ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Compact vissen met de nieuwe Black Spirit hengels van PB Products – Op pad met Joris van Ophuizen!

Favoriet Favoriet
Compact vissen met de nieuwe Black Spirit hengels van PB Products – Op pad met Joris van Ophuizen!

Korte hengels zijn een ware trend in de hedendaagse karperwereld en ook PB Products heeft zich hierin verdiept. In deze update vertelt Joris van Ophuizen over zijn bevindingen met de nieuwe Black Spirit hengels en in welke omstandigheden hij ze het liefst gebruikt!


Joris aan het woord: Nu we al een tijdje verder in het seizoen zijn heb ik ondanks de drukte in mijn persoonlijke sfeer toch een aantal momenten de Black Spirit hengels te kunnen testen. Nog niet zo vaak als ik eigenlijk zou willen, maar voldoende om mijn ervaringen te delen. Ondanks ik van elk moment geniet, kijk ik al wel uit naar het naderend najaar!

Joris kan net als ons niet wachten op het najaar!

De eerste kennismaking

Op de beurs begin februari werden deze hengels geïntroduceerd en vanaf maart had ik ze in huis. Dit viel allemaal samen met een paar grote veranderingen in mijn leven (allemaal leuk en positief, dus geen klagen), maar daarnaast is het altijd goed om toch af en toe de waterkant op te zoeken. Gelukkig heb ik doordeweeks twee dagen vrij van mijn werk en hierdoor kan ik ook op de rustige momenten mijn geluk beproeven.

Het is inderdaad altijd goed om geregeld aan de waterkant te vertoeven! 😉

Geluk in de visserij had ik niet echt dit voorjaar. De keren dat ik kon gaan zat het niet echt mee en daarnaast liep het ook gewoon stroef. Misschien is dat wel het resultaat dat je door andere zaken niet 100% de focus hebt. Ach ja, als mens zoeken we ook altijd zo graag naar een verklaring. Toch was ik ontzettend blij met de eerste vis.

Altijd mooi, de eerste vis van het jaar!

Een kleine, mooie karakteristieke vis die ik struinend onder bomen weg wist te halen. Je kent het vast wel: je ziet zo’n vies slijmerig hoekje van het water waar door de wind al het vuil naartoe is gedreven. Daar zie je wat activiteit en de adrenaline giert al door je lijf. Zo’n situatie. En jahoor, nog bingo ook!

Dit vieze, slijmerige hoekje ruikt gewoon naar karper!

Dit was tevens mijn eerste kennismaking met de Black Spirit hengels qua drillen. Ondanks ik de vis meteen kort onder de top had en er meteen veel gevraagd werd van mij en van de hengels, was dit een hele aangename kennismaking. Een paar brasems en zeelten hebben er ook al aan gehangen, maar de kennismaking met een karper is toch altijd het moment om de stok eens écht goed aan de tand te voelen.

De eerste karper drillen op je nieuwe hengels is altijd heerlijk!

Zoals genoemd door deze beproeving van het gevecht onder de top was ik erg blij met de soepele hengel. De testcurve van tweeënhalve lbs komt dan erg goed van pas!

Smaakt naar meer

Niet veel later werden de hengels nog een keer flink getest. Ondanks de droogte stond het water in deze periode nog hoog. Gelukkig was overal het grondwaterpeil weer bijgetrokken na twee hele hete zomers. Het eerste weekend van maart ben ik nog wezen kijken naar de heidebeek. Naast de liefde voor de hengelsport ben ik ook altijd bezig met de natuur eromheen en de kwaliteit van het water.

Naast de hengelsport is Joris ook een echte natuurmens.

Het was een ochtend zoals ik ze het liefst heb. Droog bij het opbouwen, maar kans op een bui tijdens het vissen. Regen is niet direct goed voor de vangsten, maar ook zeker niet slecht. Het is in ieder geval goed voor minder mensen aan de waterkant! Stekje vrij en ook aan de overkant geen mens te zien.

Joris gaat graag lichtbepakt op pad, maar het koffieapparaat mag niet ontbreken…

Wat ik toen nog niet wist was dat ik deze sessie af zou ronden met chaos. Het leek op een blank af te stevenen, totdat er leven kwam in de rechterhengel en binnen no-time had ik de hengel vast. Vrijwel direct zag ik op de stek een rugvin boven water komen die onmiskenbaar van een graskarper was. Daar ben ik niet zo’n grote fan van, maar ach, wel actie.

Een ware duikboot was het ideale slachtoffer voor de ultieme hengeltest.

Het drillen van een graskarper kent iedereen wel. Het ene moment doen ze niks en het andere moment barst het helemaal los. Zo gebeurde het bij mij ook. Onder de hengeltop was het een waar gevecht. Op de kant was de onrust niet minder, gauw een foto en terug het water in. Ik kon concluderen dat mijn materiaal en ik flink op de proef waren gesteld!

Onder de hengeltop was het een waar gevecht!

Mijn persoonlijke mening

Naast het heerlijke drillen en praktische eigenschappen van korte hengels wil ik het ook nog even hebben over het uiterlijk van de hengels. Natuurlijk zijn de eigenschappen het belangrijkste. Wat voor de ene visser goed of prettig is, hoeft niet zo te zijn voor de andere. Bij mij speelt materiaal ook nog een andere rol en dat is het uiterlijk.

Het oog wil ook wat!

Ten eerste kijk je heel wat uurtjes naar je stilliggende materiaal, daarnaast heb je het ook vaak in de handen met de voorbereidingen, het drillen en het opbouwen aan de waterkant. Ten tweede: ik ben gewoon gek op mooie spulletjes, dus het mag er wel gelikt uitzien. En laat ik nou gek zijn op zwart en het liefste ook nog eens matzwart. Nou, dan zit je met de “Black Spirits” uiteraard goed!

Samenvattende specificaties

Naast de mooie zwarte blank zijn de hengels compleet afgewerkt met zwarte onderdelen. Behalve de bekende PB Products cone, deze is in RVS. De hengels waar ik mee vis zijn 260 centimeter lang, dat komt overeen met 8,6 voet. Dit zijn vrij korte stokken, maar als je ze liever iets langer hebt kun je ze ook in de 300 centimeter variant (10 ft.) halen.

Korte stokken zijn in talloze vissituaties zeer geschikt!

Ze zijn te verkrijgen in een tweeënhalf lbs die ik prefereer, alsook in een drie lbs variant. Beide zijn voorzien van Seaguide geleide ogen met zwarte wikkelingen. Samen met de antislip shrink in een zwarte kleur, zwarte reelhouder met zwarte ringen doen deze Black Spirits hun naam eer aan.

Compact op pad met de Black Spirits, midden in de stad!

Al met al kan ik de Black Spirits zeker aanbevelen, dus ga eens op bezoek bij je lokale PB Products dealer en kijk zeker eens naar deze hengels!

Succes aan de waterkant!

Joris van Ophuizen


Check de site van PB Products voor meer informatie over deze hengels. Volg Joris op Instagram voor vette foto’s!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl