ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Actief, mobiel en volgas het voorjaar in met Darrell Peck (+ Korda winactie!)

Favoriet Favoriet
Actief, mobiel en volgas het voorjaar in met Darrell Peck (+ Korda winactie!)

Het moment waarop alle karpervissers hebben gewacht komt nu echt in zicht. De kans op nog een échte weerdip is minimaal en het is dus eindelijk #VOORJAAR! De vissen zijn duidelijk actiever geworden en er komen ook mooie vangstberichten voorbij. Time to shine!


Darrell Peck aan het woord: Wat ik zo mooi vind aan het voorjaar is dat de vissen eindelijk actiever rondzwemmen en dit past perfect bij mijn actieve en mobiele manier van vissen. Ik spendeer veel tijd in het lokaliseren van de vis, verkassen en gebruik maken van de kansen die ik krijg. Mijn visstijl is bijna zoals kunstaasvissen. Ik zoek de vis en presenteer overwegend single hookbaits voor hun neus. Die manier van vissen heeft mij in de loop van de jaren al hele mooie resultaten gebracht.

Observeren, een tip die nagenoeg elke goede karpervissers aanhaalt.

Daar waar ik later in het jaar graag voer gebruik om de vis aan te trekken ga ik er nu dus zelf actief en instant op uit. Ik zal eens uit de doeken doen waar ik dan op let!

Actief en instant, dat zijn de sleutelwoorden van Darrell’s voorjaarvisserij!

Mijn voorjaarsplannetje

Het maakt niet eens uit waar je gaat vissen. Vissen is altijd hetzelfde in de zin dat het begint met het vinden van de vis. Heb je ze gevonden? Dan is de volgende stap het aanbieden van een aantrekkelijk aas dat ze willen eten. Het klinkt heel eenvoudig en dat is het eigenlijk ook, maar je moet ze dus wel zien te vinden om vervolgens je hengels in de buurt te plaatsen. Dat vraagt de nodige discipline om je ogen op het water te houden!

Hou in het voorjaar je ogen op het water gericht.

De beste tip die ik kan geven voor het lokaliseren van de vis, is om voor het eerste licht wakker te zijn. Als je een nachtje hebt gevist zet je de wekker en zorg je dat je koffie of thee klaar is. Zorg dat je goed wakker bent en let erop dat je paraat staat bij de eerste zonnestralen. De eerstvolgende uren zijn vaak het beste om in het voorjaar en ook de zomer vis te spotten.

Een opkomende zon, observeren maar!

Als je echt maar dan ook echt goed kijkt zal je op vrijwel elk water iets zien dat je in de juiste richting helpt. Laat je dus niet afleiden door je telefoon of andere randzaken.

Trek de aandacht

Je zal niet de eerste zijn die in het voorjaar enthousiast is en begint te voeren, maar vaak zijn de vissen nog maar nauwelijks aan het azen. Mijn ervaring leert mij in ieder geval dat dit in de meeste gevallen nog niet het geval is. De vissen zijn aan het ontwaken en in die periode heb ik de beste resultaten behaald door te vissen met zeer attractieve single hookbaits.

Felgekleurd aas, een regelrechte succesfactor in het voorjaar!

Juist nu in het voorjaar de onderwatervegetatie nog op moet komen vallen die opvallende singles die ik graag gebruik erg goed op. Een felle pop-up kan dus een echte killer zijn! Voor het haakaas heb ik een paar opties waar ik altijd op kan rekenen. Gele pop-ups laten mij zelden tot nooit in de steek als ik op helder water vis en de Mainline Essential IB’s zijn daarbij een van de beste opties die ik kan bedenken. 

De Essential IB’s van Mailine zijn Darrel favorietjes.

Ruim voordat ik ga vissen prepareer ik thuis mijn haakaas met een kleine hoeveelheid Goo om deze zo nog aantrekkelijker te maken. Hierbij gebruik ik een dunne Supreme die ik goed in het aas laat penetreren zodat deze onder water gedurende een lange tijd attractieve stofjes uit laat lekken.

Het liefst doordenkt Darrell zijn haakaasjes in de Supreme Goo.

Door het aas te voorzien van maar een kleine hoeveelheid en dit bij voorkeur een paar keer te herhalen voorkom ik dat ik het aas in een keer verzuip en zo het drijfvermogen van mijn pop-up aan te tasten.

“Het is echt verschrikkelijk!”

Voor mijn gele pop-ups heb ik in de loop van de jaren diverse Goo’s geprobeerd. De Isotonic, Wonder- en Bumbleberry hebben daarbij voor mooie vangsten gezorgd. Maar als ik er eentje uit zou moeten kiezen, dan zou het de No Name zijn.

Wat was die No Name Goo vies!

Toen ik Ian, één van de mensen achter dit product, eens sprak zei hij tegen mij dat ik er eens aan moest snuffelen. Gadverdamme, wat was dat vies! Ik maak geen grap als ik zeg dat deze Goo echt verschrikkelijk goor is. Op geen moment zou ik een flesje No Name openen en “yes” denken.

“Er waren zelfs consultants die het niet op de markt wilden, zodat enkel zij het konden gebruiken!”

Mocht je een ander kleur haakaas willen proberen dan is roze ook eentje die zich bewezen heeft. Zelf gebruik ik het ook geregeld en naast mijn gele potje heb ik dan ook een aantal pop-ups die ik soak in de Squid Supreme Goo. Deze knalroze knaller werkte onder andere erg goed op een Belgisch circuit water toen ik er een aantal jaren terug voor het eerst voet aan wal zette.

In België boekte Darrell met roze pop-ups heel fraaie resultaten. Deze schub liegt er niet om!

Goed gepresenteerd

Je mega attractieve aasje wil je natuurlijk met zo weinig mogelijk verstoring en maximale zekerheid aanbieden. Voor mij valt de keuze dan al snel op een naked chod of spinner rig. Het voordeel van een chod rig is dat je deze op vrijwel elke bodem aan kan bieden. Doordat je hem iets langer in lengte kan maken dan het haakdeel van de spinner rig, zal je ook hebben dat de haak mooi “trots” boven bijvoorbeeld wier komt te staan en niet verstrengeld raakt.

Hoe scherper, hoe beter!

Als je er mee weg kan komen heeft de spinner rig met zijn dichter bij de bodem aangeboden pop-up weer iets mooi subtiels. Ik gebruik dan ook beiden in mijn visserij waarbij ik een voorkeur heb gekregen voor de spinner. Dit heeft voor een groot deel te maken met het stukje gebruiksgemak.

Een Spinner rig is ook een vaste waarde in Darrell’s voorjaarsvisserij.

Helikopterysteem

De mega scherpe haken die ik gebruik moet ik namelijk vaker vervangen en met de spinner rig kan ik dit in een ogenblik doen zonder de onderlijn te hoeven vervangen. Dat zie ik echt als een groot voordeel. Beide rigs vis ik helikopter stijl met naked beads op de hoofdlijn. Dit valt op de bodem namelijk heel mooi weg en door te spelen met de plaatsing van de kralen kan ik de onderlijn ook meer of minder ruimte geven.

Helikoptersystemen: visveilig, subtiel en heel effectief.

Zo kan ik bij een echt zachte bodem of bijvoorbeeld wier het lood er in laten schieten zonder dat deze de onderlijn gelijk mee trekt. Dat is echt enorm belangrijk, want als je de vis hebt gevonden en een aasje hebt dat ze niet kunnen weerstaan is het een kwestie van een goede presentatie met een vlijmscherpe haak. Probeer het maar eens tijdens je volgende vistrip!

Want extreem scherpe haken…
…zorgen ervoor dat ook lastigere vissen gevangen kunnen worden!

Korda winactie

Wil jij dit voorjaar ook aan de slag met de producten waar Darrell Peck zo succesvol mee is? Klik dan HIER of op de afbeelding hieronder om mee te doen met de Korda winactie en maak kans op de volgende prijs:

  • 3x Spinner Rig Krank size 4
  • 1x DM Balancing Weight 0,30
  • 1x DM Balancing Weight 0,40
  • 1x DM Balancing Weight 0,50
  • 1x Infuza Small
  • 1x No Name Goo
  • 1x Mainline Essential IB pop-up 15mm

Succes!

Darrell Peck & Team Korda

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl