ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie voordelen van kant-en-klare rigs!

Favoriet Favoriet
Drie voordelen van kant-en-klare rigs!

Je draait een onverwachte mega sessie en in het holst van de nacht zijn je rigs op. Dan is het natuurlijk superhandig dat je kant-en-klare rigs in je tas hebt zitten, want binnen no-time zit jij weer te vissen. In dit artikel behandelen we drie voordelen over het vissen met kant-en-klare rigs!


Het is misschien wel het meest gestelde vraag in de karpervisserij: ‘Met welke rig vis jij?‘. De juiste keuze voor de juiste rig hangt vaak van vele factoren af. Zo zijn onder andere het watertype, bodemgesteldheid en jaargetijde belangrijke factoren voor de juiste rigkeuze. Het vissen met kant en klare rigs brengt in ieder geval enkele voordelen met zich mee. Er zijn inmiddels een flink aantal hengelsportbedrijven die deze rigs in hun assortiment hebben. Denk bijvoorbeeld aan PB Products of Carp ‘R’ Us.

Deze rakker werd gevangen op een ready tied chod rig!

1. Geen gedoe met knopen + geen complete tacklebox mee!

Ben jij iemand die graag stalkend naar de waterkant gaat? Dan zul je vast wel herkennen dat je zo licht mogelijk bepakt naar het water wil. Het meenemen van een complete tacklebox wil je hiermee voorkomen. Kant en klare rigs kunnen hier zeker een uitkomst bieden. Je bespaart er immers een hoop ruimte mee.

Enkele van deze rigs in je tas en je bent ready to go!

2. Betrouwbaar: je hoeft je geen zorgen te maken dat de knopen breken!

Voor vrijwel iedere karpervisser moet het vertrouwen in je rigs wel goed zijn. Bij kant en klare rigs hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken dat knopen breken. Zo lig jij altijd met het volste vertrouwen te vissen, wat het toch net wat fijner maakt aan de waterkant.

Met kant en klare rigs hoef jij je geen zorgen te maken dat zulke knopen breken!

3. Snelheid: binnen no-time lig je te vissen!

Maak jij er graag een snelle operatie van? Dan kunnen kant en klare rigs zeker een uitkomst bieden. Met bijvoorbeeld een chod rig van Nash lig je binnen no-time te vissen. Zeker in het voorjaar kan een chod rig in jouw voordeel werken. Daarnaast kost het knopen van rigs je een hoop tijd, tijd die je liever niet verspild uiteraard.

Met deze chod rigs lig jij binnen no-time te vissen!

Het vissen met kant en klare rigs kan dus vaak in zijn voordeel werken. Succes aan de waterkant!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl