BTW Revealed: Lac de Viennay – ‘Alberts Lake’ – ‘Busters Lake’

Favoriet Favoriet
BTW Revealed: Lac de Viennay – ‘Alberts Lake’ – ‘Busters Lake’

In de vorige BTW Revealed gingen Thimon Dokter en zijn vriendin naar Etang des Gaulois, afgelopen april zijn ze naar Lac de Viennay geweest. Lac de Viennay heeft twee wateren waar gevist mag worden, Thimon en zijn vriendin hebben een week op Alberts Lake gezeten. Onze eigen JB (Jos Benders) heeft 36 uur gevist op het andere water; Busters Lake. 


Thimon Dokter aan het woord: De eerste week van april is het zover, er staat een week vissen op de planning. Samen met mijn vriendin zal ik een week gaan vissen op Lac de Viennay in Frankrijk (dichtbij de middeleeuwse stad Partenay). Lac de Viennay is een merencomplex van ongeveer 23 hectare groot met een viertal wateren. Twee meren zijn ingericht voor de karpervisserij, namelijk Busters Lake en Alberts Lake. De andere twee meren zijn bedoeld voor viskweek, dit zijn Scooby’s lake en Shaggy pond. Alberts Lake is twee hectare groot en is deze week het water waar wij ons gaan op concentreren. Busters lake is drie hectare groot en ligt aan de andere kant van het terrein, deze zal Jos gaan bevissen.

Zo’n vijftien jaar geleden toen Gerard (de beheerder) het water kocht was het domein meer een oerwoud dan een meer, relaxt vissen was toen niet mogelijk. De meren lagen vol met omgevallen bomen en paden rondom het meer waren er ook niet. Nu vijftien jaar later is Lac de Viennay een begrip en helemaal omgetoverd tot een prachtig visdomein. We richten ons nu vooral even op Alberst Lake. Het water heeft een aantal goed bevisbare stekken en het bestand is inmiddels opgegroeid. Er zwemmen nu een aantal vissen met een hoog gemiddeld gewicht. Voor de targetvissen en echte specimenhunter is Alberts Lake een goede keuze.

Het water heeft een aantal goed bevisbare stekken en het bestand is inmiddels opgegroeid.

Feiten over Alberts Lake

 • Alberts Lake heeft een grootte van 2 hectare;
 • Het meer heeft 8 stekken. Per week worden er maximaal 4 vissers toegelaten;
 • Het meer is nagenoeg obstakelvrij;
 • Het meer is geheel wiervrij;
 • Er mag maximaal met drie hengels per persoon worden gevist;
 • Gevlochten lijnen en vast lood systemen zijn verboden;
 • Roei/rubberboten zijn toegestaan;
 • Voerboten zijn toegestaan mits je daarmee je medevissers niet hindert;
 • Uw hond is welkom op deze bestemming;
 • Uw auto mag op de stek geparkeerd blijven staan mits het rustig is. Bij een volle bezetting uw auto het liefst op de daarvoor aangewezen plaatsen parkeren;
 • De topvis woog bij zijn laatste vangst 28,2 kilo en is een spiegelkarper;
 • Op het meer zwemmen ongeveer 300 karpers met een gemiddeld gewicht van ongeveer 15 kilo! Het grootste deel zijn spiegelkarpers;
 • Op Alberts lake zwemt nauwelijks witvis met uitzondering van een aantal grote zeelten;
 • Alberts lake is zeer rustig gelegen tussen de landerijen. Voor de rustzoekende visser die waarde hecht aan stilte en privacy een dikke aanrader;
 • Op 10 minuutjes rijden in de stad Parthenay zijn meerdere supermarkten, een bouwmarkt, tankstation, bakker, etc. te vinden. Alles dat je nodig hebt voor dagelijks levensonderhoud.

Het reglement

Mocht je het reglement vergeten zijn of heb je even een geheugensteuntje nodig? Rondom het water hangen er op verschillende bomen, borden met nog eens alle regels op een rijtje. Zo kan je het altijd op je gemak nog eens nalezen als je het ergens niet zeker over bent. Voor het exacte reglement kan je kijken op de website van The Carp Specialist onder het kopje ‘reglement’.

Voorbereiding voorafgaand aan de sessie

Voorafgaand aan de sessie zorg ik altijd dat mijn materiaal en aas keurig is voorbereid. Op een betaalwater kan je namelijk regelmatig voor verassingen komen te staan. Daarom is een goede voorbereiding in je rigs, aas en materiaal erg belangrijk. Persoonlijk gaat mijn keuze uit naar het aasmerk Originals. Ik vis het liefst met de Milky banana en de Krill caramel in verschillende diameters. Deze boilies passen het beste bij mijn visserij en ik zet ze met vol vertrouwen in. Gedurende de sessie probeer ik ook altijd alles er uit te halen wat er in zit. Immers heb je meestal maar een week de tijd. Dit lijkt lang, maar in werkelijkheid is de tijd snel voorbij.

Vertrouwen in je aas is belangrijk!

Een goed verloop van de sessie is dan wel erg prettig. Materiaal dat niet in orde is of dingen die je vergeten bent kunnen dan erg vervelend zijn. Persoonlijk heb ik daar ook een enorme hekel aan. Daarom raad ik iedereen aan wat extra aandacht te besteden aan je voorbereiding. Begin hier dan ook op tijd mee! Het zijn immers de kleine details in een sessie die een enorm verschil kunnen maken tussen een topweek of teleurgesteld naar huis gaan. Een camera vol met foto’s is immers leuk om te bekijken op de terugweg naar huis.

Ontvangst en service

Op zaterdagochtend arriveren we bij de lodge van Alberts Lake. We worden vriendelijk verwelkomd door Gerard, eigenaar van het merencomplex. We kregen een lekker bakje koffie en thee aangeboden, heel gastvrij van Gerard. Die bak koffie ging er wel in na een lange reis.

Gaandeweg onder het genot van een bakkie vertelt Gerard enthousiast over zijn complex. Het is duidelijk dat hij plezier in zijn werk heeft. Met een lach op zijn gezicht leidt hij ons rond langs alle faciliteiten en ontwikkelingen van het complex. Buiten showt hij ons het uitzicht op het meer, spontaan krijg je zin om te gaan vissen. Onze vakantie begint dus al goed!

Vanuit de lodge heb je een mooi uitzicht over het water.

Extra services

Op Alberts lake is er de mogelijkheid om gebruik te maken van allerlei services. Gerard staat graag klaar voor elke gast en daarmee is er maar weinig onmogelijk. Hieronder zal ik een lijstje maken met alle mogelijkheden van de services waarvan je gebruik kan maken tijdens je sessie. Maar let op! Wil je graag aas op locatie hebben? Geen probleem maar je dient je bestelling minimaal 2 weken voor aankomst door te geven bij The Carp Specialist. Je kan dan na je sessie de bestelling contant afrekenen bij de eigenaar.

De stekken zien er allemaal goed verzorgd uit.

Onderstaand nog meer services:

 • Elke ochtend vers op de stek bezorgd: croissants, chocolade broodjes, stokbrood, etc;
 • Boilies, particles, wafters, pop-ups, baitbooster, hennepen tijgernoten zijn allemaal op locatie verkrijgbaar;
 • Op het meer ligt een boot ter beschikking voor het geval een vis zich vast mocht zwemmen;
 • Op elke stek staat een picknicktafel;
 • Op elke stek staat een afvalemmer;
 • Rondom het meer staan een paar barbecues waar je kosteloos gebruik van mag maken.

De onthaakmatten zijn inmiddels wel aan vervanging toe. Maar goed, het belangrijkste is natuurlijk dat ze er liggen.

Je zal dus nooit uithongeren tijdens je sessie mocht je iets vergeten zijn, of je bent gewoon te lui om ’s morgens naar de bakker te rijden. Alles is prima verzorgd. Op de website van The Carp Specialist kun je het volledige assortiment vinden onder het kopje ‘prijzenoverzicht’.

Het sanitair

Het sanitair is te vinden in de lodge van het complex. Er zijn twee douches en twee toiletten aanwezig die elke dag ’s morgens vroeg netjes worden schoongemaakt. De douche is voorzien van een bakje aan de muur voor je douchespullen. Ook is er in elke douche een wasbak met spiegel aanwezig voor je uiterlijke vertoning. In de toiletten is er toiletpapier aanwezig. Elke toilet is voorzien van een wastafel met zeep en een handdoek.

Het sanitair is basic, maar prima verzorgd!

Elke dag wordt het netjes schoongemaakt.

De faciliteiten

Voor elke visser zijn de volgende dingen elke dag beschikbaar: een gasfornuis, magnetron, borden, pannen, bestek, stromend (drink)water, waterkoker en kopjes (voor koffie en thee). Dit alles is terug te vinden in de lodge. Door zelfbediening kan je hier op elk moment van de dag gebruik van maken.

In de lodge zijn ook een aantal koelkasten en vriezers te vinden. Je kan je boodschappen en aas hier gerust in bewaren, daardoor blijft alles lekker vers gedurende je vakantie.

Koelkasten en vriezers genoeg voor je boodschappen en aas.

De stekken

Op Alberts lake zijn in totaal 8 stekken aangelegd. Iedere week mogen er maximaal 4 stekken bezet zijn. Zo heeft elke visser de mogelijkheid om te verkassen tijdens zijn of haar sessie. Op deze manier zul je ook geen last hebben van je buren. Niks is vervelender dan elkaar in de weg zitten als je het mij vraagt. Verder is op elke stek een soort bak gemaakt van spoorbielzen. In deze bakken ligt gravel gestort. Voordeel van dit materiaal is dat je nooit vieze of natte schoenen zal krijgen. Het water van een eventuele regenbui zakt makkelijk de grond in en zorgt ervoor dat je altijd lekker droge voeten hebt. Modder of rommel in je tent zal dus ook niet snel voor komen.

Zo heeft elke visser de mogelijkheid om te verkassen tijdens zijn of haar sessie.

De stekken zijn prima in orde op Alberts Lake.

Iedere stek is ruim aangelegd en biedt de mogelijkheid om je hengels ruimtelijk weg te zetten. Met het drillen van een karper vind ik het persoonlijk wel prettig dat er genoeg ruimte is om een vis te scheppen. Verder is er genoeg ruimte om twee tenten of één grote tweepersoonstent op te bouwen. Mijn vriendin en ik hadden tijdens onze sessie een grote tweepersoonstent mee en een kleine tent voor het eten en drinken. We hadden nog ruimte over en dat maakte het voor ons prettig en comfortabel.

Nog een voordeel is dat er in vrijwel het gehele meer geen wier te vinden is. Dit maakte de visserij voor mij persoonlijk wel erg prettig. Ik ben geen fan van wierrijk water en kon hier dan ook lekker mijn subtiele visserij uitoefenen. De bodem van het meer bestaat grotendeels uit zand met her en der wat grind en mossels. De kleine bodemverschillen en verschillen in diepteverloop maakte duidelijk het verschil tussen beet of geen beet.

Mijn aanpak op Alberts Lake

Bij aankomst op zaterdagochtend vertelde Gerard ons dat er de afgelopen week een visser had gezeten die het water goed kent. Een visser die er al jaren komt en weet wat hij moet doen. Hij had dan ook ondanks de taaie omstandigheden prima gevangen. Gerard wees de stek aan waar hij gezeten had en vertelde ons over zijn aanpak. Ik kon eruit opmaken dat het een visser was met ervaring. Zijn vangsten waren ook erg mooi. De stek waar hij had gevist hebben we bekeken en je zou misschien op je eerste gevoel denken dat dit een logische keuze zou zijn om te gaan starten…

Even ontspannen langs het water en genieten van de natuur is ook geen probleem.

Ik kies persoonlijk juist niet voor dit eerste gevoel. Een stek waar veel gevangen is zijn vaak stekken die een paar dagen of zelfs een paar weken erna slecht kunnen zijn. De vissen zijn er meermaals gehaakt wat erin resulteert dat ze op dit deel van het water extra op hun hoede zijn. Na het verhaal van Gerard te hebben gehoord besluit ik even een rondje te gaan lopen om het water. Ik vind het altijd wel even prettig om goed te observeren en kennis te maken met het water. Springende vissen, aasbellen of andere activiteit kan je zomaar een hoop informatie opleveren voor aanvang van je sessie.

Aangezien we komende week het water voor ons alleen hebben is observeren nu extra van belang. Stekkeuze komt dan wat mij betreft zeer secuur. Na een rondje gewandeld te hebben en alles eens goed te hebben bekeken besluit ik te beginnen aan de zuidzijde van het water. Een stek die al een aantal dagen veel rust heeft gehad en waarschijnlijk de vissen een relaxt gevoel heeft gegeven. Zulke stekken kan je goed gebruiken om gedurende de week iets op te bouwen.

Mijn vangsten op Alberts Lake

Op zaterdagmiddag liepen we even een rondje om het water. We kozen de stek waar we het beste gevoel bij hadden en bouwden rustig ons kampement op. Uiteindelijk na een hele avond rondvaren met de voerboot had ik een goed beeld van het bodemverloop. Een werkje dat ik altijd zeer secuur uitvoer en waarvan ik zeker ben dat het mij meer vis oplevert. Kennis van het water geeft je immers altijd een goede voorsprong. Nadat ik de bodem in kaart heb gebracht is het tijd om de rigs van aas te voorzien en het voer klaar te maken. Er gaat een hoop tijd in zitten maar uiteindelijk weet ik toch nog voor het donker alles klaar te krijgen.

Wakker worden in een oase van rust, het kan op Alberts Lake.

Tot ruim in het donker ben ik bezig met mijn hengels weg te leggen. Maar ach, ik heb een week de tijd. Rustig aan op de juiste plek is beter dan gehaast! De nacht verloopt vervolgens na verwachting rustig. We hebben samen even lekker kunnen bij slapen en ’s morgens worden we vervolgens wakker in een heerlijk ochtend zonnetje. We drinken samen een bakje koffie en eten een broodje als de eerste aanbeet zich ondertussen al meldt. Mooi vroeg om 11:00 uur ’s morgens. Op datzelfde moment komt ook beheerder Gerard ons stokbrood brengen en geniet hij mee van de eerste spiegel die we vangen. Een vis uit de 30+ categorie is de eerste buit. Een prima begin! De rest van de dag blijft het angstvallig stil. Dat had ik niet helemaal verwacht.

Een vis uit de 30+ categorie is de eerste buit.

 Pas de volgende ochtend gaat om 07:00 uur de wekker weer. Een trage aanbeet maakt ons wakker in een oase van rust. Het is de beurt aan mijn vriendin om de hengel te pakken. Na een zeer beheerste maar lange dril weet ze vakkundig een prachtige spiegel in het net te loodsen. De eerste veertiger van de sessie met 21,2 kilo is daarmee gelijk een feit en voor haar een nieuw persoonlijk record. Wat een prachtig begin! En als zij geniet, dan geniet ik nog meer.

Een halfuurtje later na de prachtige spiegel van mijn vriendin loopt er wederom een hengel af. Een supermooie schub die iets meer dan 12 kilo klokt is mijn buit. Zo mooi en ongeschonden zie je ze niet vaak. Werkelijk geen schubje verkeerd. Gewicht is bij deze vissen totaal onbelangrijk. We zetten de vis op de foto en vervolgens krijgt hij zijn vrijheid weer terug.

Nog dezelfde middag krijg ik opnieuw beet. De vis weet zich meteen na de aanbeet bijna vast te zwemmen in de takken. Ik besluit meteen mijn schoenen uit te trekken en het water in te gaan. Ik probeer dicht bij de vis te komen en gelukkig, na een stevige dril weet ik de vis bij de takken weg te houden. Een fris klusje dat uiteindelijk wel een prachtige spiegel oplevert. Met een nat pak op de foto was nu niet zo erg.

Met een nat pak op de foto vond ik voor deze 19,5 kilo spiegel niet zo erg!

Na het natte pak dat ik vanmiddag opliep is het logisch erg rustig gebleven. Waarschijnlijk is de stek toch wel een beetje verstoord door mijn halve zwempartij. Maar goed, zo hebben we wel even rustig de tijd om te eten en te genieten van onze avond. Pas de volgende ochtend loopt er weer een hengel af en vang ik een korte, dikke spiegel in de 30+ categorie.

Een kort dikkertje mag even poseren voor de camera.

De vissen maken een gezonde indruk op Alberts Lake!

Kort daarna is het weer de beurt aan mijn vriendin om de volgende vis te drillen. Even had ze wat last van haar rug waardoor ik de vorige paar karpers mocht vangen. Gelukkig gaat het bij deze vis weer goed en weet ze beheerst een mooie spiegel te vangen. Met ruim 16 kilo een prima buit. Gelijk daarna mag ze weer aan het werk. Wederom een mooie vis uit de 30+ categorie mag even poseren voor de camera. De vissen maken een gezonde indruk op Alberts Lake!

Een mooie en hoog gebouwde spiegel is haar buit.

Vandaag loopt het goed door met de aanbeten. Kort na de spiegel van Priscilla krijgen we weer een aanbeet. Dit keer is het een vis uit de jonge aanwas. Een mooie spiegel die iets boven de 13 kilo klokt. Aan zijn staart te zien een sterke rakker in opleiding!

Als het begin van de avond valt blijven de vissen zich maar melden.

Als het begin van de avond valt blijven de vissen zich maar melden. Een trage aanbeet verraad dat er wederom een vis zich heeft vergrepen aan mijn scherp geplaatste rigs. Na een enorm sterke dril kan ik dit korte dikkertje in het net leiden. Met iets meer dan 15 kilo op de klok een mooie vis om de avond mee te beginnen.

Onverwachts en zeer kort nadat ik de hengel weer heb uitgevaren gaat hij er alweer vandoor. Even dacht ik nog dat ik met de voerboot door mijn eigen lijn was gevaren. Toch bleek dit niet het geval en stond ik wederom met een kromme hengel. Ineens begint het super te lopen. Wederom een vis die de 15 kilo passeert. Wat een super sessie!

Na de spiegel van gisteravond hadden we wel verwacht dat er vannacht nog een aanbeet zou komen. Vreemd genoeg gebeurde er niets en bleef het tot de vroege ochtend stil. En om 07:00 uur kwam er weer beweging in het geheel. We worden gewekt door een aanbeet van een sterke vis. Priscilla is snel bij de hengel en drilt rustig aan de vis af. Wederom een bak met ruim 17 kilo. Een prima begin van de dag.

Nadat we de veertiger op de foto hebben gezet kunnen we even lekker genieten van ons ontbijt. Het is ondertussen heerlijk weer wat ons de mogelijkheid geeft lekker buiten te zitten. Ik besluit ’s middags even een boek van Alijn Danau erbij te pakken. Ik droom weg bij de mooie verhalen die er geschreven staan. Plots word ik ‘gestoord’ als er weer een hengel vertrekt. De vis doet er alles aan om te ontkomen maar moet uiteindelijk toch zijn verlies toegeven. Met 19,6 kilo op de klok ben ik zeer tevreden!

We besluiten om een uur of 18:00 maar eens te gaan eten. Rustig zitten we te genieten van een gezonde maaltijd als ik ondertussen ineens aasbellen boven mijn stek zie. Ik vertel Priscilla wat ik zie en op datzelfde moment volgt de aanbeet. Prachtig om te zien! Na een stevige dril mag ik weer met een flinke bak poseren van 23,9 kilo. Onze vakantie is inmiddels al meer dan geslaagd.

Pas de volgende ochtend komt de volgende vis zich weer melden, een oudje. De vis ziet er nog gezond uit maar draagt duidelijk een verhaal bij zich. Het gewicht van zulke vissen is dan ook totaal onbelangrijk voor mij. Zulke vissen vangen en mooi op de foto zetten heeft voor mij de meeste prioriteit.

Nog op dezelfde dag loopt er ’s middags weer een hengel af. Deze keer super traag. Langzaam loopt het hangertje tegen de blank en trekt de top van de hengel steeds krommer. Het vermoeden dat dit een betere vis zou zijn wordt bevestigd als deze op de onthaakmat wordt getild. Wat een gewicht! Bij de weging blijkt ook wel dat dit een flinke bak is. Met 24,1 kilo is dit de vierde veertiger en daarmee tot nu toe de topper van de sessie.

Op Alberts Lake zwemt een mooi gevarieerd bestand met karpers. Zo zwemmen er ook een aantal van dit soort langere spiegels. Persoonlijk hou ik wel van een mooie diversiteit aan vis. Op de laatste ochtend die we vissen pakken we beide nog een mooie vis mee. Zelf vang ik een langere spiegel met weinig schubben. Wel een vis die blaakt van gezondheid en er goed uit ziet. Zo vang ik ze graag!

Priscilla weet daarna nog een hoog gebouwde spiegel in het net te loodsen, goed voor een ruime 16 kilo.

Priscilla vangt de afsluiter van de sessie in stijl. Een prachtig beschubte spiegel is haar buit met een ruime 17,3 kilo op de klok. We kunnen terugkijken op een super sessie en ruimen met een tevreden gevoel onze spullen op. Het is mooi geweest. Tijd om huiswaarts te keren!

We kunnen terugkijken op een super sessie en ruimen met een tevreden gevoel onze spullen op.

Wat een afsluiter!

Overall

Service: 10

Het domein waarop Alberts lake is gelegen ziet er verzorgd uit en heeft een mooie potentie voor de toekomst. Nog elke dag wordt er hard gewerkt om het allemaal nog beter en mooier te maken. Het naar de zin maken van de karpervissers staat bij Gerard hoog in het vaandel en tijdens mijn sessie heb ik dat ook zeker zo ervaren. Elke dag kwam hij even een gezellig praatje maken, dronk hij een bakje koffie mee en was hij geïnteresseerd in onze vangsten. Ook voorzag hij ons elke ochtend van vers stokbrood. Een groot compliment voor Gerard voor de manier waarop hij met zijn gasten omgaat.

Nog een leuk verhaal is het volgende: Mijn vriendin en ik besloten voor deze vakantie een groot tweepersoons luchtbed mee te nemen. Bespaart lekker veel ruimte in de auto en het is ter plekke makkelijk in gebruik. Ook moet ik zeggen dat het heerlijk ligt. Maar goed, ons luchtbed was opgeblazen en vervolgens brachten we het luchtbed naar de stek toe. Bij het plaatsen in de tent ging per ongeluk ons luchtbed lek door onze eigen knulligheid. Gerard was na een telefoontje snel bij ons op de stek om te helpen het luchtbed te repareren. Het is uiteindelijk ook nog gelukt. Over service en behulpzaamheid gesproken! Het was een leuke vakantie!

Vangsten/bestand: 9

We hebben gedurende onze vakantie 21 karpers gevangen met een zeer hoog gemiddeld gewicht. Van de 21 karpers waren er 4 veertigers, 13 dertigers en 4 karpers tussen de 12 en 15 kilo. Ook vingen we nog twee prachtige zeelten. Een fantastisch resultaat bij een watertemperatuur van krap 11 graden. De vissen zagen er ook vrijwel allemaal gezond en netjes uit. Een duidelijk teken van een gezond water.

Sanitair: 8

Het sanitair op het domein is prima verzorgd. Het wordt elke dag keurig schoongehouden en alles wat je nodig hebt is aanwezig. Wellicht een idee voor de toekomst zijn douchecabines. Dan blijft het douchewater enkel in de cabine staan en heb je niet de hele vloer nat. Ook zouden antislip matjes op de vloer tegen uitglijden een aangename aanvulling zijn.

Stekken: 8

De stekken op het domein zijn keurig verzorgd. Elke stek heeft een mooie grind/gravel bak waar je de tent kan opstellen. Je hebt ook altijd lekker schone schoenen omdat het regenwater makkelijk wegloopt in de grond. Verder zijn de stekken mooi en ruim aangelegd, dus één of twee tenten extra is geen enkel probleem. Nog een voordeel is dat je op elke stek lekker uit de wind zit omdat ze allemaal tussen de bomen liggen. Persoonlijk vind ik dat erg prettig.

Bereikbaarheid Alberts Lake

Het overgrote deel van de reis naar Lac de Viennay verloopt via de snelweg. De meeste wegen zijn een betaalde tolweg. Gemiddeld betaal je heen en terug zo’n € 50,- tol in totaal. Qua kosten valt dat gelukkig nog wel mee. Vanaf Breda is het ongeveer 775 km en vanaf Brussel zo’n 685 km. Zelf hadden we op vrijdagnacht een hotel geboekt in Tours. Dat brak lekker de reis. Wanneer je uit de richting van het dorp Viennay komt is het na ongeveer 500 meter aan de rechterkant. Het hek is herkenbaar door de bordjes en het prikkeldraad erboven. Kom je vanaf de andere kant dan is het herkenbaar door het kleine ‘parkeerplaatsje’ aan de overkant van de weg. Er staat ook vlak achter het hek permanent een bivvy opgesteld. Het kan eigenlijk niet missen.

Alberts Lake van Lac de Viennay krijgt van mij een gemiddeld cijfer van een 8.8.

Tot de volgende BTW Revealed!

Thimon Dokter


Busters Lake

KWO Redactie: Op het domein van Lac de Viennay ligt zoals al aangegeven een 2e water genaamd: Busters Lake. Jos Benders was op doorreis met zijn chick naar Spanje en heeft 36 uur gevist op dit water in april 2019. Daarom als bonus in deze BTW Revealed zijn ervaringen op basis van deze 2 dagen. We verwachten dit jaar ook nog een volledige BTW Revealed te publiceren over Busters Lake omdat Thimon ook dat water nog gaat bezoeken.

De eerste indruk van Busters Lake

Jos aan het woord: Het domein ligt prachtig in de Franse natuur. Als je het domein op komt rijden zie je direct hoeveel tijd, liefde en aandacht hierin is gestoken. Het is keurig. Stekken zijn netjes en ruim, wegen zijn goed en er wordt gemaaid en gesnoeid. Busters Lake ligt iets lager ten opzichte van de toegangsweg zodat ik direct een goed overzicht van het water kreeg. We hebben ervoor gekozen op de stek op de landtong te gaan zitten. Vanuit daar kon ik ongeveer het hele water zien en bevissen.

Het water

Busters Lake is 7,5 hectare groot. Het water heeft een eiland in het midden. De dieptes variëren van een meter tot max 3,5 meter. Er zijn 7 stekken die door maximaal 4 vissers kunnen worden bevist. Kortom: je hebt ook nog ruimte om te verkassen als je dat zou willen. De bodem bestaat grotendeels uit klei. Dat merk je direct als je je lood laat zakken. Het zuigt zich een klein beetje vast waardoor je meer weerstand voelt. De harde gravel platen zijn interessant. Daar heb ik ook mijn vissen gevangen. Die zijn er genoeg maar vereisen wel wat zoek en prikwerk.

De faciliteiten

Op Busters Lake staat een cabin met elektra aansluitingen en koelkast/vriezer. Elke stek heeft een grind bodem en er staat een vuilnisbak. Een aantal stekken heeft ook een BBQ en picknick tafel. Die kan je zeker bij Gerrard ook op andere stekken organiseren.

De vangsten

Ik was er begin april. De dagen waren lekker maar de nachten nog erg koud. Het verschil tussen dag en nacht was groot. De watertemperatuur was ongeveer 12 graden. Ik heb ervoor gekozen om de linkerzone van mijn stek eerst te bevissen met 2 hengels (meer past er niet in mijn campertje). De rechterzone voerde ik lichtjes aan om pas 12 uur later op te gaan vissen. Omdat het zonnetje goed op het water stond koos ik voor een diepere stek en een ondiepe stek links van het eiland. Ik heb uiteindelijk 4 vissen mogen vangen. Twee links en twee rechts van het eiland op ongeveer 1,20 meter. Alle vissen ving ik op plastic imitatie-aas. Ze waren duidelijk nog niet los maar wel te verleiden met een aantrekkelijk aasje. Een schub van 10 kilo en spiegels van 14, 16 en 19 kilo. Ik begreep van de beheerder dat het bestand grotendeels bestaat uit spiegels met een gemiddeld gewicht van 13,5 kilo. De twee topvissen klokken wegen rond de 24 kilo.

Jos zijn oordeel

Wat een prachtig verzorgd domein. Keurige stekken, nette wegen, goede voorzieningen en mooie natuur. De beheerder Gerrard is zeer relaxed en vriendelijk en staat je met raad en daad bij. Zijn broodservice in de ochtend is top. Je hoort hier wel de provinciale weg, dat heb je op Alberts Lake niet. Toen ik er zat waren er geen andere vissers wat mij alle ruimte en vrijheid gaf. De lodge op Alberts Lake (500mtr lopen) is fijn en voorzien van douche, toilet, oven, keukentje en elektra. Fijne bestemming die ik zeker kan aanraden!


KWO Podcast

Tijdens zijn verblijf op Lac de Viennay heeft Jos tevens een Podcast opgenomen met Gerrard, de beheerder van het complex. Deze check je direct hieronder!


Enthousiast geworden over Alberts Lake of Busters Lake? Kijk voor boekingen op de website van The Carp Specialist.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl