Een blik op de LFT Classic Tench hengel

Favoriet Favoriet
Een blik op de LFT Classic Tench hengel

Richard van den Hoorn mocht een setje hengels ophalen bij Leonard Sports en deze LFT Classic Tench stokken werden stevig aan de tand gevoeld. Lees zijn verslag hieronder!


LFT Classic Tench 01

Richard aan het woord: De LFT Classic Tench is een prachtige hengel van 10,5ft (3.45m) en een testcurve van 1 lbs. Wat direct opvalt is de klassieke, ‘sobere look’. Matzwart met een handvat van kurk.

Op de LFT Classic Tench zijn 7 enkelpoots ogen en een 3 poots startoog gewikkeld. Hierdoor wordt de lijn mooi langs de hengel geleid en ontstaan er geen hoeken in de lijn.

Het handvat van kurk hoort gewoon bij zo’n hengel en de lengte van het handvat is goed gekozen voor prettig drillen. De Classic Tench kan uiteraard prachtig voor de zeeltvisserij gebruikt worden, maar is ook uitstekend geschikt voor het stalken, het vissen met een pen of het drijvend vissen op (gras)karper.

De actie van de LFT Classic Tench kan uitzonderlijk genoemd worden, niet vaak had ik een hengel in mijn handen die zo parabolisch is en dus werkelijk rond gaat als een hoepel! Ik heb de LFT Classic Tench tot het uiterste getest en lekker voluit gedrild. De hengel is glansrijk geslaagd voor de test.

Schermafbeelding 2015-06-30 om 11.53.16

De hengel is mooi afgebouwd met een kurken handvat.

LFT Classic Tench 03

De Classic Tench gebruik ik graag op korte afstanden of voor mijn visserij op de kanalen. De Classic Tench staat garant voor veel vis (en dril) plezier!

LFT Classic Tench 04

In combinatie met de LFT Optimus Runner 3000FD word het plaatje compleet. Deze kleine, mooie vrijloop molen geeft de zekerheid die u vraagt van een molen. De slip is goed af te stellen, de vrijloop geeft lijn wanneer dat moet en maakt tegelijkertijd dat mooie tikkende geluidje waar wij zo van houden. Door het aluminium huis van de molen, weinig speling op alle fronten voelt deze mini vrijloop zeer degelijk aan!

P1070003

Deze vis trok de stok tot in het handvat krom. 

Met een lijncapaciteit van 180m 25/00 kan de vis wel een paar meter van de spoel aftrekken… De LFT optimus runner 3000FD word geleverd met een extra reserve spoel zodat u eventueel een braid en een mono bij je kan hebben!

Meer informatie kun je terugvinden op de website en like ook de Facebookpagina voor het laatste nieuws van Leonard Sports.

Richard van den Hoorn

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl