ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Geef je uitrusting een boost met de Duralite range van Fox!

Favoriet Favoriet
Geef je uitrusting een boost met de Duralite range van Fox!

Als wij karpervissers ergens om bekend staan, dan is het wel om het meezeulen van veel materiaal. De laatste jaren zien we daarom de trend om je uitrusting compacter en lichter te maken. Een merk dat daar handig op inspeelt is Fox. Hieronder lees je waarom de Duralite range jouw visserij een stuk gemakkelijker kan maken!


De mannen van Fox aan het woord: De gemiddelde uitrusting van de moderne karpervisser is op z’n zachts gezegd enorm te noemen. Tassen, foudralen, stretchers, stoelen, tenten en ga zo maar door… Het zou toch fantastisch zijn als je zware items, zoals een stretcher en een stoel, kon vervangen voor lichtgewicht exemplaren? Goed nieuws: dat kan!

Fox komt met een gave nieuwe serie producten: de Duralite range!

Kort geleden zijn er een aantal nieuwe Fox items gelanceerd in de Duralite range. Deze range kenmerkt zich door de lichtgewicht Duralite magnesium constructie, die ervoor zorgt dat de producten enorm sterk zijn, maar toch licht van gewicht blijven. Hieronder stellen we de producten aan je voor!

De Duralite range kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en het lage gewicht.

Duralite Combo Chair

De Duralite Combo Chair heeft een lichtgewicht magnesium constructie, waardoor je dit stoeltje zonder moeite meeneemt naar de waterkant. Bovendien kun je de stoel op twee manieren gebruiken: zowel los op de grond als bovenop je stretcher!

Het is duidelijk waar dit stoeltje zijn naam aan heeft te danken.

De Combo Chair is voorzien van een éénknops Spring-Lok mechanisme waar Fox patent op heeft. Andere belangrijke features zijn de grote modderpoten, de verwijderbare gevoerde schouderriem en natuurlijk het gewicht. Dit stoeltje weegt namelijk slechts 3,25 kilo!

Dankzij dit lichtgewicht stoeltje krijg je nooit meer last van je rug!

Bekijk hieronder ook de product video van de Duralite Combo Chair:

Duralite Bed

Naast een lichtgewicht stoel kan natuurlijk een stretcher niet ontbreken. Het Duralite Bed is ons lichtste bed OOIT! Over de kwaliteit hoef je je overigens geen zorgen te maken: ondanks het lichte gewicht kun je hier met een gerust hart op gaan liggen 😉

Licht van gewicht zonder in te leveren op de kwaliteit: dat is het Duralite Bed!

Het Duralite Bed heeft hetzelfde lendesteun mechanisme als de Flatliner 6 en 8 leg bedchairs en is net als de Combo Chair voorzien van het éénknops Spring-Lok mechanisme. Het matras is gemaakt van high density foam met hollowfill, wat resulteert in een stevig matras dat toch licht aanvoelt.

Met het Spring-Lok mechanisme stel je de stretcher in één klik af op de ondergrond.

Dit bed is volledig vlak dankzij het systeem met dubbele scharnieren en dankzij de handige tension straps kun je de stretcher compact opbergen. Er zijn ook complete systems verkrijgbaar (daarover later meer). Tot slot het gewicht: het Duralite Bed weegt namelijk slechts 8,6 kilo!

Met een gewicht van 8,6 kilo wordt het verplaatsen van deze stretcher een eitje!

Bekijk hieronder ook de productvideo van de Duralite Bedchair:

Duralite 3 en 5 season slaapzakken

Bij een nieuwe stretcher hoort natuurlijk ook een nieuwe slaapzak. In de Duralite range zijn twee varianten te verkrijgen: een 3-season uitvoering en een 5-season uitvoering. Beide slaapzakken zijn grotendeels hetzelfde, alleen de 5-season variant is nóg beter geschikt om ook in de koudere maanden te gebruiken.

De 3 Season variant is al heerlijk warm…
…maar de 5 Season uitvoering doet daar nog een schepje bovenop!

Beide slaapzakken zijn onder andere voorzien van 7 Core Hollow Fibre, een warm voetenvak, een zachte micro fleece bovenlaag, crash ritsen en een kussenhouder op de onderste laag. De 3-season variant weegt 3,3 kilo en de 5-seasons variant is met 4,95 kilo iets zwaarder, maar nog steeds licht van gewicht!

De Duralite slaapzakken worden geleverd in een handige opbergtas.

Duralite 3 en 5 Season System

Wil je in één keer je slag slaan en meteen het Duralite Bed plus bijbehorende slaapzak scoren? Kies dan voor één van de twee Systems! De Systems zijn in twee varianten te verkrijgen, afhankelijk van het type slaapzak dat je kiest. Er is dus een Duralite 3 Season System en een Duralite 5 Season System verkrijgbaar.

In één keer je slag slaan? Kies dan voor een Duralite System!

Het complete 3 Season System weegt slechts 11,9 kilo en de ingepakte afmetingen (met de slaapzak bevestigd!) zijn 76 x 78 x 30 centimeter. Hoe compact wil je het hebben! De 5 Season uitvoering is ietsje zwaarder en weegt 13,7 kilo. De afmetingen zijn nagenoeg hetzelfde: 76 x 78 x 33 centimeter.

Zelfs met de 5 Season slaapzak op de stretcher gemonteerd vallen de afmetingen reuze mee.

Kortom: ben je op zoek naar een toffe stretcher, stoel, slaapzak of een combinatie ervan om je uitrusting een flinke boost te geven? Dan is de Duralite range zeker een aanrader!

Succes aan de waterkant!

Het team van Fox


Meer weten van de producten van Fox? Check dan de website en houd ook de Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl