Fox: SFD Spod

Favoriet Favoriet
Fox: SFD Spod

Ik ben van mening dat je met spodden vanwege de unieke manier van bijvoeren meer vangkansen hebt. Hierdoor geïnspireerd wilde ik een spodhengel aanschaffen. Het nadeel van het kopen in de winkel is, dat je het materiaal niet kunt uitproberen.

Juist daarom ben ik naar de Fox Carp Experience gegaan omdat daar alles in de praktijk kan worden uitgeprobeerd en getest. Ik heb daar met de SFD Spod van Fox geworpen en het ging mij gelijk goed af. Het was mogelijk om de spod op grote afstand en steeds op dezelfde plek te werpen, natuurlijk geholpen door het clippen van de lijn op de molenspoel. Ik was verrast door het gemak waarmee ik met deze hengel een zware spod kon werpen.

Fred van Ditmarsch

De SFD Spod van Fox heeft een lengte van 12 voet (3,60 m) en een testcurve van 4,25 lbs. De kleur en de vormgeving is rustig wat mij erg aanspreekt. De ogen van de hengel hebben een zeer grote diameter zodat er weinig weerstand tijdens het werpen wordt ondervonden en een eventuele voorslagknoop niet wordt gehinderd. Verder is de reelhouder van de hengel ergonomisch gevormd en de onderste greep geribbeld zodat hij stevig in de hand ligt tijdens krachtige worpen.

Wat ik in de praktijk heb gemerkt is dat deze hengel ideaal is voor het zwaardere spodwerk. Ik gooi prettiger en verder met de TB1 Big Spod dan met de TB3 Compact Spod. Dit is mijn mening en ervaring; dat kan voor iemand anders natuurlijk verschillen.

fox20.jpg
De Horizon SFD Spod in aktie

Deze hengel is wat mij betreft een absolute aanrader voor een ieder die serieus wil gaan spodden. Je krijgt waar voor je geld en het is een waardevolle investering.

Fred van Ditmarsch

Op 20 september 2008 bezocht ik de Fox Carp Experience aan visplas Watergoor in Nijkerk. Al enige tijd had ik mij verdiept in het spodden, er veel over gelezen en video´s bekeken over deze visserij van onder andere André Akkermans.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl