ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zo ving ik deze targets – Deel 1 – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

‘Targetvissen’ is voor veel vissers een ware life-style. Een visserij die vraagt om een flinke portie doorzettingsvermogen, maar als een target eenmaal op de mat komt is de voldoening groot. Iemand die met regelmaat gericht op ‘targets’ vist is Willem Kwinten. De afgelopen jaren wist hij menige Nederlandse parel schaakmat te zetten. Hoe hij dit deed lees je in dit tweedelige artikel met enkele smakelijke anekdotes waarin nuttige tips zijn verwerkt om jouw target(s) effectiever te belagen.


Willem vertelt aan het woord: Ieder voorjaar lijkt het paairitueel een ‘deadline’ voor veel karpervissers te zijn. Iets dat op veel interessante wateren goed te zien is. Daar doet immers menig collega-visser een poging doet om hun meest beminde ‘targets’ nog nét op topgewicht te mogen vereeuwigen. Gelukkig heb ik mij nooit blind gestaard op gewichten en mag ik ook graag parels vangen in de zomer. Natuurlijk zijn ze dan niet zo mooi vol als in het voorjaar, maar het gaat mij meer om het laten slagen van een plan en de voldoening die dit teweeg brengt. Door mijn hoofd spoken altijd targets en iedere dag zit ik wel te piekeren welke tactiek ik op welk water kan loslaten om succes te hebben. Soms is mijn doel om zo snel mogelijk vis te vangen, soms om zo veel mogelijk vis te vangen, dit om de felbegeerde parels te strikken 🙂

Imposante vissen als deze maken veel indruk op mij als karpervisser.

We weten allemaal dat het vangen van karper afhankelijk van enorm veel factoren. Geluk en toeval zijn er enkele van, en daar hebben we geen invloed op. Hier ga ik dan ook niet op in, maar er zijn wel enkele andere factoren die in ons voordeel kunnen werken, of waar je zelf invloed op hebt. Bij veel van mijn gevangen targets vielen er belangrijke factoren op waarvan ik denk dat dit doorslaggevend is geweest voor de vangst van de betreffende vis. Lees ze in dit eerste deel (en volgende week in deel 2) zodat jij hopelijk hier iets uit kan toepassen in jouw visserij.

Er zijn wel enkele andere factoren die in ons voordeel kunnen werken, of waar je zelf invloed op hebt.

Al jaren ben ik geobsedeerd door de indrukwekkende karpers die op onze (Brabantse) wateren rondzwemmen.

Voerstrategie

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook