ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zo ontstaan instincten bij een karper (en tips om hier op in te spelen) – Ed Cremers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iedere woensdag check je op KWO een leerzaam artikel of video. Kennis is immers macht en als je meer wil vangen is het verzamelen van kennis een dikke win! Drie weken geleden lazen jullie al een interessant artikel van Ed Cremers over de werking van de karperneus en nu deelt hij inzichten over karpergedrag!

Zoals ieder dier heeft ook een karper een instinct en laat dat nou een belangrijke leidraad zijn voor het gedrag van de vissen waar wij karpervissers zo van houden… In dit artikel legt Ed Cremers uit hoe zo’n instinct ontstaat en hoe je er als visser op kunt inspelen. Doe er je voordeel mee!

Instincten… Een onbekend terrein voor veel KWO lezers, tijd om wat diepgang te zoeken samen met Ed!

Ed aan het woord: Ik kan mijn verrukking nauwelijks op. Het was een fantastische lederkarper die ik het water heb teruggegeven in het helle lentelicht waarmee de middag zo royaal gevuld was. Prachtig donker was hij ook, zo passend bij het fraaie weer. Alsof hij vandaag een zonnebad aan de watervlakte had genomen dat hem nog extra had gebruind. Na van deze weldaad uitgebreid te hebben genoten, had hij zich al even uitgebreid verwend met alle mogelijke hapjes die hij zomaar mocht aantreffen in zijn zoeksector. Heerlijk was al dat ‘gefundenes Fressen’. Hij had het gevarieerde menu zeer gemogen, getuige de brei die er uit hem gelopen kwam op de onthaakmat. Waarop hij bevreesd zichzelf lag te zijn.

Het was een geweldige karper die ik het water heb teruggegeven. 

Liefhebber van variatie

Het vergroot mijn besef dat karpervissers hier uiteenlopende types voer gebruiken, in de meest gevarieerde soorten en maten. Onverteerde overblijfselen van hennep, tarwe en pap-achtige boilie-overblijfselen, het is een potpourri aan smurrie die er op de onthaakmat is achtergebleven. Bovendien zie ik restjes natuurlijke kost: verpulverde mosselschelpen en geleegde panters die tot voor kort nog volle muggenlarven waren, met voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten. 

De karper is een groot liefhebber van koolhydraten in een leefmilieu waarin ze van nature bijna niet voorkomen. 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1