ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

HEET aas in de winter – Zo zet je de ‘heat treatment’ in!

Favoriet Favoriet
HEET aas in de winter – Zo zet je de ‘heat treatment’ in!

In de winter is het enorm belangrijk om attractief te vissen. Met de ‘heat treatment’ zorg je ervoor dat jouw aas de liquids nóg beter op kan nemen en creëer je dus eenvoudig een topaasje voor in de winter. In deze update laten we in drie stappen zien hoe je deze strategie toe kunt passen!


Hoe zorg je ervoor dat je jouw liquids optimaal kunt gebruiken? De ‘heat treatment‘ is een ideale manier om jouw aas letterlijk vol te pompen met de door jou gekozen liquid of dip!

VNX+-hookbaits-pimpen
Attractief aas kan in de wintermaanden zomaar eens het verschil maken!

Hieronder leggen wij jou in drie stappen uit hoe je deze nog vrij onbekende strategie toe kan passen. Het is makkelijker dan je denkt!

Stap #1: Kokend water

Om je boilies meer liquids op te laten nemen moet je ze eerst zachter maken. Je doet dit door ze te weken in heet water.

Door het kokende water worden jouw boilies zachter.

Stop je favoriete boilies in een emmer, giet ze volledig onder met kokend water en dek de emmer af met een deksel. Vervolgens laat je ze een halfuurtje staan en dan is het tijd voor stap 2!

Stap #2: Afgieten en liquid toevoegen

Doordat de boilies onder (heet) water hebben gestaan zijn ze een beetje opgezwollen. De volgende stap is om het water uit de emmer te gieten (zonder de boilies te verliezen uiteraard) en daarna kun je je favoriete liquid toevoegen. De boilies zullen zich nu maximaal volzuigen waardoor de liquid nog verder in het aas trekt.

Jouw liquid zal op deze manier ten volle benut worden!

Stap #3: Extra coating

Als extra ‘topping’ kun je nog een coating aan de met liquid overgoten boilies toevoegen. Hiermee creëer je onder water een wolkend effect wat de attractiviteit vergroot. Een tactiek die weinig wordt gebruikt maar zeker in de winter doorslaggevend kan zijn!

Voeg een ‘topping’ toe aan je boilies voor extra attractie!

TIP: Heb je geen coating? Je kunt ook je eigen boilies crushen en dit door de boilies heen mengen!

Een extra coating toevoegen is iets dat tegenwoordig niet vaak gedaan wordt.

Door je boilies op deze manier te bereiden maak je binnen no-time een effectief (winter)aasje. Bovendien worden die dure liquids op deze manier optimaal gebruikt! Wie weet is dit de doorslaggevende factor waarmee jij de vissen op jouw thuiswater weet te verleiden…

Ook Willem Kwinten is een fervent gebruiker van de ‘Heat Treatment’!

Succes!

KWO Redactie


Meer wintertips vind je op onze Community!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl