ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] Karpervissen op rivier de Lot in 2020 : “Anders, maar niet minder mooi!”

2020 gaat de boeken in als een bijzonder jaar. Volgens Wouter Koziolek van Lot Experience was het echter niet minder mooi! In deze nieuwe (video)blog blikt hij terug op een aantal highlights van de zomer en het afgelopen najaar. Geniet van volop avontuur, brute omgevingen én maagdelijke karpers!


Wouter aan het woord: De vorige blog: ‘Vrijheid na de Lockdown‘ is alweer een tijdje geleden, dus nu tijd voor een terugblik op de zomer en najaar van 2020. Op het moment van schrijven zijn we in Nederland, in de Achterhoek wel te verstaan. Onze tweede spruit Daan is net twee dagen oud en binnen enkele weken gaan we weer terug naar het zuiden. We kijken terug op een mooie tijd in Frankrijk dit jaar. Het was anders, maar zeker niet minder mooi! We trappen af met een video van alle mooie momenten in 2020 en daarna gaan we verder met deze fotoblog. Enjoy watching!

Rust

Afgelopen jaar was er nog meer drang naar avontuur en plekken ontdekken waar de massa niet te vinden is. Wetende dat de natuur rust krijgt geeft ook een goed gevoel. De natuur hersteld, en eigenlijk is dat het allerbelangrijkste. Zonder natuur geen leven!

Op de Lot raak je maar zelden uitgekeken.
De Lot bied je een grote ‘escape’ van het drukke hedendaagse leven!
“Vrijheid! Een periode van rust, vooral goed voor de druk beviste (target) wateren…”

Prachtige vangsten

We hebben een heerlijke warme zomer gehad met bijbehorende vangsten. Echte rivierschubs en mooi getekende spiegels worden veelvuldig doorgestuurd. Je komt echt steeds meer ‘nieuwe’ exemplaren tegen. Riviervissen blijft een verrassing én zo onwijs onvoorspelbaar.

Deze tekeningen zijn absoluut geen uitzondering.
Een goede voerplek op de Lot produceert de hele dag door vis.
Alvar met een typische rivierschub.
Nico ving de ene oerschub na de andere. De harde stroming boven de 10 graden was kassa!

Avontuur met het gezin

Midden augustus gaan we zelf op avontuur naar een meer wat adembenemend mooi is. We gaan lekker met het gezin verkennen. Fuck wat mis ik Kees op dit soort momenten? Ik schat in dat hier mensen niet zo snel gaan vissen, dus we hebben alle tijd! We kunnen hier zo weer terugkomen.

“Je ziet het al, goud met diamanten.”

Kiek heeft een camping geregeld waar we in een huisje verblijven. Het is allemaal leuk, wildkamperen met de familie, maar dit is wel erg relaxt met de kleine erbij. De boot ligt naast de deur en er kan lekker gevoerd worden elke dag en ondertussen rommelen we lekker wat aan. Het meer ligt op ongeveer 500 meter hoogte dus koele nachten gegarandeerd!

Terwijl Kiek en Kate de verkoeling zochten in het water, voerde ik de stekken aan voor de komende dagen.
Helaas wist ik deze week niets te vangen…
…maar op dit stuk kom ik zeker terug!

Herfst

Als het najaar begint is het in Zuid-Frankrijk erg warm en heel mooi met de diverse herfstkleuren. Ik neem elke vrijdag, met de wisseldag, de drone mee omdat ik wild word van al die herfstkleuren. Je kunt de hele dag wel filmen of gewoon chillen en rondkijken.

“Op de hogere stuwen is het goed vertoeven.”
“Het is nog druk met vakantiegangers, maar de karpers lijken zich daar niets van aan te trekken!”

De omstandigheden die veranderen van de ene op de andere dag en daarmee bedoel ik dus de stroming, temperatuur en vooral de wind. Een herfst zoals die hoort te zijn! Tijdens deze avontuurlijke weersomstandigheden worden er toch nog heel wat vissen geland.

Gert en Hilda reizen elk najaar af naar de Lot, op jacht naar dit soort mooie spiegels.
Lex en Kelvin vingen vis tijdens de onstuimige periode in oktober.
Ook ikzelf bleef niet stilzitten!
Een plek uit de stroming is goud waard in het najaar.

We zijn inmiddels alweer voorbereid op komend seizoen 2021. De laatste dingen zijn weer aangepast en nieuwe projecten aangeboord. Check volgende maand ons Youtube kanaal voor een extreem avontuur! Dit keer gaat het over bootvissen op één van de grootste stuwmeren van Spanje.

Hou ons YouTube-kanaal in de gaten, want binnenkort is er een supervette video te zien!

Maak er een mooi jaar van en kijk niet te veel naar het nieuws. 😉

Vang een mooie!

Wouter en Kiek


Meer zien van Wouter en Kiek? Volg ze dan op Instagram en YouTube! Durf jij het avontuur aan op de Lot? Check dan de website van Lot Experience.