ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zorgeloos voeren in het najaar – Drie tips om je stek te onderhouden!

Favoriet Favoriet
Zorgeloos voeren in het najaar – Drie tips om je stek te onderhouden!

Het najaar staat voor veel vissers in het teken van stekken onderhouden. Goed blijven voeren is de boodschap om flink wat mooie vissen in je logboek bij te kunnen schrijven! In deze update geven we je enkele tips om jouw stek gemakkelijk van grotere hoeveelheden voer te voorzien.

Voeren is in het najaar vaak de sleutel tot succes!

Je armen zullen het dit najaar waarschijnlijk al zwaar te verduren krijgen tijdens het vangen van alle grote herfstbakken. Met de onderstaande tips kunnen jullie ze zoveel mogelijk sparen voor de zwaarste drils!

#1 Gebruik een voerschep

Vanuit de boot is een voerschep ongetwijfeld een mega handig item. Je kan lekker verspreid en ook aardig ver voeren. Het mooie eraan is dat je handen niet onder de ‘zooi’ zitten en je lekker verspreid kunt voeren. Want ja, liquids, flavours en partikels zijn allemaal heel mooi, totdat je ze op je handen hebt zitten!

Ook kleinere aasdeeltjes zijn met een voerschep prima te voeren.

Als je vanaf de kant aan de slag gaat kan je ook prima op afstand voeren. Door je voerschep op de steel van je schepnet te schroeven voorkom je dat je schouder uit de kom vliegt en dat je vroegtijdig je sessie moet beëindigen. Door de langere steel kun jij je boilies zeker tientallen meters verder krijgen!

Aantallen voeren is met zo’n voerschep een eitje!

Pro tip: Gebruik (in de boot) een dichte voerschep zodat je voer geen attractie kan verliezen. Het zou zonde zijn moest de helft van je dure attractors (‘sappen’) op de grond eindigen in plaats van op jouw stek!

#2 Voeren met een werppijp

Een ware must-have in het najaar! Als je stek goed loopt is het enorm belangrijk om ‘m constant van voer te blijven voorzien. Als je er steeds met een (voer)boot overheen moet varen kan dat argwaan wekken, dus een werpbuis is dan een prima alternatief. Bovendien ligt je voer gelijk mooi verspreid, waardoor de vis moet blijven zwemmen en actief blijft azen!

Een voerbuis is van enorme waarde in het najaar!

Met een kwalitatieve en lichtgewicht werppijp, zoals de Sky Sword van Carp ??R’ Us, kun je grote hoeveelheden boilies nauwkeurig voeren zonder last te krijgen van je armen. Vergeet ook niet dat op veel wateren een (voer)boot verboden is… Hierdoor sta je al meteen een punt voor op je concurrentie!

Op wateren waar boten zijn verboden, is dit een ideale gadget!

Pro tip: Als je gemakkelijk wil blijven voeren zonder dat je continu hoeft te bukken om boilies te pakken, kun je gebruik maken van een zogenaamde ??Baiting Caddy‘. Deze kun je vullen met boilies en om je middel binden, zodat je gemakkelijk kunt blijven werpen! Bovendien kun je je emmer boilies niet meer per ongeluk omver trappen als je enthousiast aan het smijten bent 😉

Door een Baiting Caddy, zoals deze van Shimano, om je middel te binden kun je gemakkelijk blijven voeren.

#3 Spod / Spomb

Wil je compact voeren op grotere afstand of gebruik maken van kleinere voerdeeltjes? Dan is een spod of spomb ideaal! Op drukbeviste wateren kan dit echt de doorslag geven. Als een boot verboden is zie je vissers vaak naar een werppijp grijpen, maar juist dan kan het lonen om compact te voeren met verkruimeld aas met een spod.

Kleine voedseldeeltjes compact op afstand krijgen is op een andere manier bijna niet mogelijk.

Het biedt tal van voordelen. Denk alleen al aan super attractief aasgebruik. Doordat een spomb volledig dicht is kan je ideaal je attractie behouden. Op sommige wateren kan het écht precisiewerk zijn. Tien centimeter kan daar het verschil maken, dus dan komt de spomb goed tot zijn recht!

Met de juiste hengel valt er flink wat afstand te halen!

Dus dames en heren, spaar jullie armen maximaal met deze gadgets en hou volop energie over om de grote bakken eruit te sleuren. Wij duimen voor jullie!

Succes met jullie najaar!

KWO Redactie


Meer tips over de verschillende onderwerpen binnen het karpervissen kunnen jullie vinden op de KWO Community!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl