Word KWO member

Zo vang je meer karpers tijdens een weekje betaalwater! Tip 6 tot en met 10

Favoriet Favoriet

Ga jij dit jaar nog een weekje weg of is 2019 het jaar dat je de betaalwater karpers gaat najagen? Scroll dan zeker niet voorbij dit artikel want in deze update geven we jullie praktische tips die je kunt gebruiken om het maximale uit je aankomende vistrip te halen. Vorige week zondag las je al tip 1 tot en met 5 voor het effectief vissen op betaalwater en hieronder checken jullie nog eens vijf aandachtspunten die je meer karpers kunnen opleveren. Let’s go!

Vissen op betaalwater, soms kan het verdraaid lastig zijn. Lees daarom goed deze tips door!

Tip 6: Gebruik alternatief aas

Op de meeste betaalwateren wordt continu hetzelfde aas ingezet, namelijk boilies. Hoewel er ongetwijfeld variatie in de boilies zit qua smaak (denk bijvoorbeeld aan zoet, zout of vismeel), blijft een boilie een boilie. Op de langere termijn kan het zijn dat de vissen argwaan krijgen bij het zien van een boilie. Hier valt perfect op in te spelen door gebruik te maken van alternatief aas.

Experimenteren met partikels? Koop eens een paar kilo kikkererwten, kook ze met wat suiker of spicy kruiden en reken maar dat de karpers er van zullen smullen!

Denk bijvoorbeeld aan partikels (mits deze zijn toegestaan), plastic aas of grondvoer. Als je toch besluit om met een boilie te vissen, probeer dan eens om deze een paar dagen voor te weken en juist zonder flavour in te zetten. De vissen zijn vaak gewend aan de sterk ruikende boilies, maar de geurloze, uitgewasemde boilies zien er een stuk veiliger uit!

fisherman-holidays-particles-partikels

Partikels vormen een goed alternatief op veel betaalwateren!

Last but not least is er ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van natuurlijk aas: wormen, maden en maïs zijn in het verleden ware ‘killers’ gebleken op betaalwateren. Aangezien de meeste betaalwateren een vrij laag witvisbestand hebben kun je naar hartenlust experimenteren met deze aassoorten. Doe er je voordeel mee!

Onder andere Darrell Peck is een groot liefhebber van maden, zeker op drukbeviste wateren!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook