ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zo blijf je warm in de winter – Korda breidt DryKore assortiment uit!

Nadat eerder dit jaar de DryKore jas al op de markt kwam breidt Korda het DryKore gamma verder uit met een strakke (regen)broek. In de wintermaanden vis jij nu lekker door zonder dat je het koud krijgt! In de onderstaande update lees je meer over deze broek en geeft Korda een aantal handige tips!


Team Korda aan het woord: Zou jij in de wintermaanden door blijven vissen als je het niet koud zou hebben? Door je op de juiste manier te kleden en een paar belangrijke punten te onthouden heb je vanaf nu geen reden meer om niet te gaan!

Blijf droog!

Wist je dat water ervoor zorgt dat de warmte van je lichaam tot 25 keer sneller afgevoerd wordt? Dit betekent dat je veel sneller afkoelt als je nat bent. Jezelf droog houden tijdens het vissen is daarom essentieel! Zoek te beschutting op en neem ook goede regenkleding mee.

Een waterdichte buitenlaag maakt een enorm verschil.

Ga niet in de wind zitten

Heb je al eens gehoord van wind chill? Het is een term die mensen vaker gebruiken voor de gevoelstemperatuur. Hiermee duiden ze aan hoe koud het voelt aan je huid als naast de daadwerkelijke temperatuur ook de wind mee speelt. Het komt er op neer dat boven op je huid een dun laagje warme lucht hangt. Door de wind zal deze worden afgevoerd en hoe harder de wind, hoe kouder je zal voelen. Jezelf goed beschermen door een brolly of bivvy op te zetten als schuilplaats en het eventueel dragen van winddichte kleding zal een groot verschil maken.

Zoek lekker de beschutting op van bijvoorbeeld je bivvy.

Zorg dat je het niet te warm krijgt

Natuurlijk wil je het lekker aangenaam warm hebben, maar ga zeker niet overdrijven! Met name als je actief bent tijdens het verkassen, opzetten, et cetera, zal je moeten opletten dat je het niet de warm te krijgt. Als je fysiek bezig bent gaat je temperatuur omhoog en zal je sneller gaan zweten. Als dit zweet vast zit in je kleding zal je een deel van de isolerende werking verliezen en verdwijnt de warmte als sneeuw voor de zon.

Fleece heeft een erg goede isolerende werking.

Door je in verschillende dunnere lagen te kleden, kan je makkelijk de kleding aanpassen. Denk hierbij aan lang thermo ondergoed, een warme broek, hoodie, polar fleece en nog meer. Afhankelijk van de temperatuur en je activiteit kan je deze kleding als lagen toevoegen of juist uittrekken. Op deze manier kan je veel makkelijker blijven aanpassen aan de omstandigheden dan wanneer je enkel een heel dik warmtepak hebt. Dit zal een enorm verschil maken tijdens je winterse visserij. Het resultaat is meer comfort en uiteindelijk ook meer plezier en resultaat aan de waterkant.

Je wil jezelf uiteraard tegen weer en wind beschermen én dat kan met de DryKore items van Korda.

Om je de komende maanden te helpen hebben we bij Korda ook niet stil gezeten en diverse erg mooie items gereleased én deze zullen ze je zeker gaan helpen!

DryKore Jacket

Eerder dit jaar kwam na een erg lange en intensieve testperiode de DryKore jas op de markt. Deze 15K ademende en waterdichte jas beschermt je tegen weer en wind en laat zich perfect als een buitenste laag dragen. Doordat hij zo licht van gewicht is en een stretch fit heeft zal hij niet hinderlijk zijn in je bewegingen. Dit maakt het dan ook tot een topklasse jas die met name bij de veeleisende vissers in de smaak is gevallen. Als aanvulling op de jas is er nu ook de DryKore Trouser. Deze water- en winddichte overbroek zal er voor zorgen dat je nu echt volledig beschermd blijft.

Eerder dit jaar werd de DryKore Jacket van Korda al geïntroduceerd.

DryKore Over Trousers

Net als de jas is ook de overbroek voorzien van hetzelfde 15K membraan en is hij getaped en sealed op de naden. Dit maakt hem echt volledig waterdicht en zal je zelfs meer bescherming geven dan het doek van de beste bivvy’s! Doordat de broek ontworpen is om over je normale kleding te dragen is hij ook de perfecte ‘partner in crime’ als je te maken hebt met een harde wind. Zelfs stormachtige rukwinden komen er niet door. Terwijl de broek je de nodige bescherming geeft is hij ook zo ontworpen dat je ongehinderd kan bewegen. Zo kan je hem dus perfect de hele tijd dragen zonder in comfort in te hoeven boeten.

De pijpen zijn voorzien van klittenband sluitingen.
Met de waterdichte ritssluitingen pak je gemakkelijk je sleutels of telefoon.

De broek is verder afgemaakt met waterdichte ritssluitingen die zo geplaatst zijn dat je, ongeacht de broek die je er onder draagt, overal bij komt. Zo voorkom je gedoe om bij bijvoorbeeld je sleutels of telefoon te komen. Klittenband sluitingen bij de pijpen helpen om de broek snel aan te trekken en zullen ongeacht het type schoeisel zorgen voor een mooi aansluitend geheel.

De DryKore broek is snel en gemakkelijk aan te trekken

Om ook rond je middel een mooie en prettige aansluiting te realiseren hebben we daar gekozen voor een combinatie van een quick release riem en een elastische band. Dit maakt dat de broek goed op zijn plek blijft zitten. Om de broek helemaal af te maken zijn er ook nog microfibre kniestukken toegevoegd. Deze beschermen de broek daar waar hij normaal het meest zou slijten en geven je tevens extra comfort als je knielt met bijvoorbeeld een mooie winterkarper in je handen.

De kiestukken zijn voorzien van microfibre voor extra bescherming en comfort.
Door de quick release riem + elastische band sluit de broek mooi en prettig aan.

We houden allemaal van FLEECE

Naast de DryKore kleding hebben wij ook nog twee lekker warme fleece items een make-over gegeven. De Kore Crew Neck trui en de Polar Fleece jas werden al geruime tijd in een mooie ‘carpy’ groene kleur verkocht en zijn nu ook in een donkere, stijlvolle Charcoal uitvoering verkrijgbaar.

De Polar Fleece jas is perfect voor dagen wanneer het nog niet extreem koud is.

Terwijl ze nog altijd garant staan voor dezelfde kwaliteit en warmte zijn deze kleuren perfect voor alledaagse gebruik en je koude bezoeken aan de waterkant. Zo is de Polar Fleece perfect als buitenlaag tijdens de overgang naar de koudere maanden of als een tussenlaag voor als het straks echt koud is. Zo ben je op elk type weer voorbereid.

Laat die winter maar komen!

Team Korda


Bekijk alle producten op de website van Korda. Volg en like ze ook op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes en toffe vangsten!

Bekijk ook