Een MEGA 30 kilo+ bak voor Ronny Conings!

Favoriet Favoriet
Een MEGA 30 kilo+ bak voor Ronny Conings!

In dit artikel vertelt Ronny Conings over zijn vangst van een spiegelkarper van meer dan DERTIG kilo op een klein syndicaatwater. Ronny wist de vis te vangen op de boilies van CBB HQ Baits en introduceert zichzelf als de nieuwe fieldtester van dit boiliemerk!


Ronny vertelt: Hey KWO’ers! Allereerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Ronny Conings. Ik ben 35 jaar en afkomstig uit het Belgisch Limburg. Begin dit jaar had ik mijn zinnen gezet op een klein syndicaatwater bij mij in de buurt, waar een brute spiegelkarper haar rondjes zwemt. Afhankelijk van de periode in het jaar zal deze net onder of net boven de dertig kilo wegen. Het icoon van het water en vermoedelijk ouder dan ikzelf!

Een flinke grasser van maar liefst 16 kilo van het syndicaat!

Het syndicaatwater

Ik was al eerder bekend met het water voordat het een syndicaat is geworden, maar de bewuste spiegel had ik tot op heden nog niet weten te strikken. Al snel werden de plannen gesmeed en stekken aangevoerd. Een bewuste stek (waar ik van wist dat het een hotspot was) voerde ik twee dagen voor mijn geplande sessie rijkelijk aan met vijf kilo Milky Ice Cream boilies van CBB HQ Baits in de twintig millimeter variant. Een zoete en romige boilie, lichtbruin van kleur en bestaande uit diverse melkpoeders. Een echte topper uit de range van CBB, waar ik het volste vertrouwen in heb! Waar ik ook van weet dat hij garant staat voor een goede vangst op elk type water.

Ronny vist graag met de Milky Ice Cream boilies van CBB HQ Baits.

Vol vertrouwen

Nog geen 30 minuten lagen de beaasde rigs in het water of de eerste aanbeet was een feit. Dit resulteerde in een mooie graskarper van zestien kilo. Het vertrouwen was hoog en al snel lag de rig weer op scherp. Thor (de dondergod) was ook van de partij. Hij liet de hemel flitsen en kleurde de horizon pikzwart! Al snel stonden de hemelsluizen volledig open en de regen kwam met bakken uit de lucht. Net op dat moment komen er een aantal piepen uit de Delkim van de hengel die op de voerstek lag. Bij het zetten van de haak voel ik al snel dat het geen doorsnee vis is…

Dit moet mijn target gewoon zijn, daar bestaat geen twijfel over!

Als ik me éénmaal met de boot boven de vis bevind kan het gevecht beginnen (en wat voor één!). 25 minuten lang heb ik niks in de pap te brokken en kan ik enkel met een kromme hengel de mastodont aan de andere kant van de lijn volgen. Dit moet mijn target gewoon zijn, daar bestaat geen twijfel over! Als er een aantal grote luchtbellen aan het wateroppervlak verschijnen weet ik dat ze het heeft opgegeven en ik aan de winnende hand ben. Met trillende handen doe ik een poging om haar te netten en hoop maar één ding: die haak mag niet lossen! Gelukkig is het de eerste keer meteen raak, en als ik in mijn net kijk is een vreugdekreet ook echt wel toepasselijk. Wat een kanon!

De weegschaal gaf 32,6 kilo, wat een kanon!

Muurvast

Bij het onthaken zie ik dat de de TNT gladiator maatje vier muurvast zit in de onderlip. Aan de restanten die ze uitscheidt zie ik dat ze zich vol op de Milky Ice Cream boilies heeft gestort en dat ze duidelijk in de smaak vielen.
Ze laat de weegschaal stil staan op 32.6 kilo en het meetlint eindigen bij 113 centimeter. Op absoluut topgewicht wist ik haar te vangen en per direct mijn nieuw PB. Na de fotoshoot verdwijnt ze snel weer in de diepte naar haar natuurlijke habitat.

Gevangen op de boilies van CBB HQ Baits!

Bij deze kan ik dan ook aankondigen dat ik tot het Belgische team van CBB HQ baits zal toetreden als fieldtester. Indien jullie vragen hebben over onze producten in de range, stel ze mij gerust via de sociale media (Facebook of Instagram). Ik help jullie graag verder met mijn persoonlijke bevindingen!

Ronny Conings


Bekijk de hele CBB HQ Baits range op de website. Bekijk ook de Facebook-pagina en het Instagram-account van CBB HQ Baits voor de laatste nieuwtjes en vangsten!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl