Het testen van de nieuwe Bombugs range van CBB Baits – Henk Groenestein

Afgelopen tijd bracht CBB Baits met de Bombugs, een nieuwe boilierange op de markt. Uiteraard moest dit aas door hun fieldtesters eerst grondig aan de tand gevoeld worden. Henk Groenestein ging er al een flinke tijd terug mee aan de slag en hij nam ze mee naar Frankrijk. Benieuwd naar zijn bevindingen over dit nieuwe balletje? Lees dan snel verder!


Henk aan het woord: Nog lang voordat de naam ‘Bombugs’ gekozen werd, kreeg ik de beschikking over een batch wat nu de naam ‘Bombugs’ kreeg. Ik werd gevraagd om deze te gaan testen en er was voor mij geen betere manier dan deze te testen op een water dat het hele jaar onder behoorlijke druk staat. Ik nam de boilie mee tijdens een weeksessie op een betaalwater in Frankrijk. 

Het kleurtje ziet er in ieder geval al goed uit!

Voorbereiding

Een week voor aanvang van de sessie had ik al een aantal beaasde montages in een bak water gelegd om te kijken hoe de rig met snowman stond. Zo kreeg ik een goede indruk van hoe lang ik maximaal mijn montage in het water kan laten liggen. Rust op de stek met voorgeweekte bollen zullen eerder gepakt worden door de sluwe vissen. Vaak zijn deze sluwe vissen de dikste en dat is precies waarvoor we naar de waterkant gaan 😉

Rust op de stek met voorgeweekte bollen zullen eerder gepakt worden door de sluwe vissen!

Aanpak

Mijn aanpak voor dit water was gelijk aan die van andere Frankrijksessies, zo kon ik perfect testen wat de boilie zou doen. Bij mijn eerste hengel voerde ik uitsluitend halve 15 en 20 millimeters. Hengel twee voerde ik zeer compact aan met hele boilies. Op de derde spot heb ik ervoor gekozen om eerst drie dagen te voeren alvorens erop te gaan vissen. 

De tactieken werden vooraf bepaald.

Ik wist dat de boilie goed samengesteld is, maar kon het maar moeilijk geloven dat we kort na het inleggen van de eerste hengel al een aanbeet kregen. Hoe bizar was dat, op een nieuw water met een compleet nieuw aas binnen de drie uur al een vis op de kant. Vertrouwen 2.0 voor de rest van de sessie en dat op de eerste batch van de nieuwe boilie!

Vrijwel direct lag het eerste slachtoffer al op de kant!

Gekkenhuis!

Voor de nacht viel, kozen we ervoor om nog wat te voeren. Met een glimlach op ons gezicht en al een vis in de pocket gingen we vol vertrouwen de eerste nacht in. Voor vier uur ‘s nachts vingen we al vijf (!) vissen. Na de nacht met veel actie hebben we besloten om flink te gaan voeren met de nieuwe bollen. We waren benieuwd wat er zou gebeuren als we echt redelijk wat zouden voeren. Het antwoord liet niet lang op zich wachten… De vissen zaten vol op de Bombugs en de vangsten bleven deze sessie lekker doorlopen! 

De vissen zaten VOL op het voer!

Op een gegeven moment zegt mijn vismaat: “ik ga even douchen en jij krijgt vast een dubbelrun, let maar op.” Jullie raden het al… Hij was nog geen vijf minuten weg of de eerste hengel liep al af en toen na het aanslaan ook hengel nummer twee afliep, was het gekkenhuis echt compleet! Na vijf keer roepen naar mijn maat ben ik toch maar de boot in gestapt om de eerste vis te gaan halen. 

Toen na het aanslaan ook hengel nummer twee afliep, was het gekkenhuis echt compleet!

Mijn maat moest heel hard lachen toen die aan kwam lopen en mij op het water zag met een kromme hengel in de boot en voor de kant een schepnet zag liggen met een karper daarin. 

Gekkenhuis 2.0!

Filteren

Ondanks de vele aanbeten, bleven we steken op de gemiddeld kleinere exemplaren. Daar moest verandering in komen. Er werd zeven kilo boilies op één stek gegooid. Dit met de gedachte dat een grote vis de stek wel zou domineren. Helaas was dat een fout gedachte, binnen één uur vissen werden er drie vissen gevangen van deze stek. De grote klapper kwam wel, maar niet vanaf deze stek. 

De eerste echte bak kwam van een andere stek.

‘De aanhouder wint’

Na deze supersessie ben ik op mijn thuiswater ook gestart met het deze boilie. Het water in kwestie bevat een behoorlijke wiergroei. Het was vaak knokken tegen het natuurlijk voedsel om de vissen toch te verleiden tot een aanbeet. Ik merkte op dat de vissen hier wat langer de tijd nodig hadden om op de bombugs te komen. Maar zoals zo vaak, de aanhouder wint! 

Opboksen tegen wiergroei is niet eenvoudig, maar als je het slim aanpakt, kan dat voor mooie resultaten zorgen!

Natuurlijk zijn er ook andere teamleden van CBB die met dit aas aan de slag gegaan zijn. In de gezamelijke groepsapp komen er bijna dagelijks fraaie vangsten voorbij. We zien ook geregeld behoorlijke ladingen uitgescheten bombugs op de onthaakmatten liggen en dan weet je als visser dat het goed zit met je aas! 😉

De nieuwe boilie heeft ons in ieder geval al overtuigd!

Vang ze!

Henk Groenestein


Meer informatie over de bombugs, vinden jullie op de website van CBB Baits! Volg het team ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Bekijk ook