ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zonder dalen geen pieken #1 – Van keiharde mislukkingen tot Franse droomsessies

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Verhalen

Kronieken van mijn leven als karpervisser…

Bart Haaring kan met recht een vriend van de redactie genoemd worden. Regelmatig voorziet hij ons van feedback en meedenken is hem niet vreemd. Recent hebben we een video van hem geplaatst waarin Bart zich hard maakt voor het gebruiken van visveilige systemen. Hij legt zelfs uit hoe je zelf jouw visveilige systemen kunt maken van je oude loden!

Naast knutselen met lood(systemen) kan Bart ook een aardig potje schrijven. Voor de KWO Community heeft hij zijn meest bizarre avonturen op een rijtje gezet. We starten in 2008 in Turkije en in het tweede deel eindigen we in de Franse sneeuw! Let’s go!

Fotografie: Roel den Boer en Thomas Kouwenberg

Glorieuze momenten…

Bart aan het woord: Hopelijk ken je ze wel; van die sessies, seizoenen of soms zelfs jaren waarin werkelijk alles lijkt te lukken. Het lijkt bijna wel vanzelf te gaan en zonder al teveel moeite vang je de sterren van de hemel. Waaraan je dit succes kunt toeschrijven is niet altijd duidelijk. Dat deert je echter niet en je geniet er simpelweg van zolang het duurt. Want één ding is zeker, dit succes eindigt een keer, de vraag is echter: Wanneer?

Succes is nooit eeuwigdurend!

Bovenstaande is de afgelopen jaren helaas zelden van toepassing geweest op mij(n visserij). In onderstaand verhaal neem ik jullie mee in mijn visserij en bijbehorende tegenslagen, teleurstellingen, fiasco’s en tevens highlights die ik de afgelopen jaren mocht meemaken. Soms volgde er een beloning, maar lang niet altijd. Voldoening valt echter uit veel meer facetten te halen dan alleen vangsten…

Vissen is meer dan vangen alleen…

Pionieren

In 2008 ontmoet ik Roel tijdens een vistrip aan de oevers van het gigantische meer van Koycegiz in Turkije. Op dit water zullen Pilaar en Hofman jaren later nog mooie avonturen beleven. Na een eerste kennismaking met Roel blijken vlakbij elkaar te wonen en blijkt dat we een gezamenlijke drijfveer te hebben binnen onze visserij. We hunkeren naar avontuur, passie en beleving. Het liefst (ver) in het buitenland aan onontgonnen visgronden.

Is er een mooier water dan het Turkse Koycegiz?

 In 2010 gaan we onverwachts samen op avontuur. Roel z’n vismaat moet vanwege knieklachten verstek laten gaan, waarbij ik mij gewillig laat verleiden tot partner in crime. Op het betreffende water gaan we aardig op ons bek. We vangen slechts één goede vis en een handvol knollen.

De topper die gestrikt werd uit een reeks knolletjes.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook