ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

BTW Releaved: Etang des Gaulois – The Carp Specialist

Favoriet Favoriet
BTW Releaved: Etang des Gaulois – The Carp Specialist

Afgelopen voorjaar trok Thimon Dokter samen met zijn vriendin naar Etang des Gaulois, een water dat verscholen ligt tussen de bergen van Morvan en te boeken is via The Carp Specialist. Thimon en zijn vriendin besloten om hier een week te gaan vissen en zullen hun ervaring met jullie delen.


Thimon: In het voorjaar van 2018 (in mei om precies te zijn) reis ik opnieuw af naar Frankrijk. Dit keer naar het dorpje Saint-Léger-sous-Beuvray dat midden in de bekende Morvan ligt. Een prachtig gebied van Frankrijk dat voornamelijk bergachtig is en sinds 1970 officieel als natuurpark aangeschreven staat. Een zeer populair vakantie gebied voor zowel karpervissers als de gewone vakantieganger. Er zijn prachtige steden, dorpjes, parken en andere mooie bezienswaardigheden te vinden.

Etang des Gaulois, een prachtige bestemming.

Mijn vriendin is deze week wederom meegereisd. Afgelopen maart toen we naar Bel Eaux-Belforet gingen was ze voor de eerste keer mee op visvakantie. Ze ontdekte tijdens een lang weekend karpervissen wat deze passie nou eigenlijk allemaal inhoudt. Vrijwel meteen ontstond er voor haar een nieuwe hobby. De natuur, de rust, de ruimte en vooral de heerlijke sfeer spraken haar meteen aan. Hier moest ze meer van weten. Inmiddels een paar maanden later zijn we dus opnieuw op pad voor een eerste weeksessie voor haar. En dat deze week een avontuur werd, wisten we eigenlijk op voorhand wel. We zijn allebei enorm cultuurliefhebbers, bezoeken graag steden en dorpjes en allerlei bezienswaardigheden die daarbij horen.

De natuur, de rust, de ruimte en vooral de heerlijke sfeer spraken haar meteen aan.

We bezoeken de eerste prachtige stad Auxerre.

Uiteindelijk op donderdagavond laat vertrekken we vanuit Zwolle om de reis grotendeels in de nacht te laten verlopen. De planning verloopt super en in de vroege ochtenduurtjes zijn we de belangrijkste drukke punten zoals Parijs ruim voorbij. Tijd om rustig aan te doen en onderweg wat leuke bezienswaardigheden mee te pakken. Aangezien we vanavond toch eerst een hotel in de buurt geboekt hebben kunnen we er een leuke eerste vakantiedag van maken.

Na een reis van ongeveer acht uurtjes arriveren we in de prachtige stad Auxerre, de hoofdstad van de Bourgogne. Even de benen los maken na het autorijden en genieten van de omgeving bevalt ons wel. We doen gelijk even wat boodschappen en verzorgen ook de innerlijke mens. Het is heel belangrijk om op een lange reisdag jezelf fit te houden en goed voor jezelf te zorgen!

Onderweg zien we prachtige stukjes natuur.

Feiten over Gaulois

 • Gaulois is 28 hectare groot;
 • Op elke stek mag de auto geparkeerd blijven staan, behalve de stekken waar je met de boot naar toe moet;
 • Gaulois is vanaf Breda 640 km en vanaf Brussel 545 km;
 • Per week worden er maximaal 21 vissers toegelaten;
 • Op deze bestemming is een slaapaccommodatie aanwezig;
 • Je hond is welkom;
 • Het gebruik van een voerboot is toegestaan;
 • Je kunt indien gewenst dagelijks maaltijden en drinken bestellen;
 • Het gebruik van een rubberboot is NIET toegestaan;
 • De topvis weegt momenteel ongeveer 33,5 kilo en is een spiegelkarper;
 • Er zwemmen momenteel ongeveer 5 vissen die de 30 kilo grens passeren en 150 karpers boven de 20 kilo grens.

 • Het totale karperbestand wordt geschat op ongeveer 1000 vissen;
 • In de stad Autun, op ongeveer 19 km rijden kan je een supermarkt en andere belangrijke voorzieningen vinden;
 • Je mag vissen met maximaal 4 hengels;
 • Bij aankomst teken je het reglement ter akkoord. Deze dien je dan ook gedurende je verblijf netjes te respecteren en na te leven;
 • Vanaf halverwege november tot en met eind februari wordt Gaulois verhuurd aan roofvissers;
 • De stekken 1 t/m 6 en 11 & 20 zijn met de auto bereikbaar;
 • De stekken 7,14,16,17,18 & 19 zijn alleen met de boot bereikbaar;
 • Voor alle vissers die een bootstek hebben ligt er kosteloos een boot klaar om je spullen naar de stek te brengen. Na de sessie dien je de boot weer terug te brengen naar stek 19. Het is verboden je eigen boot mee te nemen;
 • Op de stekken 11 & 7 zijn prachtige steigers aangelegd. Op deze stekken is het aan te raden om een rodpod mee te nemen.

Reglement

Op Gaulois is het verplicht om een zogeheten ‘catchreport’ bij te houden. In dit catchreport kan je vermelden wat voor soort vis je hebt gevangen. Dit zal grotendeels karper zijn, maar er zwemmen nog meer soorten vis op Gaulois. Albino meerval, graskarper en koi’s.  Je noteert elke vis op welk gewicht, met welk aas en onder welke weersomstandigheden je deze gevangen hebt. Niet alleen leuk om te doen, maar ook zeer belangrijk voor het monitoren van een betaalwater. Het monitoren van een water houdt in dat elke vis die gevangen is geregistreerd wordt. De groeipotentie is bijvoorbeeld een erg belangrijk gegeven dat goed in de gaten wordt gehouden. Het in kaart brengen van je vangsten helpt dus de beheerders om een beter inzicht te krijgen in het huidige visbestand.

Zo ziet het ‘catchrepot’ op Etang des Gaulois eruit.

Voor je eigen informatie is het leuk om de rest van de factoren in te vullen zoals met welke haakmaat je hebt gevist, hoe laat je de vissen hebt gevangen, onder welke weersomstandigheden en bijvoorbeeld op welke hengel. Mocht je meerdere sessies op Gaulois gaan vissen dan heb je altijd belangrijke informatie bij de hand wat je kan helpen bij een volgende sessie. Alle stukjes ervaring die je hebt van de vorige sessies kan je er dan bij pakken. Deze zullen later als puzzelstukjes in elkaar vallen, waardoor je een water erg goed leert kennen. Zie het maar als een nuttige investering in je visserij. Bovenstaande foto is van mijn eigen visweek op Gaulois. Met 22 vissen was het voor mij een geslaagde trip.

Op Gaulois is het verplicht om carp care te gebruiken. Vang je een vis? Zorg er dan voor dat het wondje van de haak even ingespoten wordt met carp care. Dit zorgt voor een snellere genezing van het wondje en kan het bij een vis niet gaan infecteren. Mocht je een vis vangen met beschadigingen in de vorm van losse schubben, krassen, gaten of andere wonden? Spuit het dan even voorzichtig in met wat carp care. Het zal het genezingsproces bij de vis altijd versnellen. Wij als karpervissers kunnen hier ons steentje aan bijdragen en dat is immers een kleine moeite om te doen. Iedereen heeft namelijk plezier aan een gezond en mooi visbestand.

Ter plaatse wordt een busje Carp Care voorzien op elke stek.

Bij aankomst op Gaulois is het zeer belangrijk dat je de voucher uitgeprint bij je hebt. Lulu en Christophe checken graag alle papieren bij aankomst. Ook dien je vooraf voor iedere stek een borg te betalen van €50,-. Deze betaal je ter akkoord van het reglement en daarmee de deal dat je de stek schoon en netjes achterlaat. Voor de gite geldt een borg van €200,- bij aankomst. Uiteraard krijg je de borg weer terug als de vakantie ten einde is. Nadat alle papieren gecheckt zijn mag je onder begeleiding van Christophe vertrekken naar je stek. Zonder voucher heb je geen toegang tot het meer!

Drukte

Een overzicht van de 20 stekken op Gaulois.

Op Gaulois wordt bijna heel het jaar door fanatiek gevist. Dat betekent dat er bijna 24/7 hengeldruk heerst op het water. Karpers zijn geen domme dieren en hebben na een tijdje wel in de gaten dat ronde balletjes met een smaakje, gevaar kunnen opleveren. Op de meest druk beviste (betaal)wateren is dit inmiddels het geval. Gaulois is nog niet echt een water met een extreme vorm van dressuur, maar enige kennis van het bodemverloop, afwijkend vissen en logisch nadenken zal zeker meer aanbeten opleveren.

Door logisch na te denken, kwam deze mooie spiegel op de kant.

Gaulois groeit behoorlijk aan populariteit en dat is ook niet zo vreemd aangezien het er prima vertoeven is en het water een prachtig gevarieerd visbestand kent. Wil je graag op het water op je favoriete stek vissen? Boek dan op tijd! Dan ben je verzekerd van een vakantie op de door jou beoogde stek. Gaulois wordt van medio november tot en met eind februari bevist door roofvissers. In deze periode is het water gesloten voor de karpervisserij. Een prima regel vind ik persoonlijk. De vissen hebben dan even rust en kunnen aansterken van alle hengeldruk van het afgelopen seizoen.

Voorbereiding

Een rig waar ik graag mee vis.

Een continu terugkomend ritueel in mijn voorbereiding, zijn mijn rigs. Voor aanvang van elke sessie maak ik genoeg scherpe rigs. Ik vind scherpe haken en nieuw materiaal erg belangrijk om goed van start te gaan. Ik wil graag dat elke karper die mijn rig pakt er ook aan hangt. Niet alleen mijn rigs zijn belangrijk in mijn visserij, vooral de laatste meter die het onder water moet doen geniet bij mij de voorkeur als het aan komt op voorbereiding. Zo heb ik bijvoorbeeld ook altijd meerdere loodgewichten en systemen bij me zodat ik kan inspelen op iedere situatie. Het ene water heeft een harde bodem en de ander een zachte. Op het ene water hebben de karpers ook een hardere bek dan op het andere water.

Er zijn ontzettend veel factoren waarmee ik rekening houd. Als laatste zeer belangrijke onderdeel in mijn visserij besteed ik heel veel aandacht aan mijn aas. Ik kies niet alleen voor boilies want op één paard wedden, daar ben ik geen voorstander van. Ik neem altijd ook pellets, groundbaits en verschillende soorten particles mee. Zo kan ik op iedere situatie inspelen als dat nodig is. Doen ze het dan niet, dan heb je er in elk geval alles aan gedaan. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat de karpers niet doen wat jij voor ogen had, daarom heet het ook nog steeds vissen!

Ik kies niet alleen voor boilies want op één paard wedden, daar ben ik geen voorstander van.

Ontvangst en service

Om de faciliteiten hoef je je niet druk te maken op Gaulois.

Bij aankomst op Gaulois werden mijn vriendin en ik vriendelijk verwelkomd door Christophe en Lulu. Het moest links en rechts met een beetje gebarentaal en Google ‘translate’ maar we kwamen er uiteindelijk prima uit. We kregen een lekker bakje koffie en thee aangeboden dat ons een gastvrij gevoel gaf. Christophe en Lulu spreken nagenoeg enkel Frans, op zich geen probleem voor hun Franstalige en Belgische gasten maar voor ons als Nederlanders wel een beetje lastig. Dit heb ik wel als een nadeel ervaren. Persoonlijk ben ik van mening dat je als eigenaar van een betaalwater zeker een woordje Engels moet kunnen spreken, al is het maar enkel de basis. Dan kan in elk geval het gros van de vissers je verstaan.

Tussendoor even een mooie spiegel, die ik wist te vangen tijdens de sessie op Gaulois.

Uiteindelijk na het aanmelden werden we keurig rondgeleid langs de faciliteiten en uiteindelijk onder begeleiding van Christophe naar onze stek gebracht. Op Gaulois is het naast alle faciliteiten niet mogelijk om een boot of voerboot te huren. Je eigen rubberboot mag ook NIET gebruikt worden. Ook is er op Gaulois geen tackleshop aanwezig waar je materiaal kunt kopen, hiervoor zal je naar een hengelsportzaak in de nabije omgeving moeten gaan.

Eten en drinken op Gaulois

Het eten en drinken op Gaulois is optioneel te bestellen. Je kunt een uitgebreid weekmenu bestellen, waarvan de kosten € 150,00 per persoon bedragen. Hiervoor heb je een uitgebreid ontbijt en een luxe 3-gangen diner elke dag op je stek bezorgd. Christophe doet elke dag rondjes om het water om iedereen van eten en drinken te voorzien. Ik moet zeggen uit eigen ervaring dat dit allemaal keurig verzorgd was.

’s Morgens heerlijk vers stokbrood, chocoladebroodjes en croissants met worst, salade en heerlijke brie. Het toetje bestond uit een stukje gebak, stuk fruit en iets extra’s. Als drinken heerlijk verse jus d’orange en koffie. Het was zeer genieten op de vroege ochtend. Het diner was lekker afwisselend en bestond de ene keer uit lasagne met stokbrood en daarnaast warme ham, de andere dag patat met een stuk worst.

De kwaliteit van het eten viel ook wel positief op, mogelijk vanwege het cateringverleden van Christophe en Lulu. Zij runden in hun eerdere carrière een zeer succesvol catering- en delicatessenbedrijf in hartje Parijs. Ik heb samen met mijn vriendin genoten van het eten. Het was alsof we elke avond aten bij een restaurant in de buitenlucht. Een leuke ervaring!

Het was alsof we elke avond aten bij een restaurant in de buitenlucht.

Het sanitair

Het sanitair op Gaulois is prima verzorgd vind ik persoonlijk. Er is zelfs een invalidentoilet en een aparte toilet voor vrouwen, een waardevolle aanvulling voor de heren die hun vrouwelijk gezelschap meenemen. Mijn vriendin vond dit ook wel een prettig gevoel, er is toch net even iets meer privacy. De douches zijn allemaal voorzien van een heerlijke regendouche en er is een bakje aan de muur waar je eventueel je fles met shampoo in kan zetten.

Bij de douche zit ook een toilet in, makkelijk om alles in één keer met elkaar te combineren. Naast het toilet staat ook nog een rekje waar je eventueel je handdoek of kleding in kunt leggen. Het is netjes en van alle gemakken voorzien. In de hal waar je binnen komt is er ook de gelegenheid om accu’s van je voerboot, telefoon of andere apparaten op te laden. Er zijn meer dan genoeg stopcontacten aanwezig. Dag en nacht kan je er terecht. De faciliteiten bevinden zich direct naast de lodge waar de ontvangst van de gasten is. Er staat ook een vriezer en koelkast tot je beschikking waar je het aas en je eigen levensmiddelen in kunt bewaren. Nog een voordeel is dat de faciliteiten dagelijks worden schoongehouden, een aangename gedachte.

De stekken

Alle stekken op Gaulois zijn keurig aangelegd en onderhouden. Op het water zijn vijftien stekken aangelegd voor de karpervisserij. Er zijn negen stekken voor één visser, vier stekken voor twee vissers en één stek voor drie vissers. Naast alle stekken is er nog mogelijkheid om de gite te boeken (zie website van The Carp Specialist voor meer info en foto’s hiervan). Deze is geschikt voor 5 personen en er kan zelfs vanaf een eigen privé steiger gevist worden. Een aanrader voor mensen die hun gezin meenemen. Iedere visser heeft op elke stek meer dan genoeg ruimte om zijn hengels en tent op te bouwen.

De stekken op Etang des Gaulois zijn ruim genoeg.

Mijn vriendin en ik zaten op een tweepersoons stek (stek 1 & 2). Wij hadden met drie tenten zelfs nog veel ruimte over. Heerlijk om je ruim te kunnen bewegen en alles overal neer te kunnen zetten. Op de stekken 7 & 11 zijn prachtige steigers aangelegd. Op deze stekken is het dus aan te raden om een rodpod mee te nemen. In de week dat wij er waren hebben we Christophe ook twee keer bezig gezien met het onderhoud van de stekken en het water.  Er wordt serieus aandacht besteed aan de uitstraling van het meer. Dit vond ik een erg goede zaak! Wanneer je een rondje loopt om het meer is dit overal goed zichtbaar, een compliment voor Christophe!

De kleine details maken wel degelijk het verschil tussen enkele of meerdere aanbeten.

Gaulois is een meer dat gevoed word door een natuurlijke bron. Aan de westzijde van het meer is er een instroom van een klein riviertje. Deze zorgt voor een constante aanvoer van vers en zuurstofrijk water. De karpers blijven hierdoor ook in de warme zomers actief en komt het de conditie en groeipotentie van de vis zeer ten goede. De bodem van het meer bestaat grotendeels uit zand met her en der wat harde plekken. Veel verschillen in de bodem- en diepteverloop zijn er niet. Toch loont het zeer om met een peilhengel of voerboot met dieptemeter de bodem goed af te speuren. De kleine details maken wel degelijk het verschil tussen enkele of meerdere aanbeten.

Lijnen die als een scheerlijn over het water staan gespannen. Een goed voorbeeld van hoe het dus NIET moet.

Gelukkig staat er op het meer niks tot zeer weinig wier. Aan de kant staat her en der een plantje maar daar heb ik zelf totaal geen hinder van ondervonden. Obstakels zijn er wel te vinden met name op stek 7 & 20 in de vorm van overhangende takken en bossen. Let op dat je hier in je visserij rekening mee houdt met zowel het drillen als het positioneren van je hengels. Wees voorzichtig en dril met beleid. Een hengel is nog steeds niet gemaakt om te dienen als hijskraan!

Een mooie torpedo graskarper voor mijn vriendin die zichtbaar genoot!

Wat ik wel als een nadeel heb ervaren is dat er naast mij, de stekken: 3, 4, 5 & 6 behoorlijk dicht op elkaar liggen. Wanneer je allemaal met meerdere hengels vist liggen er een zowat niet te tellen aantal hengels op een rijtje. Wanneer je een vis haakt die flink naar links of rechts zwemt zit je bij elkaar in de knoop. Dat vind ik persoonlijk niet echt handig. Het zou beter zijn als ze er één of twee stekken zouden schrappen aan de westkant van het meer. Of dat je per persoon met minder hengels mag vissen.

Mijn aanpak op Etang des Gaulois

Het voorweken van boilies kan in sommige situaties extra vis opleveren ;).

Op de meeste betaalwateren zijn de karpers inmiddels wel gewend aan boilies. Dat betekent dat het slimmere groepje vissen heel goed weet dat vers aas gevaar oplevert. Een trucje dat inmiddels al redelijk bekend is en het werkte bij mij prima, het voorweken van boilies. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • De boilies nemen het water op van het meer dat ervoor zorgt dat de boilies gaan ruiken of proeven naar het water van het meer.
 • De boilies zien er ouder uit waardoor de meeste vissen zullen denken dat deze er al een tijdje liggen en dus als veilig zijn te beschouwen.
 • De boilies worden door het voorweken al een stuk zachter waardoor een karper ze veel sneller weg eet dan verse boilies. De karpers komen hierdoor in een heerlijke vreet roes en uiteindelijk pakken ze dus je haakaas, simpel maar doeltreffend.

Het voorweken heeft mij op meerdere wateren al een aantal zeer grote karpers opgeleverd. Het voorweken van de boilies werkt erg makkelijk. Je pakt een emmer, vult die met water, gooit er een kilo of twee boilies in en laat het een nachtje staan. Vanuit die emmer voer je de boilies. Steeds als je een paar handen boilies hebt gebruikt vul je deze in de emmer weer bij. Zo creëer je verschillende hardheden in de geweekte boilies. Je zet de karpers op een dwaalspoor, een zeer effectieve techniek die op veel wateren in te zetten is!

Zelf maak ik gebruik van gevarieerd voer.

Op Gaulois heb ik ook gebruik gemaakt van halibut pellets. Deze zijn lekker vet en geven erg veel geur af onder water. Na een paar uur zijn ze volledig opgelost en geven ze een mooi geurspoor af op je stek.

Mijn vangsten op Etang des Gaulois

De eerste albinomeerval voor mijn vriendin.

Zoals ik al vertelde, is deze week mijn vriendin meegereisd om een week te vissen op dit prachtige water. Bij aankomst hebben we eens rustig de stek onder water in kaart gebracht en een plan de campagne gemaakt. Na het voorbereidende werk hebben we de hengels uitgevaren en zijn we heerlijk gaan genieten van de rust. Althans, dat was de bedoeling. Al wanneer we aan ons eerste bakje koffie zaten liep er al een hengel af. Mijn vriendin had de eer het spits af te bijten en ving als eerste vis meteen een hele mooie albinomeerval. Een bijzondere vis die ze weer van haar lijstje af kan strepen. Kort na het terugzetten van de vis gaat ook de tweede hengel er al vandoor. Ook deze vis drilt ze beheerst af wat resulteerde in een leuke schub. Een prima begin van de eerste dag!

Als mijn vriendin geniet, dan geniet ik nog meer!

Na de eerste twee vissen ontstaat er een grote lach op haar gezicht. Ze straalt en heeft zichtbaar plezier in wat ze doet. Voordat ik het weet is inmiddels ook aanbeet nummer drie een feit en staat ze wederom met een kromme hengel. Fanatiek dat ze is grist ze de hengel van de steun en begint beheerst te drillen. Ik vind het mooi om te zien en geniet er zelf ook enorm van. Ik zie net zo graag dat zij ze vangt in plaats van dat ik zelf met de hengel in mijn handen sta. Een vriendin die plezier beleeft aan het vissen en het drillen van karpers. Heeft een karpervisser nog meer te wensen? Ik denk het niet! De prachtige spiegel wordt vervolgens dan ook met grote zorg op de foto gezet en gewogen. Zelfs haar nieuwe PB is een feit, terecht een blij gezicht.

Een vrouw en een kromme hengel. Erg leuk om naar te kijken!

Nog maar een paar maanden gaat ze mee naar de waterkant en nu al kan ze feilloos alleen drilllen. Iets met natuurtalent?

Er zwemt ook mooie jonge aanwas op Gaulois dat een goede toekomst garandeert.

Weer een mooie spiegel in de 30+ categorie.

Er zwemmen prachtige jonge spiegelkarpers op Gaulois.

Wie alleen voor grote karpers naar Gaulois gaat komt bedrogen uit. Er zwemmen ook gewoon veel kleinere vissen.

Ik mocht deze week één van de grootste graskarpers vangen. 114 cm bij een ruime 17 kilo. Een erg mooie vis!

Service: 6

Zoals ik eerder al had vermeld, vind ik dat de service van Christtophe en Lule wel een paar aandachtspuntjes heeft. Het is dan niet zozeer de gastvrijheid of behulpzaamheid, want dat was allemaal keurig verzorgd. Het feit dat ze niet of nauwelijks Engel spreken is wel iets waar ze in mijn ogen iets aan moeten doen, anders is het voor gasten lastig om dingen te vragen of duidelijk te maken. Voor in de toekomst zou het dus goed zijn als de Engelse taal beter beheerst wordt, vandaar een 6.

Vangsten/ bestand: 9

Onze vangsten waren prima en ik ben dan ook zeer tevreden over de vissen die ik heb gevangen. Ze zagen er allemaal keurig uit zonder beschadigingen of kapotte bekken. De vissen die we vingen waren ook goed sterk aan de hengel en maakten een gezonde indruk. Persoonlijk vind ik dit erg belangrijk, daarom een terechte 9!

Sanitair: 7

Het sanitair op Gaulois is prima verzorgd en wordt dagelijks netjes schoongehouden. Nadeel vind ik wel dat er maar twee douches zijn. Je staat al snel eventjes op elkaar te wachten, vandaar een 7.

Stekken: 9

Het onderhoud van de stekken is goed verzorgd. Ik heb Christophe dagelijks bezig gezien met werkzaamheden rondom het water. De stekken en de paden rondom het meer hebben daardoor een keurige uitstraling en zien er netjes uit. Het is aangenaam om er te verblijven, daarom een terechte 9!

Bereikbaarheid: 10

De bereikbaarheid van Gaulois vind ik keurig. Wanneer je aankomt in het dorpje vlak bij het water wordt het al op de borden aangegeven. Het is duidelijk en overzichtelijk, daarom een terechte 10!

Conclusie

Gaulois is een water dat prachtig in de bergen van de Morvan ligt verscholen. Tussen het natuurschoon dat Frankrijk te bieden heeft. Persoonlijk hecht ik hier veel waarde aan. Het heeft mijn week op het water een extra pluspunt gegeven, waardoor ik het bijna volledig naar mijn zin had. Het water en de beheerders hebben wat aandachtspuntjes die ik in deze Revealed heb beschreven. Gezien de welwillendheid van Christophe en Lulu zie ik hier in de toekomst wel verbetering in komen. Het water in zijn algemeenheid heeft een mooie potentie voor de toekomst. Mijn vriendin en ik hebben genoten van ons verblijf en komen wellicht in de toekomst terug voor een nieuwe sessie. Het water krijgt van ons een gemiddeld cijfer van een 8,2.

Het water krijgt van ons een gemiddeld cijfer van een 8,2.

Een mooie schub met potentie.

Timon Dokter


Wil jij ook naar Etang des Gaulois? Kijk voor boekingen op de website van The Carp Specialist.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl