ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

XXL GOO Experience – KWO Members aan de slag met de bekendste attractors uit de karpervisserij!

Favoriet Favoriet
XXL GOO Experience – KWO Members aan de slag met de bekendste attractors uit de karpervisserij!

We kennen de flesjes allemaal en hebben er vast en zeker wel eens aan gesnuffeld (of zelfs van geproefd): de GOO’s die via Korda bij jouw lokale hengelsportwinkelier uitgestald staan. Twee maanden terug dropten we bij KWO Members Kevin van Hoye en Ronnie Spaans een aantal flesjes GOO, pop-ups en Infuza mix-bakjes en in deze update beantwoorden de mannen een aantal vragen over hun ervaringen met deze GOO’s!

Voor je begint te lezen kun je alles over de GOO’s van Korda te weten komen in deze video:


We gaan Ronny en Kevin eens flink aan de tand voelen over hun ervaringen met de GOO. Wij zijn heel benieuwd naar hun visie over dit extreem attractieve product! Check hun antwoorden hieronder.

Vragenlijst

Vis je voornamelijk instant, op kort aangevoerde stekken of op langdurig opgebouwde voerstekken?

Kevin: In het voorjaar vis ik vrijwel altijd instant. Ook dit voorjaar was dit het geval. Door de coronapandemie was het bizar druk op de wateren die ik bevis, waardoor voervoeren sowieso niet ging lukken. Hierdoor zou ik 100% zeker gedoe krijgen met de concurrentie en dat willen we uiteraard vermijden.

Kevin was genoodzaakt instant te vissen dit voorjaar. Dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen!

Gebruik je regelmatig afwijkend haakaas zoals anders gekleurde pop-ups, snowman’s met een opvallende pop-up of gesoakt haakaas?

Ronnie: Zeker! In de winter en het vroege voorjaar ben ik een grote fan van de pop-up rigs. Hiermee kan ik veel plekjes attractief en snel afvissen. Goo geeft mijn pop-up een giga boost waardoor deze haast onweerstaanbaar is 😉

Ronnie’s voorjaarstactiek bestaat uit korte, instant sessies op verschillende stekjes.

Kevin: Zeker in het voorjaar is locatie het allerbelangrijkste. De vissen zijn nog redelijk passief en hebben daardoor ook nog niet veel voedsel nodig. Daarom vis ik in het voorjaar graag instant met opvallend en attractief aas. Als haakaas gebruik ik dan vrijwel altijd pop-ups, waarbij mijn voorkeur in dit seizoen uitgaat naar gekleurde pop-ups. Ik maak zowel gebruik van fluo pop-ups als de zogenaamde ‘washed-out’ pop-ups, die ik graag inzet op wateren met veel hengeldruk.

Washed-out pop-ups, een doordachte tactiek van Kevin in het voorjaar!

Afwijkend haakaas

Ben je van mening dat afwijkend haakaas dat meer attractors los laat snel de aandacht van vis trekt?

Ronnie: Mijn ervaring is dat de vis in de koudere periode veel sneller een afwijkend haakaas met meer attractors zal opnemen. Verder is het me al vaker gebeurd dat ik na het inwerpen binnen vijf minuten een fluiter krijg op een fluo pop-up. Het valt simpelweg veel meer op dan een gewone rig met een single boilie. Het wekt naar mijn idee nog meer interesse op.


Een opvallende chod-rig met een pop-up kan zorgen voor snelle actie!

Heb je het idee dat een dergelijk haakaas meer witvis vangt?

Kevin: In aantallen bijvangsten merk ik zelf geen verschil, wel in het soort bijvangsten. Zo pak ik op gekleurde pop-ups voornamelijk grote voorns en geen brasems. Op gewone boilies pak ik juist wel brasems en geen voorns. Ik denk dat dit per watertype zal verschillen.

Bij een attractieve visserij kun je te maken krijgen met bijvangsten.

Vang je meer witvis omdat het haakaas aantrekkelijker of minder aantrekkelijk is?

Ronnie: In de zomerperiode heb ik met aantrekkelijk haakaas in combinatie met een pop-up rigs wel meer last van witvis. Dit hoort er nu eenmaal bij en vermijden is gewoon moeilijk. Ondanks dat blijf ik het graag inzetten, want het levert vooral veel karpers op!

Naast witvis weet Ronnie ook regelmatig een strakke vis te vangen!

Ervaring

Heb je eerdere ervaringen met Goo? Hoe was je eerste kennismaking? Of waarom heb je het nog geen eerdere kans gegeven?

Kevin: In 2016 heb ik voor het eerst Goo aangeschaft. Dit was een impulsaankoop en ik heb toen zomaar een flesje uit het schap gepakt. Dit bleek de zogenaamde Smoke versie te zijn, in de smaak Peach.

Normaal was ongeveer één op de twaalf vissen een spiegel, die zomer kwam ik uit op één op de zes!

Het jaar daarna heb ik een flesje dunne Goo aanschaft, de zogenaamde supreme versie in de smaak Almond. Pop-ups die ik niet fijn van kleur of geur vindt soak ik hierin. Dit kan gewoon in een potje van de pop-ups, maar het werkt het fijnst in een Korda Infuza, waar de overtollige Goo naar de bodem zakt. De pop-ups krijgen bij het gebruik van die Goo al na één toediening van de Goo een fel roze kleur en sterke geur. Daar heb je maar een paar druppels Goo voor nodig! Door dit een aantal keer te herhalen krijg je pop-ups die helemaal doordrongen zijn van de Goo. Super attractief dus! 

Hier houdt Kevin van, een door Goo doordenkte pop-up! #KILLER

Welke Goo’s uit het testpakket heb je gekozen? Waarom heb je specifiek deze Goo’s gepakt?

Ronnie: Mijn oog viel gelijk op de Pinkberry, omdat ik graag met roze pop-ups vis. Zoals ik hierboven al aangaf is dit echt puur een vertrouwensdingetje geworden 😉 Ik heb gewoon goede ervaringen op deze kleur pop-ups!

Kevin: Ik heb gekozen voor de Wicked Tuna Supreme en de Isotonic Supreme. De Wicked Tuna is zoals de naam al zegt een Goo met een echte vis-geur. Deze Goo wilde ik combineren met mijn vismeel pop-ups. De Isotonic is mierzoet en geeft weinig tot geen kleur aan je pop-ups. Dit heeft als voordeel dat hij bijvoorbeeld ook met de zogenaamde washed-out pop-ups prima te combineren is. In mijn beleving heb ik gekozen voor twee totaal verschillende Goo’s.

Beide testers kozen voor een verschillende Goo en beide leverden ze ZEER fraaie vissen op!

Met wat voor een type haakaas of los voer heb je de Goo gecombineerd? En op welke manier heb je deze ingezet?

Ronnie: Omdat ik het heerlijk vind om te vissen met een Chod-rig of een Ronnie-rig, gebruik ik vrijwel altijd gesoakte pop-ups. Als ik op voerstekken vis, gebruik ik gewoon hetgene waarmee ik voer als aas. Ik gooi hier wel altijd een attractor overheen, dus hiervoor is de Goo meer dan ideaal!

Ronnie houdt ervan om pop-up rigs in te zetten.

Effect van Goo

Wat was het effect van de Goo op het aas? Trok het goed in het haakaas? Hoe beïnvloedde het de kleur, smaak en uitlek vermogen? Was het eenvoudig met een stick mix te mengen? Liet het zich goed op een zig haakaasje smeren?

Kevin: Beide Goo’s trekken erg goed in het haakaas. Wellicht heeft dit er ook mee te maken dat de Mainline pop-ups vrij zacht zijn. Door een Korda Infuza te gebruiken en de pop-ups iedere dag even om te schudden, zal de Goo snel intrekken. Als vrijwel alle Goo in de pop-ups getrokken is en de pop-ups dus een nagenoeg droge buitenkant hebben, breng ik opnieuw wat Goo aan. Dit herhaal ik telkens, totdat de Goo tot de binnenkern van de pop-ups is doorgetrokken. De supreme versies zijn heel makkelijk te mengen met stickmix. De smoke versies zijn ideaal voor de zigvisserij, dit goedje is goed dik en blijft makkelijk zitten.

Zowel Ronnie als Kevin gebruikten de Goo voornamelijk voor het vissen met pop-ups.

Heb je het gevoel dat de Goo de attractiviteit van je aas groter maakt?

Ronnie: Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de Goo de attractiviteit vergroot. Dit puur om het feit dat het een gigantisch aanlokkelijke wolk achterlaat voor de karpers. Hier worden vissen door geprikkeld en als ze dan de pop-up ook nog eens tot in de kern vol Goo zit, weet je zeker dat je énorm attractief aan het vissen bent.

‘Good stuff!’ De bekken gaan er haast vanzelf van open! 😉

Zijn er overige dingen die je zijn opgevallen?

Kevin: Door het gebruik van Goo verliezen de pop-ups een heel klein beetje aan drijfvermogen wat ik persoonlijk fijn vind. Dat heeft er puur mee te maken dat ik minder putty nodig heb en dus subtieler aan het vissen ben.

Ronnie: Ik vind dat de nieuwe geuren en de attractie écht heel goed zijn. Het aanbod is natuurlijk gigantisch en in de winkel is het altijd lastig kiezen. Heb ik even mazzel dat ik nu voor KWO een setje mocht testen en geen keuze hoefde te maken. De resultaten logen er niet om, het ging kei hard!

Nog een schitterend Goo slachtoffer!

Aanrader

Zou je Goo aanraden aan vissers die met extra aantrekkelijk aas willen vissen?

Kevin: Ik zou zeggen: geef het zeker eens een kans. Als je veel met pop-ups vis, kies dan voor de Supreme versie. Denk ook van tevoren na over wat je met de Goo wil bereiken. Wil je alleen extra geur toevoegen of wil je je pop-ups een fellere kleur meegeven? Voor iedere situatie is er wel een geschikte Goo te vinden! 

TIP: De Infuza is perfect om je aas lekker in te soaken!

Ronnie: Er zijn natuurlijk allerlei soorten attractors verkrijgbaar. Goo onderscheidt zich in de geuren, smaken en kleuren. Een allround assortiment voor elk aasje dat je kan krijgen. Dus om antwoord te geven op de vraag: JA! Probeer het gewoon. Een beetje attractie heeft nooit iemand kwaad gedaan 😉

Voor ieder wat wils, testen die dingen boys and girls!

Met deze lovende afsluitende woorden willen wij jullie veel succes wensen met het gebruik van deze producten in jullie visserij!

Tight lines!

Kevin van Hoye en Ronnie Spaans


Ook op de KWO redactie zijn een paar GOO’s gedropt, daarover binnenkort meer! Voor meer info over de GOO’s kijk je op de Korda website en volg je Korda op Instagram, YouTube en Facebook.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl