ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Biemans Baits: Boilies op basis van insecten!

Favoriet Favoriet
Biemans Baits: Boilies op basis van insecten!

Het overgrote deel van de boiliefabrikanten maakt hun karpersnoepjes met recepten op basis van vis- en plantaardige melen. Bewezen vangers, maar er is meer! Daan Biemans van Biemans Baits legt in deze advertorial uit waarom hij overtuigd is van de vangkracht van aas op basis van insecten. Ja, je leest het goed! 


Nieuwsgierig? Lees dan snel verder maar kijk eerst de introductievideo: 

Insecten- in plaats van vismelen 

Daan aan het woord: Hoe bizar is het dat wij als eerste klas natuurliefhebbers, vissen uit de oceaan vangen om te verwerken in onze boillies? Ja het is echt waar, vismeel wordt gemaakt van vissen die uit zoet of zout water worden gevangen om te verwerken in aas voor karpers. Absurd toch?! Vismeel staat hierdoor onder enorme druk en die druk gaat de komende jaren alleen maar groter worden. Tijd voor wat  innovatie dus!

Sinds 2021 is Daan Biemans commercieel gegaan met insect based baits

Doordat ik zelf al jaren werkzaam ben binnen de insectenindustrie weet ik goed hoe het productieproces in elkaar zit. Reststromen van de voedselindustrie worden omgezet naar de larven van de Black Soldier fly.  Deze larven worden vervolgens verwerkt tot zeer hoogwaardige eindproducten welke toegepast worden als diervoeding.

Tijd voor wat  innovatie dus!

Zo kwam dan ook op het idee om deze hoogwaardige producten toe te passen in boilies. Zelf vis ik al jaren met insecten gebaseerd aas en sinds 2021 ben ik commercieel gegaan met deze producten. 

Verse ingrediënten worden direct verwerkt tot ready mades!

In dit artikel geef ik jullie vier redenen waarom je een op insecten gebaseerd aas zeker een kans zou moeten geven!

Logica van de natuur 

Insecten staan onderaan in de voedselketen en zijn de basis van het dieet van de karper. De karper eet geen vis, maar juist insecten. Insecten zijn de originele eiwitbron. Uit onderzoek blijkt dat de nutritionele behoefte van de karper bijna volledig vervult wordt door de samenstelling van insectenmeel. Logischerwijs is dit voor de karper een echte nutriëntenbom!

 De Black Soldier boilie bestaat maar liefst voor een derde uit insecten! 

Hoogwaardige ingrediënten  

Verse ingrediënten worden gebruikt om de kwaliteit te waarborgen. Het insectenmeel wordt verwerkt op een lage temperatuur waardoor de nutritionele waarde en hoge verteerbaarheid intact blijven. Doordat insecten direct na de oogst verwerkt worden vind er geen afbraak van de eiwitten plaats, de kwaliteit blijft hierdoor zeer hoog! 

Het insectenmeel dat gebruikt wordt is van zeer hoge kwaliteit en een echte nutriëntenbom!

Uniek in de basis 

Jezelf onderscheiden ten opzichte van je concurrenten doe je door in de basis te veranderen. Insecten gebaseerd aas geeft een totaal ander smaak die nog niet eerder zo op de markt kwam. Dit geeft jou de voorsprong ten opzichte van de concurrenten!  

Maarten van Halderen met een brute schub, Maarten is een echte #insectlover!

Hoog attractief 

In de boillies is een hoge dosering van wateroplosbare insectenaminozuren toegevoegd. Vers van de bron, direct verwerkt in het aas. Hierdoor wordt het aas door karpers perfect gelokaliseerd. Iedereen weet dat insecten een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op de karper. Karpers herkennen deze smaak snel waardoor ze er direct los op gaan.  

Vers van de bron worden de ingrediënten direct verwerkt tot boilies!

Producten 

Momenteel zijn er 3 boillies op de markt. De Black Soldiers, Spicy Insect en de HydroSect. Alle drie uniek en uitvoerig getest. Check ze op de website!

Deze prachtige spiegel kon de insecten boilies niet weerstaan!

Succes dit jaar! 

Daan Biemans  


Wil jij meer weten over dit innovatieve aas? Check dan de website en volg Biemans Baits op Instagram!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl