modelbouwwereld.

We onderscheiden ons met de andere voerboten door z’n compacte afmetingen, laag gewicht en standaard (zonder meerprijs) wordt deze voerboot al zeer compleet geleverd met oa; 8.800 mAh Intelligent Power lithium-ion accu, verstraler, digitale voltmeter en RVS drukschakelaar. De voerboot weegt slechts 5 kilogram, maar desondanks de kleine afmetingen heeft de boot uitstekende vaareigenschappen en een voercapaciteit van ongeveer 2,5 kilogram.

Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Zonder meerprijs is de Xplore handmade Baitboat leverbaar in de kleuren wit en zwart. Wanneer je kiest voor de witte kleur, is de voerboot op grotere afstanden beter zichtbaar op het water. Tevens kan de voerboot uitgebreid worden met diverse fishfinders, waaronder Toslon en de Raymarine Dragonfly 4 Pro. De Raymarine Dragonfly 4 Pro is de meest gedetailleerde fishfinder voor op een voerboot. Je kan met deze fishfinder onder andere de bodemverloop, plantengroei, obstakels en bodemhardheid aflezen.

Een beeld van de Raymarine Dragonfly 4 Pro.

Ook kan de Xplore Handmade Baitboat voorzien worden van autopilot, waaronder de door Berns Baitboats ontwikkelde Berns GNSS autopilot set V2. De Berns GNSS autopilot set V2 werkt in combinatie met een Android-tablet en daarop de speciaal door Berns Baitboats gebouwde Berns Baitboats app. In tegenstelling tot andere voerboot GPS navigatiesystemen werken wij met het GNSS systeem. GNSS werkt met meerdere satelliet systemen (GPS Amerika, Galileo Europa, Glonass Rusland, Beidou China). GNSS kan in totaal tot wel 3 maal zoveel satellieten ontvangen dan GPS. De nauwkeurigheid van het GNSS systeem is dan ook vele malen hoger dan GPS systemen.

Kortom, een voerboot waar je zowel in binnen- als buitenland mee uit de voeten kan. De Xplore Handmade Baitboat is een standaard en zeer rijkelijk uitgeruste voerboot ook zijn er vele extra opties mogelijk. De ideale voerboot voor de hedendaagse karpervisser.


Geïnteresseerd in de Xplore Handmade Baitboat? Klik dan hier! Voor het complete assortiment klik je hier.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl