Een dagje eropuit met stichting PeuterFonds

Favoriet Favoriet
Een dagje eropuit met stichting PeuterFonds

PeuterFonds is een stichting die kinderen met een beperking een dag gunnen die wij als vissers iedere dag ervaren. Zij organiseren evenementen waarin de kinderen de mogelijkheid krijgen om een dag te vissen onder begeleiding van ervaren vissers (vrijwilligers). Vissen, opgaan in de omgeving en vooral genieten, punten die centraal staan op deze dag.


Erik vertelt: Door Stichting PeuterFonds zijn wij een aantal weekenden in het jaar op pad door het land. Is het niet voor een evenement, dan is het wel voor een beurs of vergadering. Om deze zeer nuttige tijd nog nuttiger te maken vissen we er meestal nog een nachtje voor, of na. Is het niet om na te genieten dan is het om voorpret te hebben.

Door het PeuterFonds komen we overal.

Oktober 2018

Na een echt geweldige evenement in Makkum besluiten we de terugreis in tweeën te hakken en een nachtje aan het Amsterdam Rijnkanaal te gaan vissen. Inderdaad, het is ambitieus voor een los nachtje maar een vangst is eigenlijk alleen maar bonus, na zo’n dag draait het even om het nagenieten. Het is namelijk echt geweldig om een dag met het PeuterFonds mee te maken. Met een groep vrijwilligers, over het algemeen vissers, laat je een groep zieke kinderen een geweldige visdag beleven. Nadat de BBQ is gedoofd klimmen we zonder verwachtingen de stretcher op. En dan gebeurt het, een volle fluiter op de linker hengel van Juri!!! Dat het uiteindelijk ‘De Verstekeling’ blijkt te zijn maakt het voor ons als SKP hooligans bijna niet te bevatten.

Hoe is het mogelijk, juist deze karper!

December 2018

In december is het toch echt zover. Rolf Bouman draagt zijn voorzitterschap van het PeuterFonds over aan mijn persoontje zelf. Na 10 jaar mag hij meer dan trots zijn op wat hij heeft opgebouwd en neergezet! Met het bestuur beslechten we dit bijzondere moment tijdens een nachtje vissen op groot water. Ook dit is weer ambitieus. Met temperaturen onder het vriespunt hebben we op dit water toch een beetje mazzel nodig. Het werd een emotionele en gedenkwaardige avond waarin er vele memorabele herinneringen zijn gedeeld. Dat we, tussen de karbonades door, nog drie karpers wisten te vangen gaf de avond iets magisch!

Op de avond dat het stokje is overgedragen.

Februari 2019

Dit weekend staat er een vergadering gepland gezien de Visma er weer aankomt. Voor het PeuterFonds altijd een belangrijk weekend, omdat we dan de ‘knikkers’ weer binnen moeten hengelen. Gezien de vergadering in de omgeving van Amsterdam is, besluiten we vooraf een nachtje aan het Amsterdam-Rijnkanaal te pakken. Na een gezellige avond aan het kampvuur kruipen we wederom zonder verwachtingen onze slaapzak in.

Vangst is vaak maar bijzaak.

Dit keer worden de verwachtingen waar gemaakt en gaan we zonder vis richting de vergadering. Vlak voor plaats van bestemming maken we nog een paar voerplekjes aan de Ringvaart zodat we deze na afloop nog even af kunnen vissen. Na een productieve vergadering laat ik een kleine drie uur later mijn pen zakken. Nog geen half uur later heb ik mijn Nederlands PR in de armen! Hoe is dit mogelijk? Karma? Je zou het bijna geloven, zonder het PeuterFonds zou ik hem in ieder geval nooit hebben gevangen!

Deze Nederlandse PB is te danken aan het peuterFonds.

Stichting PeuterFonds

Wil je ook je steentje bijdragen aan het PeuterFonds? Doe mee of doneer! De Stichting heeft maar één doel. Kinderen met een beperking een dag gunnen zoals wij deze bijna dagelijks ervaren. Volledig opgaan in de omgeving en genieten van alles wat zich in en rond het water afspeelt!

Erik Froger

Stichting Peuterfonds


Wil jij ook vrijwilliger worden? Of wil je een donatie doen? Ga dan naar www.peuterfonds.nl

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl