10 Endtackle Tips voor het najaar – De Tacklebox

Favoriet Favoriet
10 Endtackle Tips voor het najaar – De Tacklebox

Inmiddels heeft De Tacklebox in Beilen behoorlijk wat naamsbekendheid gewonnen. Naast het uitgebreide assortiment zijn de heren ook erg betrokken bij het verbeteren van jouw visserij! Om je weer een duwtje in de rug te geven hebben de mannen een aantal endtackle tips voor je op een rij gezet, check it out: 


Top 10 Endtackle Tips voor het najaar

Het najaar is aangebroken en dat is goed te merken. Iedereen is druk bezig om met zijn/haar najaarsvisserij. Ook bij De Tacklebox is het lekker druk! De focus bij de najaarsvisserij ligt voor veel karpervissers logischerwijs op aas. Begrijpelijk, want de karpers zijn hongerig en druk bezig met het opbouwen van reserves voor de winter.

Als je attractief aas combineert met de juiste endtackle materialen dan kunnen er mooie dingen gebeuren 😉

Toch is het ook belangrijk om je rigs in deze periode wat extra aandacht te geven. De karpers staan op scherp omdat ze vanaf het voorjaar massaal belaagd zijn. Een scherpe rig of een goed loodsysteem kan nu het verschil maken! En daarom zet De Tacklebox in deze update 10 vette endtackle producten in de spotlights. Check ze maar eens en maak je najaarsvisserij weer ietsje effectiever.

Veilig loodsysteem

Strategy Central Shocker System

Het Central Shocker System Action Pack van Strategy is een veelzijdig en innovatief inline loodsysteem. Het lood is voorzien van een uniek ontwerp en een speciale insert, hierdoor zal de rig het lood verlaten vanuit het centrale punt. Met behulp van de speciale wartel die naadloos op de insert aansluit kun je een shocker effect creëren. Door dit shocker effect wordt dit systeem ook erg visveilig, bij lijnbreuk kan de vis zich namelijk ontdoen van de leader of hoofdlijn en zal alleen de rig achterblijven.

Een directe prik omdat het lood op het zwaarste punt wordt opgetild.

Vlijmscherpe haken

Korda Kamakura

De nieuwe Kamakura Hooks van Korda zijn machinaal geslepen NA het productie proces. Hierdoor zijn de haakpunten werkelijk vlijmscherp! De scherpe en lange punt zorgt ervoor dat de haak nog sneller prikt. Ook zal de haak sneller penetreren waardoor de haak snel vlees pakt. De Kamakura haken zijn verkrijgbaar in het populaire Krank model en de bekende Wide Gape.

Vergeet niet om voor gebruik eerst de wax van de haakpunt af te wrijven.

Vissen bij obstakels?

Solar Tackle Stronghold 101

De Solar Tackle Stronghold 101 Carp Hook is de perfecte allround karperhaak voor iedere situatie en presentatie. De Stronghold 101 Karperhaak heeft zijn naam te danken aan de testen, omdat er tijdens het testen maar liefst 101 vissen werden gehaakt en geland voordat de eerste losser pas een feit was. Dat is nog eens indrukwekkend en overtuigend!

De Solar 101, een ware klassieker.

Deze haak voor het zware werk heeft een ongelofelijke scherpe haakpunt die ook echt scherp blijft. Tevens zorgt de matte finish ervoor dat de haak minder goed zichtbaar is.

Blend in – ga voor donker

ESP Tungsten Loaded Hooklink

ESP Tungsten Loaded Hooklink is stijf genoeg om je aas na de worp van het lood weg te duwen. Hierdoor ligt je aas altijd in de perfecte positie voor een aasopname. In de war gooien is met dit onderlijnmateriaal bijna onmogelijk. Wij adviseren om de coating enkele centimeters voor de haak te strippen. Hierdoor ontstaat extra bewegingsvrijheid wat een optimale aasopname garandeert.

Combi rigs, stiff rigs, noem het maar op. Het kan hier allemaal mee!

Dinsmores Super Knijploodjes

Dinsmores Super Knijploodjes zijn zachte knijploodjes in de kleuren donkergroen en khakibruin. Deze loodjes zijn geschikt voor bijvoorbeeld het plat op de bodem houden van je onderlijn, maar natuurlijk ook voor Shot on the Hook Rigs. Deze loodjes zijn voorzien van een matte donkergroene of matte kahkibruine coating. Glinsteringen worden daardoor volledig weggenomen. Je kunt je voorstellen dat het camouflage effect van je rig met deze loodjes optimaal is.

Ideaal om je rigt te verzwaren of voor een shot on the hook.

PB Products Silk ray leaders

Silk Ray van PB Products is extreem soepel en daardoor goed te gebruiken als leadermateriaal. De speciale coating maak de leader extreem zwaar waardoor deze zinkt als een baksteen. Perfect te gebruiken in lastige situaties en mooier dan vele soortgenoten door de speciale kleurstelling. Door de 45 lb uitvoering te gebruiken kun je deze leader zelfs aan je wartel knopen. Wil je liever niet zelf leaders maken? Dan zijn er ook kant-en-klare opties beschikbaar!

Ook verkrijgbaar in kant en klare leaders mocht je niet willen splicen!

Snelheid is essentieel

PB Products Spiral Speed Swivel

De Spiral Speed Swivel is een handig swiveltje voor het snel verwisselen van je onderlijn. In tegenstelling tot de meeste quick change swivels hoef je bij deze swivel geen sleeve te gebruiken. Uitgevoerd in maat 8 en daardoor bruikbaar met bijna alle loodsystemen.

Snel en makkelijk, een sleeve is niet eens per se nodig.

Avid Bait Screws

Avid Bait Screws zijn handige schroefjes waarmee je een Pop-up aan een chodrig kan bevestigen. Het gebruik van Baitfloss behoort vanaf nu tot verleden tijd. Deze Screw bevestig je simpel aan je Rig Ring om vervolgens je Pop-up vast te schroeven. Superhandig!
Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Verpakt per 25 stuks.

Er zijn genoeg kleuren beschikbaar!

Kant-en-klaar kan gewoon!

Korda ready-tied Rigs

Onder aanvoering van levende legende Danny Fairbrass heeft Korda een ruim assortiment rigs ontwikkeld zodat iedereen kan meeprofiteren van de kennis en kwaliteit van dit topmerk. Naast de standaard rigs heeft Korda ook bijvoorbeeld de zig rig, multirig en de chod rig in het assortiment. Door het gebruik van kwaliteitsmaterialen laten deze rigs je zeker weten nooit in de stuk. De rigs van Korda zijn breed inzetbaar. Of je nou een ervaren karpervisser bent of juist een beginner, deze rigs helpen je bij een perfecte aasaanbieding op elk water, om zo zelfs de moeilijkste karpers over de streep te trekken en vooral tijd de besparen aan de waterkant met het knopen van nieuwe rigs na een aanbeet.

Met maar liefst 14 verschillende soorten rigs, zit er vast iets voor jou bij.

Met 14 verschillende kant-en-klare onderlijnen van Korda vind je altijd de perfecte rig voor jouw situatie en water.

Gardner Ronnie Rigs

De Ronnie Rig is weer razend populair en Gardner heeft hier slim op ingespeeld. Gardner heeft nu namelijk kant en klare Ronnie Rigs op de markt gebracht. Deze Ronnie Rigs zijn geknoopt met de bekende Mugga Haken. Met deze kant en klare onderlijn hoef je enkel nog een boom section aan de wartel te knopen en je onderlijn is klaar voor gebruik. Dit bespaart je aan de waterkant een hoop tijd.

Mocht je dat knopen maar niets vinden, is dit dé oplossing!

Bonustip

Fox Grappling Marker Leads

De Grappling Marker Leads van Fox zijn loodjes om de bodem mee in kaart te brengen. Het loodje is voorzien van een uniek design, deze is namelijk voorzien van 4 naar buiten staande pinnen. Deze pinnen zullen materialen van de bodem oppakken, denk aan blad, wier of mosselen. Na het binnenhalen van je lood kun je beoordelen op wat voor type bodem je vist om vervolgens je visserij of systeem hierop aan te passen. Dit loodje mag dan ook niet in je vistas ontbreken dit najaar!

Ideaal om je stek goed uit te pluizen.


We hopen dat jij met deze tips genoeg info hebt om er een onvergetelijk najaar van te gaan maken qua vangsten. Naast deze 10 items hebben ze bij De Tacklebox natuurlijk nog duizenden andere producten op voorraad, dus altijd alles wat je nodig hebt! Wil je meer info over najaarsvisserij, end-tackle of handige items? Stuur ze dan gerust een bericht via de site of ga langs in de winkel in Beilen. Ze helpen je graag! 

Bestellen gaat via de webshop van De Tacklebox gemakkelijk, snel en veilig!

Check ook de Facebookpagina en de Instagram van De Tacklebox om op de hoogte te blijven van alle toffe acties en het laatste nieuws!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl