RM-Tec: Een blik op de end-tackle range van RidgeMonkey

Favoriet Favoriet
RM-Tec: Een blik op de end-tackle range van RidgeMonkey

Ook op het gebied van end-tackle ben je bij RidgeMonkey aan het juiste adres. De RM-Tec range staat bol van de kwalitatieve end-tackle producten die je nooit in de steek zullen laten. Van leaders tot haken, en van bait screws tot swivels; alle onmisbare producten voor je laatste meter zitten in de range. In deze update zetten we een aantal items in de spotlights!

Onderlijnmaterialen

RidgeMonkey aan het woord: De RM-Tec range bevat 6 verschillende soorten onderlijnmateriaal. Twee varianten hiervan zijn gecoat materiaal (soft & stiff). De Soft Coated Hooklink volgt perfect de contouren van de bodem, maar bevat nog wel de anti-tangle eigenschappen. De Stiff Coated hooklink is ideaal om te gebruiken op een harde, schone bodem. De rig strekt zich perfect uit voordat het geheel is geland, en ook dit materiaal gooi je niet snel in de knoop.

Er is ook een ‘soft’ variant in de RM-Tec range.

Andere onderlijnmaterialen uit de range zijn een Soft Braid Hooklink, een Chod/Stiff rig hooklink, een lead-free hooklink en een fluorocarbon hooklink. In onderstaande video bespreekt Max Cottis de diverse onderlijnmaterialen:

Razend scherpe haken

In een volledige end-tackle range kunnen haken natuurlijk niet ontbreken. Ridgemonkey heeft 4 haaksoorten opgenomen in de range. De Beaked Point hooks hebben een rechte steel, een brede haakbocht en een naar binnen staande haakpunt. Een zeer geschikt model als je de haak muurvast in de bek wilt hebben.

Beaked Point: extra scherp en een prima grip!

De Chod Hooks zijn de juiste keuze voor het knopen van chod rigs. Deze haak gaat perfect samen met een stijf onderlijnmateriaal zoals de Chod/Stiff rig hooklink. De Curved Shank Hooks zijn een goede all-rounder. Voor bijna alle soorten rigs kun je deze haak inzetten. Deze haak blijft perfect zitten in de bek, wat te danken is aan de verlengde scherpe haakpunt.

Wanneer je behoefte hebt aan een sterke haak voor bijvoorbeeld de wier- of obstakelvisserij, is de Straight Point haak de ideale optie. De rechte haakpunt en het rechtstaande haakoog zijn hier de oorzaak van. Overigens is deze haak ook een all-rounder die je voor veel rigs kunt gebruiken.

Alle haken in de range zijn verkrijgbaar in de maten 2, 4, 6, en 8, en zijn verpakt per 10 stuks.

Hoofdlijnen

Ook heeft RidgeMonkey 3 hoofdlijnen opgenomen in de range, waarbij er voor ieder type visserij een goede lijn beschikbaar is. Vis je bijvoorbeeld veel op grote afstanden en heb je een gevlochten lijn nodig? Dan kun je kiezen voor de RM-tec braided mainline. Heb je liever een lijn waar rek in zit? Dan is de RM-tec Mono de beste optie, welke zich ook nog eens perfect laat knopen en werpen.

Wanneer je vist op wateren waar de vis het klappen van de zweep kent, kijk dan eens naar de RM-tec Fluoro mainline. Deze fluorocarbon hoofdlijn valt niet op onder water, zinkt perfect en volgt de contouren van de bodem.

De RM-tec range bevat maar liefst 7 soorten swivels. Uiteraard vallen hier de quick change swivels en de gewone swivels onder, maar er zijn ook een aantal andere varianten die het bekijken meer dan waard zijn. Bijvoorbeeld de Mini Hook Ring Swivel voor Chod Rigs, de Quick Change Heli Ring swivel, de Flexi Ring swivel en de Quick Change Inline swivel voor het vissen met een drop-off systeem.

De laatste producten uit de range die van toegevoegde waarde zijn voor je laatste meter, zijn de leadermaterialen. Ridgemonkey heeft bijvoorbeeld een gevlochten shock leader opgenomen in de range. Dit materiaal heeft geen millimeter rek en is in een camo kleur afgewerkt. De andere 2 materialen zijn loodvrije leaders. Deze kun je op dezelfde manier splicen als een leadcore materiaal, maar de soepelheid blijft exact hetzelfde. Dit materiaal kun je bijvoorbeeld op (betaal)wateren gebruiken waar een leadcore leader verboden is.

Overigens komt er nog meer moois aan van RidgeMonkey. Wat dachten jullie van de Cozee Bucket Seat? Een emmer + stoel in een! Dat klinkt raar, maar na het bekijken van onderstaande video wordt het jullie zeker duidelijk!


Voor meer informatie over RidgeMonkey check je de website. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe producten, de leukste (win)acties en de mooiste platen van de RM consultants? Volg dan zowel de Engelstalige Facebookpagina als de Benelux page. Uiteraard is RidgeMonkey ook terug te vinden op Instagram, klik hier.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl