ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

5 tips om deze winter karper te blijven vangen – Bjorn Kolfschoten

Favoriet Favoriet
5 tips om deze winter karper te blijven vangen – Bjorn Kolfschoten

De winter staat weer voor de deur! De meeste karpervissers zullen niet bepaald enthousiast worden van deze gedachte, maar toch kun je ook in de winter nog best een visje vangen. In het onderstaande artikel vertelt Bjorn Kolfschoten van het CBB HQ Baits team je de nodige wintertips!


Bjorn aan het woord: De winter zal door veel vissers gezien worden als een zeer taaie periode om de nodige visjes te verschalken. Om die reden geef ik je vijf tips om de komende maanden toch nog de nodige vissen te kunnen strikken. Let’s go!

Een handje kleine boilies doet wonderen!

Tip 1: Vis met zeer klein aas

Waar er door vele karpervissers het hele jaar met 16mm, 20mm of groter aas wordt gevist, is het zeer aan te raden om dat in de winter eens anders aan te pakken. Het witvis gespuis neemt in grote mate af, dus dit is DE tijd om 10mm boilies in te zetten! De meeste karpers zullen deze kleine knikkers zien als een makkelijke, veilige hap. Waar een grotere knikker vaak de nodige argwaan zal kweken, zal een 10mm boilie je in de winter zeer kunnen verrassen!

Bjorn voert vaak regelmatig kleine hoeveelheden in plaats van grotere hoeveelheden in één keer.

Tip 2: Blijf voeren om te prikkelen

Het is geen geheim dat de meeste karpers in de winter niet ??AAN’ staan. De koude watertemperatuur legt het verteringsproces zo goed als stil. Met veel aas zul je de vis dan ook zeker niet vlot weten te vangen, maar eerder verzadigen, waardoor je je eigen ruiten in zal gooien.

De combinatie van kleine aasdeeltjes met liquids is een ware killer in de winter.

Wat wel een waanzinnige prikkel voor de vissen blijft is zeer klein voer, dat een enorm voedsel signaal afgeeft. Denk daarbij aan boiliekruim, hennep, blik mais, maden of mini pellets. Door tijdens je sessie regelmatig (om de tien minuten) een zeer kleine hoeveelheid bij te voeren, weet je misschien net wel die vis over de streep te trekken om te azen.?

Tip 3: Time management: verkas regelmatig tijdens korte sessies

Benut je kostbare vistijd nuttig! De meeste karpervissers zijn toch wel geneigd om voor een langere tijd op één stek te blijven zitten. Doe het eens anders. Verkas regelmatig! In de winter zal de vis zeer weinig zwemmen.

Verkas regelmatig tijdens de korte wintersessies!

De juiste locatie is dan ook cruciaal! Door geregeld te verkassen is de kans alleen maar groter dat je een keer een hotspot zult vinden! Je kunt op deze manier grote delen van het water bevissen. Door opgedane informatie te noteren heb je tevens aanknopingspunten voor een volgende sessie.

Tip 4: Verkuimel je aas voor maximale attractie!

Boiliekruim heeft zo’n enorme aantrekkingskracht op de karper. Toch zie je het in de praktijk maar weinig ingezet worden. Grijp juist in de winter je kans! De witvis ligt zo goed als stil, dus daar zal je minder last van hebben.

Meer dan een kleine stick met kruim is vaak niet nodig…

Een handje of een PVA stick met boiliekruim bestaat uit duizenden deeltjes die langzaam naar beneden dwarrelen. De attractoren zullen in verschillende waterlagen zweven. De vis zal mooi wat langer op je voerplekje blijven hangen om al die kleine deeltjes tot zich te nemen, wat de kans op een aanbeet alleen maar zal doen toenemen!

Een klein handje of PVA stickje met boiliekruim is vaak al genoeg!

Tip 5: Geef wateroplosbare liquids een kans!

Nog zo’n underrated middel om de vis te triggeren. Liquids! Wateroplosbare liquids hebben een enorm steepje voor ten opzichte van de liquids op basis van olie deze koudere maanden. De karper weet wateroplosbare liquids deze periode nog steeds goed te detecteren.

De voedseldeeltjes en attractoren blijven minutenlang hangen in verschillende waterlagen.

Wel eens een schepje boiliekruim met liquid gevoerd? De enorme waas in het water zal de karper zeker prikkelen en aanzetten om eens op onderzoek uit te gaan. Boiliekruim en liquids zijn dan ook de perfecte ingrediënten om de vis voor een langere tijd op je stek te houden!

Wat gaat er allemaal gebeuren bij CBB Baits?

Voor 2020 introduceren we een oude bekende…

Ben jij geïnteresseerd in een aaslijn die zeker in de winter de karper over de streep kan trekken? Kijk dan zeker eens naar onze nieuwe boilie, de White Cananga!

De White Cananga is een ideale winterbol!

De boilie heeft, zoals zijn naam al doet vermoeden, een mooie witte kleur. Daarnaast is deze bol licht verteerbaar, waardoor hij heel het jaar door gebruikt kan worden. Door flavours en een unieke olie te combineren, hebben we er een echt knaller bij in de range.

Check zeker de beursactie eens!

Neem gerust eens een kijkje op onze website of kom langs bij onze stand op Carp Zwolle! P.S. Vergeet zeker niet de beursactie: Buy 2, Get 1 Free mee te pikken!

Namens het CBB HQ Baits team,

Bjorn Kolfschoten


Wil je meer weten over het aas van CBB HQ Baits? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl