Word KWO member

Zuinig wintervissen – Rolf Bouman

Favoriet Favoriet

Een andere kijk op wintervissen, dat geeft Rolf Bouman de KWO Community Members in dit artikel. Rolf gaat ‘out of the box’ en deelt zijn visie op het lastige spelletje dat het vissen op karper bij koude watertemperaturen soms kan zijn…


Een veelbesproken onderwerp, dat wintervissen. In deze bijdrage ga ik niet herhalen wat velen voor mij reeds hebben aangedragen. Geen verhandeling over opvallend aas, duikers, bruggen en trage runs dus. Nee, ik probeer in dit verhaal wat hiaten op te vullen, zaken die naast de gebruikelijke wintertips, voor mij althans, essentieel zijn om succesvol te zijn in de winter. Misschien kan je er je voordeel mee doen. 

Inleiding

Om een artikel te schrijven over een bepaald onderwerp is het belangrijk om te definiëren waar het over gaat. Dus de eerste vraag die ik ga proberen te beantwoorden is; wat is wintervissen? En daar zijn we al direct aanbeland bij één van de grootste discussiepunten die karperminnend Nederland rijk is; de één zegt dat het wintervissen is wanneer de watertemperatuur onder de 10 graden ligt, bij de andere moet het vriezen, nummer drie kijkt naar de kalender ‘aha, het is 1 december, de meteorologische winter is ingegaan, ik ben aan het wintervissen’, of het nu 20 graden is of niet. De waarheid? Er is geen waarheid, het is nergens wettelijk vastgelegd wat wintervissen inhoudt. Dus iedereen heeft gelijk! Wat ik vind? Dat vertel ik nu.

Toen de winter nog wit was...

Toen de winter nog wit was…

Wintervissen

Wanneer de temperatuur daalt en de stofwisseling van vriend karper afneemt, de aasperiodes korter en minder frequent worden, de vissen groeperen om warmere tijden af te wachten. Zo zou ik het globaal kunnen omschrijven. Maar ik vind de term ‘wintervissen’ veel te algemeen! Een eind-november-vis bij een watertemperatuur van 6 graden is veel makkelijker te vangen dan een februari-karper op 8 graden water.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook