ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

In drie stappen naar de ideale Raymarine dieptemeter voor jouw visserij

Favoriet Favoriet
In drie stappen naar de ideale Raymarine dieptemeter voor jouw visserij

Er zijn enorm veel dieptemeters op de markt te verkrijgen, waaronder die van Raymarine. Hoe kies je er eentje die past bij jouw visserij? De mannen van Raymarine helpen je in dit artikel op weg bij het maken van de juiste keuze!


Raymarine aan het woord: Om jou een handje te helpen bij het kiezen van de ideale dieptemeter voor jouw visserij, hebben we een drie stappenplan gemaakt. We zullen het gaan hebben over budget, wensen/eisen en de compactheid.

Voor iedereen is er wel een geschikte dieptemeter!

Bepaal je budget en kies je range

Om te beginnen is jouw budget heel belangrijk. Je kan wel bij een range kijken die je supermooi vindt, maar als het budget het niet toelaat... Kijk daarom eerst welk budget je te besteden hebt. Twee ranges die voornamelijk door vissers gekozen worden zijn de Element serie en de Dragonfly range. Voor vissers met een budget tussen de €350 en €750, raden wij aan om naar de Dragonfly range te bekijken. Deze range kent al veel innovatie features zoals een ingebouwde sonar, die zorgt voor veel extra voordelen. Hieronder hebben we nog een aantal voorbeelden:

  • CHIRP Downscan, hierdoor wordt het zicht onder water nog helderder!
  • Draadloos verbinden met jouw telefoon of tablet.
  • De beste kaarten die je op één scherm (tegelijk) kunt tonen.
Krijg de onderwaterwereld nog beter in kaart met de Dragonfly Pro.

Binnen de Dragonfly range heb je drie verschillende modellen, maar daar vertellen we later meer over. Voor de vissers met een budget van €750 en hoger, kijk dan eens daar de Element serie en dan vooral de Raymarine Element HV. Deze dieptemeter heeft een prijs die hangt rond de €750. Het klinkt veel, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug! Zo krijg je meer controle bij het zoeken naar vissen en hun leefgebied. De HyperVision™-sonartechnologie van 1,2 megahertz van Element biedt het scherpst mogelijke beeld van de onderwaterwereld. Verhoog de resolutie van DownVision, SideVision, RealVision 3D en bereik een nieuw niveau van precisie en visherkenning! Je ziet structuren, begroeiing en vis met een fantastische, levensechte duidelijkheid.

Met de Raymarine Element worden beelden levensecht!

Welke moet je dan kiezen uit de range?

Binnen de Dragonfly range heb je twee verschillende modellen, Dragonfly 5 Pro en Dragonfly 7 Pro. De modellen hiervoor zijn allen met pensioen gaan gegaan. Tijd voor vernieuwing dus! Ben je op naar compacte dieptemeter, dan raden wij het aan om te kijken naar deze range.

Ben je op zoek naar een compacte dieptemeter met veel functies, bekijk dan de Dragonfly range.

Dragonfly maakt een sprong in de toekomst van sonar met CHIRP-breedspectrumtechnologie. Met breedspectrum-CHIRP worden er meer sonarsignalen in het water overgedragen, waardoor Dragonfly meer details kan waarnemen, meer vis kan opsporen en met ongeëvenaarde helderheid structuur kan weergeven.

  • CHIRP DownVision™ zal je zicht onder water veranderen door ongelooflijk heldere sonarbeelden van fotokwaliteit. Deze Downvision overtreft gewone beeldsonars met een superieure doordringing in diep water tot 180 meter (600ft) en betrouwbare bodemtracering op hoge snelheid.
  • Elke Dragonfly is ontworpen met optisch gekoppelde LCD-display-technologie. Ooit was dit alleen beschikbaar op scheepsdisplays uit het topsegment. De optisch gekoppelde displays van Dragonfly voor alle weersomstandigheden bieden helderdere kleuren, meer contrast en beslaan gegarandeerd nooit.
https://youtu.be/6HSN5fqEH5I

Meer informatie over de Dragonfly vind je hier. Wil jij het verschil weten tussen de Dragonfly Pro 4 en Dragonfly Pro 7? Klik dan hier!

Element range

Binnen de Element serie heb je de Element S en Element HV, voor jou als karpervisser adviseren we de Element HV. Dus heb je een hoger budget en wil je een dieptemeter die uitgebreider is en minder compact dan de Dragonfly kijk dan hier naar! De Element HV is verkrijgbaar in zeven, negen en twaalf inch, de verschillen vind je hier.

Wat je ziet met DownVision...
...en wat je ziet met SideVision.

Kennis is macht. De Element™ CHIRP Sonar/GPS-serie van Raymarine geeft je meer controle bij het zoeken naar vissen en hun leefgebied en bied je het scherpst mogelijk beeld van de onderwaterwereld. Verhoog de resolutie van DownVision, SideVision, RealVision 3D en bereik een nieuw niveau van precisie en visherkenning. Je ziet structuren, begroeiing en vis met een fantastische, levensechte duidelijkheid!

https://youtu.be/sC8OpY-bDGo

Stel je eigen wensen samen

Nu je een keuze hebt gemaakt tussen de verschillende modellen, is het mogelijk om voor verschillende formaten te kiezen die hierboven al stonden beschreven. Om het dan helemaal af te maken kan je nog verschillende waterkaarten kiezen bij ons die je graag op jouw dieptemeter wilt hebben. Meer informatie hierover vind je hier!

We hopen dat je met deze stappen nu makkelijker een keuze kan maken!

Raymarine


Twijfel je nog en ben je op zoek naar meer informatie? Klik dan hier!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl