BREAKING: Korda Masterclass 5 staat LIVE

Favoriet Favoriet
BREAKING: Korda Masterclass 5 staat LIVE

Korda staat al jaren bekend om de kwalitatief hoogstaande media producties. Het afgelopen jaar hadden de Britse mannen het druk met TV shows, diverse webvideo’s en grote projecten die het komende jaar zullen verschijnen. Eén van deze projecten is de jaarlijkse Masterclass video die zowel online als op DVD verschijnt.

In de nieuwe Masterclass staan weer een hoop handige Tips & Tricks centraal.

Voor de alweer vijfde editie van de welbekende, gratis DVD zijn Danny Fairbrass, Darrell Peck, Tom Dove en Neil Spooner naar een diversiteit van engelse wateren afgereisd om Masterclasses te geven over uiteenlopende onderwerpen. Kortom, super leuk en leerzaam! Plof dus snel neer op de bank en geniet van Masterclass 5!


Deel 1: Approaching a new lake

Eén van de vragen die Danny op een beurs het vaakst te horen krijgt is de volgende: “Hoe begin ik op een nieuw water?”. Op de beursvloer is deze vraag haast niet te beantwoorden en om deze reden is er dan ook besloten om hier een compleet hoofdstuk aan te wijden.

" Hoe begin ik op een nieuw water? "

Wellicht ben je na het zien van de Masterclass wel overtuigd om dit jaar op een geheel nieuw water te beginnen!

Danny Fairbrass start in het vroege voorjaar op een voor hem nieuw water waar hij maar weinig over weet. Hoe zal het bestand er uit zien, waar houden de vissen zich op en hoe maakt hij de beste kans om deze te vangen? Tijdens meerdere sessies zoekt Danny naar antwoorden! Check dit deel hieronder:


Deel 2: No privileges – day ticket

In het tweede deel zet Darrell Peck koers naar het ontzettend mooie Bluebell complex, in de hoop om daar één van de grote vissen te vangen. Zonder privileges zoals voorvoeren of geboekte stekken laat ‘Pecky’ zien hoe hij de visserij op uiterst gedresseerde vissen aanpakt.

Zonder privileges bevist Pecky…

…het prachtige Bluebell complex.

Gaat het hem lukken om een goede stek te vinden, welke rigs en tactieken gebruikt hij en wat hangt er aan de andere kant van de lijn als eindelijk de beetmelder klinkt? In Darrell’s hoofdstuk over het vissen op Day Ticket wateren krijg je de antwoorden!


Back to Basix

De laatste jaren heb je al flink wat Masterclass hoofdstukken kunnen zien met secties over avontuurlijke visserijen en allerlei technieken. Maar wat dacht je van een beginners hoofdstuk? Karpervissen wordt met de dag populairder en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Neil Spooner neemt zijn neef mee en leert hem de eerste en belangrijkste stappen van het karpervissen. Tijdens de sessie komen mooie vissen op de kant en laten ze handige tips zien die iedereen kan toepassen in zijn eigen visserij.

In dit hoofdstuk behandelt Neil Spooner alle…

…basisbeginselen van de karpervisserij van A tot Z.


The Spinner/Ronnie rig

Deze maf ogende onderlijn is wellicht de meest populaire rig van 2017. Als we kijken naar de resultaten die op deze snel indraaide rig worden geboekt verwachten wij dat dit in 2018 niet anders zal zijn. Tom Dove is een visser die al jaren met de Spinner rig vist en hem voor het gros van zijn visserij inzet. In dit speciale hoofdstuk deelt hij zijn ervaringen, tips en tools terwijl hij probeert om op zijn thuiswater een grote vis te vangen. Na het bekijken van dit hoofdstuk weet je alles over Spinner/Ronnie rigs en kan je gelijk aan de slag.

" Dé meest populaire rig van 2017! "

Tom Dove is groot fan van de Spinner rig…

…en deelt dan ook graag zijn Tips & Tricks.


Deep Lakes

Je hoeft absoluut niet bang te zijn voor diepe wateren! Overal in Europa tref je wateren aan die door hun diepte bij een grote groep vissers voor vraagtekens zorgen. Hoe peil je stekken uit, hoe vis je accuraat op de juiste dieptes en kan je op diep water wel precies voeren?

Diepe wateren hoeven absoluut niet voor vraagtekens te zorgen, want met een paar handige tips kom je al een heel eind!

Danny probeert met zijn ‘Deep Lakes Masterclass’ deze vraagstukken te beantwoorden en zorgt ervoor dat je het komende jaar met flink wat vertrouwen op diepe wateren aan de slag kan!


Coming Soon: Masterclass Benelux

Heb je genoten van de Engelse Masterclass? Dan hebben we goed nieuws, want over enkele weken zal er wederom een primeur plaatsvinden. Begin maart wordt namelijk de eerste Nederlandstalige Masterclass verwacht! In diverse hoofdstukken nemen Kevin Diederen, Arjan Braad, Bart van Bezouw en Daniël Takken ons mee naar diverse visserijen in ons eigen land. Van het vissen met hypermoderne pop-up rigs en het kraken van een betaalwater tot aan het bevissen van grote, Friese meren: er komt van alles aan bod! Houd de Korda Benelux Facebookpagina dus goed in de gaten!

" Begin maart wordt de eerste Nederlandstalige Masterclass verwacht. "

Afgelopen jaar zijn de opnames voor de Korda Masterclass Benelux gemaakt. Wij zijn benieuwd!


Hopelijk hebben jullie genoten van de diverse delen van de Masterclass! Neem de Tips & Tricks zeker mee in je eigen visserij en wie weet kan jij jezelf wel belonen met een paar gave vangsten. Op Carp Zwolle 2018 kun je op de Korda stand een exemplaar op DVD scoren. Leuk voor de verzameling! 

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl